تحولات لبنان و فلسطین

پیوند مجدد عروق کلیه در یک بیماری نادر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با موفقیت انجام شد.

 پیوند موفقیت‌آمیز عروق کلیه در یک بیماری نادر در مشهد انجام شد

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از وبدا، با تلاش تیم پیوند کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، عمل پیوند مجدد عروق کلیه در یک بیماری نادر در مرکز آموزشی، پژوهشی درمانی امام رضا(ع) با موفقیت انجام شد.

این عمل به همت سلمان سلطانی، فوق تخصص جراحی پیوند کلیه و محمود توکلی، رئیس تیم پیوند کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بر روی یک بیمار جوان مبتلا به بیماری نادر سندوم فندق شکن(nutcracker) با موفقیت انجام شد.

رئیس تیم پیوند کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: این عمل بر روی یک مرد جوان که با علائم خون در ادرار، درد در پهلو و واریکوسل مقاوم و پیشرفته سمت چپ به بیمارستان مراجعه کرده بود انجام شد.

محمود توکلی افزود: همچنین به علت پس زدن خون کلیه به سیاهرگ بیضه، باعث واریکوسل شدید و درد های غیر قابل کنترل بیضه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در حالت طبیعی ورید کلیه نباید بین شریان آئورت و شریان سوپریور مزانتریک گیر کند، یادآور شد: در این بیمار که سندرم nutcracker نام دارد، ورید کلیه از زیر شریان سوپریورمزانتریک، گیر کرده و تحت فشار قرار می‌گیرد و در نتیجه فشار روی کلیه سمت چپ افزایش پیدا می‌کند و باعث درد و در موارد پیشرفته تر می تواند منجر به لخته شدن خون در ورید کلیه و حتی در موارد پیشرفته‌تر باعث پارگی کلیه شود.

رئیس تیم پیوند کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این بیماری، جز قطع سیاهرگ کلیه از محل طبیعی خود و انجام پیوند مجدد سیاهرگ کلیه به قسمتی دیگر در بدن، راه درمانی ندارد که با تلاش تیم جراحی کلیه، این عمل با موفقیت انجام شد و بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شد.

سلمان سلطانی فوق تخصص جراحی پیوند کلیه نیز اظهار کرد: در برخی از مواقع که بیماران با درد پهلو مراجعه می‌کنند، ممکن است دچار بیماری‌های بسیار نادر باشند که تشخیص آن بسیار مشکل است.

وی اذعان کرد: در این بیماری بسیار نادر سیاهرگ کلیه در بین دو سرخرگ اصلی بدن به دام می افتد و به علت عدم توانایی تخلیه کامل خون از کلیه، باعث دردهای شدید کلیه و خونریزی در ادرار می‌شود.

عضو تیم پیوند کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همچنین به علت پس زدن خون کلیه به سیاهرگ بیضه، باعث واریکوسل شدید و دردهای غیرقابل کنترل بیضه می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.