تحولات منطقه

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: چون دانشجویی که برای اربعین از کشور خارج می‌شود باید مجوز خروج دریافت کند و از طرفی تعداد دانشجویانی که از سفر معنوی اربعین بهره مند می‌شوند قابل توجه و ملاحظه است، لذا مقدماتی فراهم‌شده است که بتوانیم با کمک بسیج دانشجویی ثبت‌نامی را انجام دهیم تا دانشجویانی که قصد دارند از این سفر زیارتی استفاده کنند، بتوانند از تسهیلات مجوز خروج بدون این‌که خودشان درگیر وثیقه گذاری و مواردی دیگر بشوند،استفاده کنند.

برنامه ریزی برای تسهیل سفر دانشجویان به اربعین
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام مهدی فاطمی پور معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با توجه به نزدیکی ایام محرم و ایام زیارتی اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام، برنامه‌های نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها در این ایام را تشریح کرد.

وی ادامه داد: برای ایام محرم، دانشگاه‌های مختلف، هر کدام برنامه‌ای دارند که بعضاً برای دانشجویان، اساتید و کارکنان خود بوده و مردم نیز از سطح شهر از این برنامه‌ها استفاده می‌کنند، ما برای این‌که بتوانیم از ظرفیت ایام محرم بهتر استفاده کنیم، دو برنامه را قبل از محرم آغاز کرده‌ایم، اولین برنامه، مربوط به مداحان و ستایشگران بود. مداحان هیئت‌ها را در تهران جمع کرده و یک جلسه آموزشی و هم‌افزایی برای آنها برگزار کردیم که به یک جمع‌بندی برسند که چطور از محرم امسال بهتر استفاده کنند با توجه به اینکه بیش از دو سال است که از کرونا می‌گذرد و این مسئله باعث محدودتر شدن حضور مخاطب در جلسات شده است و اینکه چه برنامه‌هایی اجرا شود که این وضعیت جبران شده و جمعیت بیشتری از برنامه‌ها بهره مند شوند.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود: برنامه دومی هم که اجرا شد ویژه دوستان رسانه‌ای و روابط‌عمومی هیئت‌ها بود که این برنامه هم یک دوره آموزشی بود تا افراد به یک هم افزایی برسند که به چه نحوی از ظرفیت صوت و تصویری برای اطلاع‌رسانی، تبلیغات و هم برای فرهنگ‌سازی در فضای مجازی استفاده کرد.

وی ادامه داد: برنامه مداحان و ستایشگران هفته گذشته به اتمام رسید و برنامه رسانه‌ای نیز در حال اجرا است.

ابلاغ توصیه نامه نهاد به دانشگاه‌ها درباره استفاده بیشتر از ظرفیت ایام محرم و اربعین

وی از ارسال یک توصیه نامه به دانشگاه‌ها خبر داد و افزود: یک توصیه نامه‌ای برای دانشگاه‌ها ارسال شده که در این توصیه نامه برای استفاده بهتر از ایام محرم، پیشنهادات و ایده‌هایی ارائه شده است.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به برخی از موارد مهم این توصیه نامه اشاره کرد و افزود: در این توصیه نامه تاکید شده است که یک قرارگاهی در هر استان تشکیل شود تحت عنوان «قرارگاه و هیئت‌های دانشجویی» و حداقل یک برنامه بزرگ دانشجویی در هر استان، علاوه بر برنامه‌هایی که دانشگاه‌ها برگزار می‌کنند، برگزار شود، چون برخی از دانشگاه‌ها هیئت ندارند و زمانی که یک برنامه استانی باشد می‌توانند از آن استفاده کنند.

وی با بیان اینکه قرارگاه مذکور در استان‌ها شکل‌گرفته و دبیر آن نیز در هر استان تعیین‌شده است افزود: با توجه به اینکه محرم امسال در تابستان بوده و تمام دانشجویان یک دانشگاه امکان حضور در برنامه‌های هیئت‌های دانشجویی را ندارند، برای اینکه بتوانند از مراسم هیئت دانشجویی دانشگاه خود بهره مند شوند، بحث استفاده از «ظرفیت فضای مجازی هم‌زمان» مطرح شد به‌گونه‌ای که هیئت‌های دانشجویی بتوانند برای کسانی که امکان حضور ندارند، و یا اینکه دانشجوی دانشگاه هستند ولی محل سکونتشان در استان دیگر است پخش در فضای مجازی به صورت همزمان داشته باشند.

