به گزارش قدس آنلاین، مجید اکبرشاهی، دبیر هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم شهر، درباره آثار رسیده به این بخش عنوان کرد: در بخش بینالملل جشنواره فیلم شهر ۱۸۷۱ اثر از ۱۱۲ کشور جهان جشنواره ثبتنام کردند که این تعداد کشور شامل همه کشورهای عضو اکو نیز میشود، برای ما این اتفاق بسیار مهم بود. استقبال از جشنواره بسیار خوب و جالب بود چرا که علاوه بر کیفیت فنی قابل توجه آثار دریافتی، از لحاظ کمّی نیز در دریافت آثار نسبت به دورههای پیش رشد داشتیم. فیلمها را بازبینی کردیم و در نهایت ۶۱ فیلم غیرایرانی را برای رقابت در بخشهای مختلف بینالملل انتخاب کردیم. از سوی هیأت انتخاب بخشهای ملی هم در مجموع ۱۴ فیلم به این لیست اضافه شد که در نهایت امسال ۷۵ فیلم در بخش بینالملل با هم رقابت میکنند.
وی درباره نحوه انتخاب آثار توضیح داد: برای جذب آثار از کشورها، مطابق شیوههای استاندارد بینالمللی اطلاعرسانی کردیم و فیلمسازان آثار خود را برای ما فرستادند. همکاران بخش بینالمل به عنوان شورای انتخاب بخش بینالملل، آثار را بازبینی و انتخاب کردند. در ابتدای انتخاب آثار، نگاهی کنجکاوانه داشتیم و اکنون که آثار نهایی انتخاب شده میتوانم بگویم فیلمهای این بخش دارای یک تم و تعریف مشخص و مرتبط با ماهیت جشنواره بینالمللی فیلم شهر است.
اکبرشاهی با اشاره به موضوعاتی مانند زندگی اجتماعی و فردی در آثار، توضیح داد: در حال حاضر اگر فیلمهای بینالملل در بخشهای مختلف را ببینید، همه حول چالشها، مسائل و دغدغههای زندگی شهری است. هر چه پیش میرفتیم احساس میکردم به معنای واقعیِ جشنواره فیلم شهر نزدیکتر میشویم. اینگونه نبود که تنها به اینکه لوکیشن آثار در شهر باشد، اکتفا کرده باشیم و آثار را وارد جشنواره کنیم. در مورد بخش بینالملل مطمئنم فیلمها حول چه موضوعی هستند. برخی از آنها به دغدغههای شهری از جمله اتفاقات اجتماعی و رویدادهایی که شکل جامعه و شهر را تحت تاثیر قرار میدهد، پرداخته بودند. مانند سیاستهای کشورهای در حال توسعه برای اصلاحات و تغییر چهره شهرها و چالشها و مسائل ناشی از آن، اعتراضات ضدسرمایهداری و ضدمصرفگرایی در اروپا و امریکا که از طرف مردم شکل میگیرد و...
وی ادامه داد: بخشی دیگر از آثار به دغدغههای زندگی فردی در جامعه شهری پرداخته بودند. مثل رنج از تنهایی و فرار از دچار شدن به روزمرگی. همچنین چالشهای دیگری مانند آلودگی هوا، شلوغی، ترافیک و سایر مسائل که مردم ساکن یک شهر با آن مواجه هستند را شامل میشد. اگر به صورت تصادفی هر کدام از فیلمهای بخش بینالملل را ببینید، قطعا راجع به یکی از این موضوعاتی که ذکر شد، خواهد دید. مثلا برخی از این فیلمها به موضوع دستاوردهای معماری سنتی در شهرها اشاره میکنند، برخی به مهارتها و دستاوردهای فعالیت مدیریت شهری در یک شهر میپردازد.
وی در پاسخ به اینکه آثار این بخش برای چه گروهی از افراد جذاب است، عنوان کرد: محتوایی که در این بخش آماده شده، به صورت همزمان برای گروههای مختلف جذاب خواهد بود. از طرفی این آثار برای افرادی که در حوزه مدیریت شهری و فرهنگی فعال هستند و مسئولیتی دارند بسیار جذاب و حاوی نکات تکاندهنده خواهد بود. همچنین این آثار برای پژوهشگرانی که در حوزه مردمشناسی، جامعهشناسی و جوامع شهری کار میکنند، مفید خواهد بود. و به طور کلی هم اغلب آثار برای مخاطبان سینما و جشنوارهها و فیلمسازانی که میخواهند با موضوعات شهری فیلم بسارندو دنبال تجربههای خلاقانه و خاص هستند نیز جذاب است و از تماشای این آثار لذت خواهند برد.
دبیر جشنواره فیلم شهر، ادامه داد: فیلمهای امسال با تنوعی خلاقانه و با هماهنگی کامل با موضوع و مضمون جشنواره انتخاب شدهاند و همه ۶۱ اثری که انتخاب شده، واجد استانداردهای محتوایی و هنری هستند. هر کدام از آثار با دلیل و منطقی وارد این بخش شدند که سطح متوسط به بالای تکنیک را دارند و از لحاظ محتوایی هم با مضمون جشنواره مرتبط هستند. شماری از این آثار طی دو سال اخیر در جشنوارههای معتبر و مهم دنیا حضور داشتد و جوایزی کسب کردهاند. البته لازم به توضیح است که اینطور نبود که بگوییم انتخابها صرفا از میان آثار برگزیده سایر جشنوارهها انتخاب شدهاند. در میان فیلمهایی که انتخاب نشدهاند چندین اثر داریم که در جشنوارههایی شرکت کردهاند و جایزههای اصلی را کسب کردهاند ولی از نظر ما مرتبط با موضوع جشنواره فیلم شهر نبودند.
اکبرشاهی با بیان اینکه بیش از هزار و ۸۰۰ فیلم از بخش بینالملل کنار گذاشته شد، یادآور شد: در میان این آثار ۳۹۷ فیلم هستند که در جشنواره های دیگر جوایز متعدد بردهاند اما در لیست نهایی ما نبودند. انتخابهای ما در این بخش بسیار سختگیرانه بود و ملاکمان به هیچ وجه، حضور در جشنوارههای دیگر نبود.
گفتنی است هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم شهر، به دبیری مجید اکبرشاهی ۲۷ تا ۳۱ تیر ماه در پردیس سینما گالری ملت برگزار میشود.
انتهای پیام/
منبع: سینماپرس
نظر شما