تحولات منطقه

اینجا مدرسه دخترانه امام رضا(ع)است، در حاشیه شهر مشهد و نخستین مدرسه از مجموع ۱۹ مدرسه زیر پوشش بنیاد فرهنگی رضوی. همین نخستین بودن کافی است که معلوم شود رسیدگی به حاشیه شهر و ساکنان آن، تا چه اندازه برای آستان قدس رضوی اهمیت دارد به ‌ویژه وقتی صحبت از دانش‌آموزان، نوجوانان و بانوان مطرح باشد.

تولیت آستان قدس رضوی پای صحبت دختران دهه هشتادی نشست
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، اینجا مدرسه دخترانه امام رضا(ع)است، در حاشیه شهر مشهد و نخستین مدرسه از مجموع ۱۹ مدرسه زیر پوشش بنیاد فرهنگی رضوی. همین نخستین بودن کافی است که معلوم شود رسیدگی به حاشیه شهر و ساکنان آن، تا چه اندازه برای آستان قدس رضوی اهمیت دارد به ‌ویژه وقتی صحبت از دانش‌آموزان، نوجوانان و بانوان مطرح باشد.

این آموزشگاه در زنگ نماز و در نخستین‌ روزهای سال تحصیلی، میزبان تولیت آستان قدس رضوی است و دانش‌آموزان خوشحالند که هم نماز را همراه ایشان اقامه می‌کنند و هم فرصتی دارند برای گفت‌وگو و بیان بی‌واسطه حرف‌ها و نظرات.

تلاش برای جهاد علمی

همه دخترها با چادرهای سپید، روی سجاده‌ها نشسته‌اند و آماده‌اند تا به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی نماز را اقامه کنند. هنوز وقت اذان نشده و فرصت گفت‌وگوی دختران دانش‌آموز با تولیت حرم امام رضا(ع) فراهم است. بچه‌ها حسابی پرانرژی‌اند و دلشان می‌خواهد بیشتر و بیشتر حرف بزنند. دغدغه اصلی‌شان، حضور مسئولانی با گوش‌های شنواست که حرف‌هایشان را خوب بشنوند و درک کنند. قرار است به نمایندگی از بچه‌ها، چند دانش‌آموز در حضور تولیت آستان قدس رضوی صحبت کنند و از دغدغه‎ها و درددل‌های دهه هشتادی‌ها بگویند.

زهرا حیدرلی پشت میکروفن می‌رود و می‌گوید: حرکت علمی که سال‌ها پیش با تأسیس مدرسه‌های امام رضا(ع) شروع شد، با جهاد علمی ما دانش‌آموزان کامل خواهد شد و ما هم برای تحققش تلاش می‌کنیم. به گفته او، تحقق تمدن نوین اسلامی و آماده‌سازی زمینه ظهور حضرت ولی عصر(عج) از اهداف مهم بیانیه گام دوم انقلاب است که دانش‌آموزان برای عینی شدنشان کوتاهی نخواهند کرد.

مسئولیت دختران امام رضایی

مبینا دهقان‌زاده هم ضمن قدردانی از این حضور پدرانه و دیدار مشفقانه، در چند عبارت سخنانش را این طور بیان کرد: همین که در مدرسه‌ای منتسب به امام هشتم تحصیل می‌کنیم، توفیق نصیب ما شده و شکرگزارش هستیم.

وی می‌افزاید: به ‌عنوان یک دختر امام رضایی، آموختن سبک زندگی رضوی را در کنار رشد و تحصیل، وظیفه سنگین خود می‌دانم، چون بناست در نقش مادری در تربیت فرزندان آینده کشور مؤثر باشم.

سمیه نقدی دانش‌آموز بعدی است که می‌گوید: مدرسه‌های امام رضا(ع) فقط محلی برای درس خواندن نیست، بلکه به نظر من، این مدارس محل تربیت خادمان دستگاه حضرت رضا(ع) هم هست.

وی ادامه می‌دهد: همه ما آرزوی خدمت به زائران امام رضا(ع) را داریم و خوشحالیم که در دهه آخر ماه صفر امسال، یکی از آرزوهای دختران مدارس امام رضا(ع) محقق شد و توانستیم در موکب‌های بنات‌الرضا(ع) خدمت کنیم. او پیشنهادی هم دارد و می‌گوید: اختصاص رواقی در حرم مطهر رضوی ویژه نوجوانان و جوانان با حضور خود دختران نوجوان به عنوان خادمیار، می‌تواند فضای ارتباط نوجوانان با یکدیگر و همدلی و گفتمان دهه هشتادی‌ها را در فضای معنوی حرم امام رضا(ع) بیشتر فراهم کند.

داشتن منطق و استدلال برای دعوت به حجاب

پس از اذان، نماز ظهر و عصر به جماعت اقامه می‌شود و پس از آن، نوبت به صحبت‌های تولیت آستان قدس رضوی می‌رسد. حجت‌الاسلام والمسلمین مروی صحبت‌هایش را با موضوع علم و علم‌آموزی شروع می‌کند و می‌گوید: فراگیری علم و دانش از اهمیت بسیار بالایی در اسلام برخوردار است و پیشوایان دین تأکیدات فراوانی نسبت به اهمیت علم‌آموزی داشته‌اند به ‌طوری‌ که با ظهور اسلام، اعراب دوران جاهلیت از تاریکی جهل خارج و علم، خرد و استعداد در جامعه اسلامی ظهور و بروز پیدا کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت امر به ‌معروف در حوزه حجاب اشاره کرده و خطاب به دانش‌آموزان می‌گوید: کسی با توهین، اهانت، ناسزا و مسخره کردن جذب دین نمی‌شود؛ اگر افراد بدحجاب در اطراف خود دارید باید با منطق و استدلال آن‌ها را به حجاب دعوت کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مروی مطالعه کتاب‌های دینی در کنار علم‌آموزی را هم به بچه‌ها توصیه و اظهار می‌کند: ارتقای معرفت، دانش و معلومات دینی موجب مصونیت انسان از گرفتاری در بسیاری از انحراف‌ها می‎شود و همچنین علم و دانش زمانی می‌تواند برای بشریت مفید باشد که از اخلاق و تدین برخوردار باشد.

پایان شیرین

وی همچنین به اهمیت جایگاه مادری در آینده یک ملت اشاره و اظهار کرد: دختران امروز، مادران و آینده‌سازان فردا هستند، مردان و زنان آینده از دامان مادران وارد جامعه می‌شوند، پس مادران نقش بسیار مهمی در شکوفایی جامعه دارند.

پایان‌بخش مراسم، بازدید حجت‌الاسلام والمسلمین مروی از چند اثر هنری دختران دانش‌آموز است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مروی پس از پایان بازدید و شنیدن سخنان دانش‌آموزان و مسئولان مدرسه، دستور می‌دهد ۳میلیارد تومان برای تجهیز سالن ورزشی و ۱۷ میلیارد تومان هم برای ساخت مجتمع آموزشی مقطع ابتدایی و متوسطه اول در مجاورت این مدرسه تخصیص داده شود.

خبرنگار: سارا صالحی

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.