تحولات لبنان و فلسطین

15 شرکت دانش‌بنیان و استارتاپ فعال در حوزه مدیریت شهری، نمایشگاه «شهرهای خواهرخوانده و توانمندی مدیریت شهری تهران» حضور دارند.

 دانش‌بنیان‌ها درنمایشگاه شهرهای خواهرخوانده/از سطل‌ زباله نانویی تا نجات فضای سبز با کود ارگانیک

به گزارش قدس انلاین، اگر چند روز اخیر سری به بوستان گفتگوی تهران زده باشید یا از آن حوالی گذشته باشید، حتما نام نمایشگاه «شهرهای خواهرخوانده و توانمندی مدیریت شهری تهران» را روی بیلبوردها دیده‌اید. نمایشگاهی با حال و هوای متفاوت که توانمندی‌های شهرداری تهران و ۱۸ شهرخواهرخوانده آن به نمایش گذاشته شده است.

این نمایشگاه از یکشنبه ۱۲ تیرماه با حضور وزیر کشور، شهردار تهران، رییس و اعضای شورای اسلامی شهر تهران، سفرای کشورهای خارجی، نمایندگان شهرهای خواهرخوانده تهران، شهرداران کلان شهرهای ایران و مدیران شهری در مرکز دائمی نمایشگاه های شهرداری تهران افتتاح شد. تا از ساعت ۱۰ تا ۱۹ به مدت ۶ روز در بوستان گفتگو میزبان علاقمندان به مدیریت شهری باشد. 

حضور ۱۵ استارتاپ و شرکت دانش‌بنیان

درکنار غرفه های مربوط به شهرداری، ۱۵ غرفه به شرکت های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های فعال در حوزه خدمات و مدیریت شهری اختصاص داده شده است. از این رو در بازدید از این نمایشگاه«شهرهای خواهرخوانده و توانمندی مدیریت شهری تهران»، به سراغ غرفه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان رفته است و گزارشی از حال و هوای این بخش از نمایشگاه تهیه کرده است.

پس از گذشتن از محوطه باز مجموعه نمایشگاه وارد سالن بزرگی شدم که در دو طبقه به منظور ارائه دستاوردها و توانمندی‌های مناطق ۲۲ گانه شهر تهران به همراه معاونت‌ها، شرکت‌های تابعه، سفرای ۱۸ شهر خواهرخوانده و استارتاپ‌ها و شرکت های دانش بنیان آماده و تجهیز شده بود.

کمی جلوتر در سمت چپ سالن، ورودی سالن تهران قرار داشت، سالنی که ماکت‌های جذاب و دیدنی‌اش بازدیدکنندگان نمایشگاه را به سمت خود جلب می‌کرد. در سالن تهران 18 غرفه شهرداری‌های خواهر ‌خوانده، ۱۵ غرفه شرکت‌های دانش‌بنیان، ۸ غرفه کلانشهرها، مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران و مدیریت بحران شهر تهران واقع شده بود.

بعد از عبور از غرفه‌های مربوط به شهرداری‌های خواهرخوانده تهران، در انتهای سالن به راهروی نسبتا خلوتی رسیدم که شرکت‌های دانش‌بنیان در آنجا استقرار داشتند. راستش را بخواهید کمی جا خوردم! 15 غرفه‌ تقریبا کوچک که در میان غرفه‌های پر زرق و برق و بزرگ نمایشگاه و در انتهای سالن گم شده بود.

کپسول جنگل؛ راهی برای نجات فضای سبز تهران

به سراغ اولین غرفه‌ رفتم و با مسئول غرفه درخصوص حوزه فعالیت شرکت سبزگسترجنگل گفتگو کردم.مهدی رحیمی مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: ما در حوزه تولید  محصولات ارگانیک فعالیت می‌کنیم و چند محصول با نام های کپسول جنگل، کودمایع و... داریم . در حوزه فضای سبز با همکاری شهرداری تهران توانستیم کودهای ارگانیک را جایگزین کودهای دامی و شیمیایی که عامل مشکلات زیست محیطی  و بهداشتی متعددی بودند،کنیم.بسیاری از درخت های تهران به دلیل مشکلات مختلف دچار آفت و زوال شده اند که ما با محصول ارگانیکی که داریم می توانیم این مشکل را حل کنیم.

وی در ادامه افزود:ما با همکاری منطقه 8 شهرداری کودهای ارگانیک را جایگزین کودهای شیمیایی و دامی کرده ایم که هم از لحاظ سلامت گیاهان و محیط زیست بسیار کارآمد و مفید بوده است.