پخش همزمان برنامه‌های هیئت‌های دانشجویی در فضای مجازی فراهم شد

حجت الاسلام فاطمی پور افزود: بنابراین توصیه‌شده هیئت‌ها هم‌زمان علاوه بر فضای حضوری، پخش در فضایی مجازی هم داشته باشند و مواردی از این مصادیق به دانشگاه‌ها توصیه‌شده است، در مورد اربعین نیز برخی از هماهنگی‌های اولیه انجام‌شده و ما باید بحث مجوز خروج دانشجویان را برای اربعین انجام دهیم.

ایجاد اقامتگاه‌های دانشجویی در نجف، کربلا و مسیر نجف و کربلا

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها یاد آورشد: همچنین صحبت‌هایی داشته‌ایم که حمل‌و نقل کاروان‌های دانشجویان حداقل تا لب مرز انجام شود، در داخل کشور عراق به خاطر شرایط ویژه ای که در اربعین حاکم است و ازدحام جمعیت، ادامه مسیر به صورت کاروانی میسر نیست و باید افراد خود ادامه مسیر دهند، اما در حال برنامه برنامه‌ریزی هستیم که اقامتگاه‌هایی برای دانشجویان تدارک ببینیم تا هم پذیرایی شده و هم بتوانند استراحت کنند و هم همچنین بحث‌های فرهنگی نیز در همین اقامتگاه‌ها مطرح می‌شود. در حال حاضر مشغول بررسی هستیم که ۳ اقامتگاه در نجف، کربلا، و بین مسیر ایجاد شود.

وی افزود: امسال از همکاران خود خواسته‌ایم تلاش کنند، مقدمات استفاده جمعیت بیشتری را فراهم کنند تا تعداد بیشتری از این فرصت معنوی بهره‌مند شوند، فرصتی که اصل بار آن برعهده خود افراد و شرکت‌کنندگان بوده و در عراق نیز بر دوش میزبانان و مردم شریف عراق است ولی ما باید بتوانیم از این فرصت پیش رو و از این فرصت معنوی حداکثر بهره‌برداری را داشته باشیم.

فراهم سازی مقدمات شرکت دانشجویان غیر ایرانی در سفر اربعین

حجت الاسلام فاطمی پور در باره شرکت دانشجویان غیر ایرانی در سفر اربعین گفت: تفاوتی ندارد، هر کسی بخواهد از این فرصت استفاده کند، در فراهم‌سازی مقدمات آن کمک می‌کنیم و این اتفاق نیز رخ می‌دهد و تفاوتی بین دانشجویان داخلی و خارجی نیست و تسهیلاتی که پیش بینی شده برای همه دانشجویان است.

وی ادامه داد: ما حدود صد هزار دانشجوی خارجی در کشور داریم که بیشتر آن‌ها در عراقی هستند و خودشان در ایام محرم و اربعین به کشور خود بازمی گردند و در میزبانی‌ها و در مواکبی که به استقبال زائران می‌روند، شرکت می‌کنند و با ایجاد غرفه‌های دانشگاهی در این رویداد مهم معنوی شرکت می‌کنند، تعداد زیادی از دانشجویان ما عراقی هستند مابقی کشورها هم مثل دانشجویان افغانی، یمنی، و کشورهای دیگر و دانشجویان سوریه‌ای اگر بخواهند از این فرصت استفاده کنند منعی وجود ندارد و مقدمات آن فراهم است.

ثبت نام کاروان‌های دانشگاهی اربعین توسط دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد

وی درباره متمرکز بودن ثبت نام‌ها نیز گفت: ثبت‌نام متمرکزی برای دانشگاهیان وجود ندارد هر دانشگاه خود به‌صورت جدا از اساتید، دانشجویان، کارمندان و کاروان‌های خود ثبت‌نام می‌کند و تسهیلات را در نظر می‌گیرد و بعضاً وام‌هایی در نظر گرفته می‌شود و می‌توانند استفاده کنند ما سامانه متمرکزی برای این کار نداریم، دانشگاه‌ها مستقل هستند.

محدودیتی برای ثبت نام وجود ندارد

حجت الاسلام فاطمی پور افزود: با کمک بسیج دانشجویی، تشکل‌ها و دفتر نهاد نمایندگی رهبری این اتفاق در آن دانشگاه می‌افتد و هیچ محدودیتی برای ثبت‌نام وجود ندارد ان‌شاءالله خدا کمک کند بتوانیم هر چه بیشتر خادم زائران حضرت سیدالشهدا باشیم.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، وی درباره اینکه دانشگاهیان برای اعزام باید چند نوبت واکسن کرونا تزریق کرده باشند گفت: درباره اینکه چند نوبت زائران چند نوبت باید واکسن کرونا تزریق کرده باشند، تصمیماتی است که ستاد کرونا گرفته و ابلاغ می‌کند و هر تصمیمی که اتخاذ شود ما از آن تبعیت می‌کنیم، ابلاغ می‌شود و پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.