تحولات لبنان و فلسطین

نامزد مطرح برای جانشینی "جانسون" در انگلیس، چین را به عنوان بزرگترین تهدید ارزیابی کرده و مقابله با نفوذ روزافزون این کشور را از اولویت‌های کار خود در صورت تصاحب کرسی نخست وزیری اعلام کرد.

چین بزرگترین تهدید برای امنیت داخلی و بین‌المللی است

به گزارش قدس آنلاین، رقابت های دو نامزد باقی مانده برای جانشینی "بوریس جانسون"، نخست وزیر انگلیس چند روزی است که آغاز شده و نامزدها تلاش می کنند تا با راهکارهای مختلف آراء محافظه کاران را برای تصاحب این کرسی جذب کنند.

چندی پیش در پنجمین دور رای گیری برای انتخاب جانشین بوریس جانسون در حزب محافظه کار انگلیس، با حذف پنی موردانت، ریشی سوناک و لیز تراس به دور نهایی انتخابات صعود کردند.

دو برنده یک کمپین انتخاباتی را در مقابل اعضای حزب محافظه کار راه انداخته‌اند که باید با اعلام برنده در ۵ سپتامبر (۱۴ شهریور ماه) به پایان برسد.

قبل از انتخابات، سوناک وعده ضرب الاجل الزام آور برای دستیابی به استقلال کامل انرژی انگلیس را داد. وی وعده داد که بریتانیا می تواند تا سال ۲۰۴۵ انرژی مورد نیاز خود را تامین کند. تراس هم خود را در مقاله ای در یک روزنامه به عنوان تنها شخصی که می تواند تغییری مطابق با اصول واقعی محافظه کارها ایجاد کند توصیف کرد. وی تاکید کرد که این کشور با بزرگترین تغییرات اقتصادی ۳۰ سال اخیر روبرو است.

طی چند هفته آینده، نمایندگان محافظه کار تصمیم خواهند گرفت که آیا تراس یا سوناک در سپتامبر به داونینگ استریت نقل مکان کنند و جانشین بوریس جانسون شوند. لیز تراس در نظرسنجی ها پیشتاز است.

انتخابات برای تعیین نخست وزیر جدید پس از کناره‌گیری بوریس جانسون از قدرت آغاز شد. ۲۱ تیرماه گذشته هشت چهره کلیدی حزب محافظه‌کار با حمایت دست کم ۲۰ تن از اعضای حزب، به فهرست نامزدهای انتخاباتی راه پیدا کردند.

نتیجه رأی‌گیری نهایی قرار است در ۵ سپتامبر (۱۴ شهریور ماه) اعلام شود. برنده احتمالاً در همان روز توسط ملکه به نخست‌وزیری منصوب می‌شود.

به نوشته نشریه دی سایت آلمان، "ریشی سوناک"، وزیر دارایی سابق بریتانیا، در صورت تصدی پست نخست وزیری، موضع سختی در قبال چین خواهد داشت. سوناک گفت که چین بزرگترین تهدید برای امنیت داخلی و بین‌المللی است.

وی تاکید کرد که اگر در دور دوم انتخابات برای ریاست حزب و در نتیجه نخست وزیری بریتانیا پیروز شود، می‌خواهد علیه نفوذ چین اقدام کند.

سوناک گفت، چین فناوری را می‌دزدد و به دانشگاه‌ها نفوذ می‌کند. به گفته این نامزد نخست وزیری در انگلیس دولت پکن همچنین از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و جنگ او علیه اوکراین حمایت می کند و همسایگانی مانند تایوان را تهدید می کند. این سیاستمدار محافظه کار گفت: آنها مردم خود را در سین کیانگ و هنگ کنگ شکنجه، زندانی و تهدید می کنند.

وی تاکید کرد: برای مدت طولانی، سیاستمداران در بریتانیا و سراسر غرب فرش قرمز برای پکن پهن کرده‌اند و چشم خود را بر روی فعالیت‌ها و جاه‌طلبی‌های پلید چین بسته‌اند. وی تاکید کرد که به عنوان نخست وزیر انگلیس در اولین روز تصاحب این سمت این روند را تغییر خواهد داد.

سوناک ۴۲ ساله پیشنهاد بسته شدن ۳۰ موسسه کنفوسیوس در بریتانیا را داد؛ چرا که آن ها توسط دولت چین تامین می شوند و هدف آنها ترویج زبان و فرهنگ چینی است. سوناک همچنین می‌خواهد علیه نفوذ چین در دانشگاه‌ها اقدام کند، برای مثال مؤسسات را ملزم به افشای منابع مالی خارجی بیش از ۵۰هزار پوند کند. علاوه بر این، قرار است از سرویس مخفی داخلی بریتانیا MI۵ در مبارزه با جاسوسی چین استفاده شود.

لیز تراس، رقیب سوناک برای تصاحب کرسی نخست وزیری هم در سخنانی در عین حال از سرمایه گذاری برای رشد اقتصادی بیشتر خبر داده و گفت: در حال برنامه‌ریزی احداث پارک‌های تجاری جدید و کمتر تحت نظارت و بنادر آزاد بیشتر است. تراس گفت: با انجام این کار، در نهایت به شرکت‌ها ثابت می‌کنیم که به آینده آن‌ها متعهد هستیم و به آنها انگیزه‌هایی برای ترویج سرمایه‌گذاری‌هایی ارائه می‌کنیم که به نفع مردم سخت‌کوش باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.