تحولات منطقه

فیلم "تفریق" مانی حقیقی برای نمایش در سینماهای داخل کشور پروانه نمایش گرفت.

مجوز «حقیقی» و تهمت‌های غیرحقیقی به ایران
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، فیلم "تفریق" مانی حقیقی برای نمایش در سینماهای داخل کشور پروانه نمایش گرفت. پیش از این، حقیقی فیلمش را به جشنواره‌های خارجی برده بود و بدین منظور مجوز لازم را اخذ کرد.

فیلم‌های ایرانی برای شرکت در جشنواره‌های خارجی باید از شورای پروانه نمایش سازمان سینمایی مجوز اخذ کنند؛ کاری که سعید روستایی برای بردن فیلم برادران لیلا به جشنواره‌های کن و مونیخ انجام نداد. سازمان سینمایی در واکنش به این رفتار غیر قانونی روستایی تاکنون از دادن مجوز نمایش به او خودداری کرده است.

مانی حقیقی زمانی که محمد خزاعی رفتار قانونی او را برای اکران فیلمش در جشنواره‌های خارجی، شاهد مثال گرفت، واکنش تندی در دفاع از سعید روستایی از خود نشان داد، اما مواضع او در مقابل خزاعی تأثیری در صدور مجوز فیلم تفریق نداشت.

علاوه بر این، حقیقی در پی اعتراضات به درگذشت مرحومه مهسا امینی که با ورود جریانات تندرو در روزهای بعد از وقوع ماجرا، به اغتشاش، کشتار و تخریب اموال عمومی تبدیل شد نیز با انتشار یک ویدئو، موضعی حمایتی اتخاذ کرد.

او در مواضعش این وقایع را با قیام مردم در ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ و ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ که منجر به فرار شاه، سقوط رژیم پهلوی و پیروزی انقلاب اسلامی شد مقایسه کرد و گفت "۴۰ سال است حکومت ایران ۱۵ خرداد و ۲۲ بهمن را جشن می‌گیرد، در این دو روز مردم ایران به دعوت آقای خمینی نافرمانی مدنی کردند و به خیابان‌ها آمدند و قوانین حکومت نظامی را زیر پا گذاشتند."

حقیقی در حالی اغتشاش را با اعتراض و نافرمانی مدنی و همچنین جنایات رژیم پهلوی را با آنچه در این روزها اتفاق افتاده، یگانه و مشابه برمی‌شمارد که به وضوح مشاهده می‌شود که آتش زدن مأموران امدادگر یا تأمین کننده امنیت مردم، چندین مورد بریدن گلوی ایشان و شهادت فرزندان دیگری از این سرزمین، هیچ نسبت معقولی با اتفاق تلخی که برای مهسا امینی روی داد، ندارد.

طبق اسناد تاریخی تعداد شهدای انقلاب اسلامی که توسط حکومت محمدرضا پهلوی خونشان در خیابان‌ها و زندان‌های ساواک ریخته شد، هزاران نفر است. حتی مطابق با اسناد به جامانده از ساواک در برشماری وقایع روز ۱۵ خرداد تنها در یک مورد، استواری از کلانتری ۶ خیابان مولوی به تنهایی ۶۰ نفر از مردم ایران را کشته است. شاید قدری تأمل و مرور انبوهِ اسناد خرداد ۴۲، حقیقی را به رعایت انصاف و عدالت کمک کند.

فیلم اعلام موضع مانی حقیقی درباره اغتشاشات مربوط به ۵ مهرماه است و روز گذشته، ۱۷ مهرماه ۱۴۰۱ خبر صدور مجوز اکران داخلی فیلم سینمایی «تفریق» منتشر شد، این در حالی است که در طول زمان اغتشاشات از سه هفته پیش تاکنون، حکومت جمهوری اسلامی ایران از سوی رسانه‌های خارجی هدایت‌کننده اغتشاشگران که فیلم اظهارات مانی حقیقی را در سطح گسترده‌ای نشر دادند، به "تحت فشار قرار دادن هنرمندان" متهم شده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.