تحولات لبنان و فلسطین

سریال «خاک سرخ» اثر ابراهیم حاتمی‌کیا که این روزها از شبکه آی‌فیلم در حال پخش است، اولین‌بار سال ۸۱ از شبکه یک روی آنتن رفت و بینندگان فراوانی داشت. این مجموعه جزو معدود آثار ماندگار و پرمخاطب تلویزیون در حوزه دفاع مقدس است و در میان آثار ابراهیم حاتمی‌کیا نیز جایگاه ویژه‌ای دارد.

حاتمی‌کیا در مسیری پرچالش با کارنامه سریالی موفق

به گزارش قدس آنلاین، سریال «خاک سرخ» اثر ابراهیم حاتمی‌کیا که این روزها از شبکه آی‌فیلم در حال پخش است، اولین‌بار سال ۸۱ از شبکه یک روی آنتن رفت و بینندگان فراوانی داشت. این مجموعه جزو معدود آثار ماندگار و پرمخاطب تلویزیون در حوزه دفاع مقدس است و در میان آثار ابراهیم حاتمی‌کیا نیز جایگاه ویژه‌ای دارد. به بهانه بازپخش سریال «خاک سرخ» و بازگشت حاتمی‌کیا به سریال‌سازی با مجموعه «حضرت موسی(ع)»، نگاهی داشتیم به کارنامه سریالی این فیلم ساز.

خاک سرخ

ابراهیم حاتمی‌کیا پس از سال‌ها فعالیت پرافتخار در سینما و تولید فیلم‌های مهم دفاع مقدسی مانند «دیده‌بان»، «از کرخه تا راین»، «بوی پیراهن یوسف» و «آژانس شیشه‌ای»، سال ۷۹ اولین سریالش با نام «خاک سرخ» را جلوی دوربین برد. او در این مجموعه نیز مانند آثار سینمایی‌اش، قصه‌ای را مرتبط با جنگ تحمیلی و تاثیر جنگ بر زندگی مردم روایت کرد.

داستان این سریال در زمان اوایل جنگ تحمیلی می‌گذشت و درباره دختری به نام «لیلا» بود که همزمان با اشغال خرمشهر متوجه می‌شود پدر و مادر گم شده‌اش، در آن جا زندگی می‌کنند. پس در بحبوحه جنگ راهی خرمشهر می‌شود. قصه تلخ این مجموعه و روایت تاثیرگذار حاتمی‌کیا، مخاطبان تلویزیون را با این سریال همراه کرد و «خاک سرخ» با استقبال فراوانی مواجه شد.

پرویز پرستویی، مهتاب کرامتی و حبیب رضایی پیش از این مجموعه، چهره‌های شناخته شده‌ای بودند؛ اما لاله اسکندری این شانس را داشت که اولین حضورش در قاب تلویزیون، با سریالی به یاد ماندنی و مهم مانند «خاک سرخ» و ایفای نقش اصلی آن اتفاق بیفتد.

حلقه سبز

همکاری ابراهیم حاتمی‌کیا با تلویزیون، پس از «خاک سرخ» ادامه پیدا کرد. این فیلم ساز چهار سال بعد یعنی سال ۸۴، دومین سریالش «حلقه سبز» را با ژانری متفاوت و حال و هوای عاشقانه تولید کرد.

این مجموعه بر خلاف ساخته‌های قبلی حاتمی‌کیا ارتباطی با موضوع دفاع مقدس نداشت و به سوژه اهدای عضو می‌پرداخت. مرد معلولی به نام «حسن گلاب» دچار مرگ مغزی می‌شود و قرار است قلب او به فرد دیگری پیوند زده شود اما روح «حسن» نمی‌خواهد دنیا را ترک کند. او با یک دانشجوی پزشکی در بیمارستان ارتباط برقرار می‌کند و تصمیم می‌گیرد گیرنده قلبش را انتخاب کند.

فضای ماورایی و سوررئال «حلقه سبز» ارتباط مخاطب را با این مجموعه کمی سخت می‌کرد و موضوع اهدای عضو نیز مانند امروز برای مردم آشنا و پذیرفته شده نبود، در نتیجه این مجموعه نسبت به «خاک سرخ» کمتر دیده و حتی از سوی جامعه پزشکی نیز با انتقادهایی مواجه شد اما اثر قابل دفاع و مهمی در کارنامه حاتمی‌کیا به حساب می‌آید. حمید فرخ‌نژاد در نقش «حسن» بازی خوبی داشت و شخصیتی مظلوم و دوست‌داشتنی را به نمایش گذاشت.

حضرت موسی(ع)

پس از سریال «حلقه سبز»، ابراهیم حاتمی‌کیا از سریال‌سازی فاصله گرفت و فعالیت خود را تنها در سینما ادامه داد تا این که سال ۹۹ تصمیم گرفت پس از سال‌ها دوری از تلویزیون، به جای جمال شورجه کارگردانی سریال «حضرت موسی(ع)» را برعهده بگیرد. حاتمی‌کیا برای بازگشت به تلویزیون به سراغ پروژه سنگین و تجربه‌ چالش برانگیزی رفته است.

هرچند که این فیلم ساز در آثار دفاع مقدسی خود نشان داده است که از پس کارهای سخت و پرزحمت برمی‌آید اما این سریال تاریخی است و طبیعتا لوکیشن‌ها و عوامل متعددی دارد، مراحل طراحی صحنه و ساخت دکورهای آن زمان‌بر و سخت خواهد بود و شرایط تولید آن با دیگر ساخته‌های حاتمی‌کیا قابل مقایسه نیست.

سریال «حضرت موسی(ع)» فعلا در مرحله پیش‌تولید و آماده‌سازی شرایط برای شروع تصویربرداری است. حاتمی‌کیا در این تجربه پرچالش و سخت با سیدمحمود رضوی به عنوان تهیه‌کننده همراه خواهد بود.

منبع: خراسان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.