سطل‌های زباله نانویی بدون آلودگی میکروبی!

چند غرفه آن طرف تر چند سطل زباله زرد رنگ در گوشه‌ی غرفه شرکت دانش بنیان الماس سیمین فام که در زمینه تولید کالا و خدمات منحصربفرد شهری و عمومی برپایه فناوری نانو فعالیت می‌کرد قرار داشت. برایم سوال شد که این سطل‌های زباله چه ارتباطی با فناوری نانو دارند؟  علیرضا کاظمی مدیرعامل این شرکت در این خصوص توضیح دارد: این سطل‌های زباله از پلیمرهای آنتی باکتریال و آنتی ویروس دائمی بر پایه فناوری نانو ساخته شده اند. به این صورت که هیچ گونه آلودگی در آن نفوذ نمی‌کند و منبع آلودگی نخواهد بود. یعنی اگر پس از ۱۰ سال استفاده از این سطل‌های زباله، از پلیمر آن کشت میکروبی تهیه کنیم استریل و بدون هیچگونه آلودگی میکروبی خواهد بود.

این شرکت دانش بنیان علاوه بر تولید پلیمرهای آنتی باکتریال و آنتی ویروس دائمی، جوراب، اسپری کفش، ماسک و ضدعفونی کننده آنتی باکتریال نیز تولید می کند. کاظمی در ادامه توضیح داد: رنگ ها و پوشش های آنتی باکتریال دائمی را می توان روی سطوح و تجهیزات مختلف استفاده کرد و تا زمانی که آن رنگ روی سطح است خاصیت استریل دارد.  این محصول بسیار کاربردی است و در بیمارستان ها،اتاق های عمل، اتوبوس ها، مترو و... مورد استفاده قرار میگیرد و از انتقال آلودگی باکتری و ویروس جلوگیری می کند. 

همچنین شرکت دانش بنیان الماس سیمین فام می تواند با استفاده از مواد نانویی در زمینه بی خطر سازی پسماندهای عفونی و ویژه بیمارستانی و تبدیل آنها به پسماند و زباله های معمولی به مدیریت شهری کمک کند.

جمع آوری و تفکیک زباله‌ها هوشمند می‌شود

در انتهای سالن غرفه شرکت دنیای ایده و اندیشه های کوروش با مخازن جالب جمع آوری و بازیافت هوشمند زباله‌اش فلزی و عجیبش که شبیه به ربات‌ بود توجه مرا جلب کرد. به سراغ رضا محمد کریمی مدیرعامل شرکت رفتم و با او درباره این مخازن فلزی و هوشمند گفت و گو کردم.

در خصوص فعالیت این شرکت توضیح داد: ما در زمینه تولید سطل ها و مخازن جمع آوری و تفکیک هوشمند زباله فعالیت می کنیم . مخازن تولید شده توسط شرکت ما این توانایی را دارند که نوع ، حجم، وزن زباله و کاربری که زباله را به سطل می اندازد تشخیص دهد و مجموع این داده ها را در اختیار سیاستگذاران این حوزه قرار دهد.چرا که زباله ها یکی از استراتژیک ترین کالا های زندگی امروز هستند شما با استفاده از زباله می توانید الگوی مصرف شهروندان، میزان سلامت جامعه، میزان آلایندگی یک محله، خانه، شهر و کشور را بسنجید. با استفاده از این صفحه های هوشمند میتوانیم این اطلاعات را به صورت لحظه ای و دقیق ارزیابی کنیم.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به مقرون به صرفه بودن استفاده از سطل‌ها و مخازن هوشمند زباله افزود: هزینه‌ای که صرف تبلیغ در حوزه فرهنگ سازی تفکیک زباله از مبدا می کنیم نسبت به هزینه ساخت این سطل ها در ابعاد شهر تهران یک به صد است.

کلام آخر

با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری با عنوان «سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» و تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و خلاق برای حل مسائل و مشکلات کشور توسط سازمان ها و دستگاه های اجرایی، انتظار می رود که استفاده از توانمندی های شرکت دانش بنیان در راستای بهبود مدیریت و خدمات شهری وارد فاز عملیاتی شود.

امیدواریم حضور شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها در نمایشگاه شهرهای خواهرخوانده و توانمندی های مدیریت شهری تهران زمینه ساز شکل گیری ارتباط موثر وبیشتر شهرداری بازیست بوم نوآوری و فناوری کشور باشد. به طوری که مردم بتوانند طعم شیرین پیشرفت های علمی و فناوری ایران را در زندگی روزمره خود احساس کنند. 

انتهای پیام/

منبع:فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.