تحولات منطقه

نایب رییس انجمن پریودونتولوژی ایران با بیان اینکه هزینه دندانپزشکی با درآمد مردم انطباق ندارد، گفت: شیوع بی دندانی در کشور حدود ۶۰ درصد است و مردم در سنین جوانی به دلیل ناتوانی در تامین هزینه های درمان های دندانپزشکی مجبور به کشیدن دندان های خود می شوند.

هزینه دندانپزشکی با درآمد مردم انطباق ندارد
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از انجمن پریودونتولوژی ایران، حسن سمیاری افزود: امروزه درمان های دندانپزشکی شاید اولویت اصلی هزینه های مردم نباشد. اگر چه دردهای شدید دندانی که یک فوریت محسوب می شود نیازمند مداخلات درمانی سریع و پرهزینه است ولی مردم برای درمان مشکلات دندانی خود اولویت قائل نمی شوند و شاید در اغلب موارد نسبت به درمان بی تفاوتی می کنند.

رییس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه حتی تعرفه های دندانپزشکی مراکز دولتی افزایش یافته و در مواردی مانند جرمگیری که نقش پیشگیری در برخی بیماریهای لثه و پوسیدگی ها دارد بیشتر شده است، اظهار داشت: همین مبالغ که بخش قابل توجهی از درآمد خانواده است، باعث اجتناب مردم از جرمگیری های ضروری دندان در صورت لزوم خواهد شد.

سمیاری گفت: باید درمان های ترمیمی و پر کردن پوسیدگی ها اولویت بیشتری نسبت به عصب کشی داشته باشد، بگونه ای که مردم بتوانند در اولین فرصت به رفع آن بپردازند و نگذارند که کار دندان به درمان های پیچیده و گرانتر از جمله عصب کشی و ایمپلنت برسد.

وی تصریح کرد: اگرچه هزینه زندگی در همه ابعاد بالا رفته است و با درآمدها تطابق ندارد ولی خوشبختانه هزینه های درمان مطابق تورم و گرانی ها افزایش نیافته است، چون در غیر این صورت هزینه های دندانپزشکی برای مردم سرسام آور و غیرقابل تصور بود.

سمیاری با بیان اینکه مهمترین و نخستین توصیه به مردم، پیشگیری از ابتلا به پوسیدگی های دندانی و بیماریهای لثه با مراقبت های بهداشتی، ویزیت مکرر و منظم دندانپزشکی، استفاده از مسواک و نخ دندان به عنوان نخستین گام پیشگیری و راهکاری ارزان محسوب می شود که باید در جامعه و بین خانواده ها نهادینه شود، تاکید کرد: همین نکات پیشگیرانه نیز در مبانی و اصول آموزش دانشجویان دندانپزشکی سراسر کشور مطرح و مورد توجه است.

دبیر اجرایی بیست و یکمین کنگره بین المللی انجمن پریودونتولوژی ایران، گفت: از همین الان باید برنامه ریزی کرد تا حداقل برای چشم اندازی ۱۰ ساله بتوان شرایطی ایجاد نمود که مردم کشور در سنین سالمندی از فقدان دندان رنج نبرند.

سمیاری اظهار داشت: اگر چه گروه های هدف مانند کودکان و دانش آموزان در برنامه های کشوری نظام سلامت بصورت رایگان مورد توجه قرار دارند، اما این کافی نیست و باید دامنه خدمات به همه گروه های سنی افزایش یابد.

نایب رییس انجمن پریودونتولوژی ایران با اشاره به بالا بودن قیمت درمان های دندانپزشکی در کشور که انطباقی با درآمد مردم ندارد و می تواند موجب از دست رفتن فرصت طلایی درمان شود، گفت: هزینه های درمان های دندانپزشکی در تمام نقاط دنیا و حتی ایران بالاست؛ در این شرایط است که باید حاکمیت مداخله حمایتی کند تا مردم بتوانند از بهترین درمان ها بهره مند شوند.

تقویت خدمات بیمه ای در دندانپزشکی بهترین گزینه کمک به عموم مردم است

دکتر سمیاری با تاکید بر اینکه مهمترین دغدغه مردم درمان است و در سبد هزینه ای زندگی، بخش عمده ای به خود اختصاص می دهد تصریح کرد: تقویت بیمه خدمات دندانپزشکی موجب آرامش خاطر و کاهش آلام هموطنان می گردد و شاید بتوان گفت که تقویت خدمات بیمه ای در دندانپزشکی بهترین گزینه کمک به عموم مردم است.

رییس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: درمان در مراحل اولیه بسیار ساده تر و ارزانتر خواهد بود ولی گاهی اوقات نگرانی از هزینه های بالای دندانپزشکی مردم را در شرایطی قرار می دهد که به دنبال درمان نروند تا اینکه زمانی به فکر درمان بیفتند که دیگر خیلی دیر یا پیچیده و پرهزینه تر شده است.

دکتر سمیاری با اشاره به اینکه انتظار داریم دولت، مجلس و تمامی برنامه ریزان و دست اندرکاران با تقویت خدمات بیمه ای به فکر مردم باشند و برنامه ریزی لازم را انجام دهند، افزود: بر اساس آمار های موجود حدود ۹۰درصد خدمات دندانپزشکی توسط بخش خصوصی و تنها ۱۰ درصد خدمات توسط بخش دولتی ارائه می گردد، لذا مدیریت بخش خصوصی را باید به بخش خصوصی واگذار کرد تا مردم بتوانند با انتخاب خود به مناسب ترین مرکز مراجعه و از بهترین خدمات توافقی بهره ببرند؛ محدود کردن بخش خصوصی می تواند صدمات جبران نا پذیری به کیفیت خدمات درمانی وارد نماید.

وی با بیان اینکه بیست و یکمین کنگره انجمن پریودونتولوژی ایران امسال ۲۶تا۲۹ مهرماه ۱۴۰۱ در تهران برگزار خواهد شد، افزود: نزدیک به سی ماه برای برگزاری این کنگره که به دلیل اپیدمی کرونا متوقف شده بود، انتظار و تلاش صرف شده است.

سمیاری گفت: بیش از یکصد نفر سخنران برای کنگره امسال اعلام آمادگی کردند که از این تعداد هفت نفر سخنران از کشورهای مختلف دنیا میهمان انجمن پریودونتولوژی ایران خواهند بود.

دبیر اجرایی بیست و یکمین کنگره بین المللی انجمن پریودونتولوژی ایران با بیان اینکه تعداد ۱۵ میزگرد پرسش و پاسخ با موضوعات مهم و طرح درمان های مختلف و نوین توسط بزرگان و خبرگان این رشته در این کنگره در نظر گرفته شده است، افزود: پیش کنگره با موضوع بیماریهای بافت نرم دهان و دندان، توسط سخنرانان داخلی و خارجی برپا خواهد شد؛ روزهای بعد با موضوع پریو و پریوایمپلنت مطالب علمی ارائه خواهد شد و محور اصلی سخنرانی ها در روزهای پایانی کنگره پیرامون باز سازی استخوان و بافت نرم، همچنین بازسازی ترمیمی و زیبایی خواهد بود.

سمیاری با اشاره به اینکه طی پنج دوره کارگاه عملی و آموزشی به همت انجمن و حدود ۳۰ مورد کارگاه علمی تخصصی به همت شرکت های تجهیزات دندانپزشکی، بخش دیگری از مباحث ارائه خواهد شد، افزود: در کنگره امسال اطلاعات علمی در سطح بالایی همگام با دانش روز دنیا تبادل می شود و امید است که پیرو بکار گیری این تحولات علمی و عملی، شاهد موفقیتهای ارزشمندی در مسیر درمان بیماران و ارائه خدمات دندانپزشکی باشیم.

دبیر اجرایی بیست و یکمین کنگره بین المللی انجمن پریودونتولوژی ایران که هفته آتی در محل هتل المپیک تهران برگزار می شود، گفت: یکی از نتایج مهم برپایی اینگونه کنگره های علمی، درمان هرچه بهتر و بهره مندی بیماران و هموطنان از آنچه در کشورهای پیشرفته دنیا ارائه می شود، خواهد بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.