به گزارش قدس آنلاین، اواخر مرداد ماه ۱۴۰۱ خبر اتمام پروژه پایانه متروی اکباتان و امکان بهرهبرداری از آن در میان اخبار اجتماعی دست به دست میشد. سوژهای که هر چند نشاندهنده بهبود وضعیت متروی تهران بود اما شهردار تهران آن را سرآغاز رویدادهای هفتگی معرفی کرد؛ رویدادهایی تحت عنوان «شنبههای امید و افتخار» در شهر تهران.
بر این اساس، تاکنون ۹ هفته از زمان افتتاح پایانه زیرزمینی اکباتان در ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ گذشته و در این مدت پروژههایی نظیر پایانه اکباتان، بوستان ایرانیان و پارکینگ امیرکبیر افتتاح شدهاند یا پروژه کلان عمرانی همچون ادامه جنوبیترین نقطه بزرگراه یادگار امام تا بزرگراه آزادگان وارد فاز عملیاتی شده است.
رویدادهای ۹ هفته گذشته شامل «افتتاح پایانه زیرزمینی اکباتان»، «عملیات اتصال بزرگراه یادگار امام به آزادگان»، «افتتاح ۳ مرکز یاورشهر»، «تزریق ۲۶۳ اتوبوس و مینیبوس صفر کیلومتر به ناوگان حملونقل»، «افتتاح و ساخت میادین ترهبار»، «بهرهبرداری از بوستان ایرانیان»، «ساخت مسکن در مناطق نفرآباد» و ۲۰۶۰ واحد در «جنگافزارسازی» و نیز «افتتاح پارکینگ زیرسطحی امیرکبیر» بوده است.
بررسی رویدادهای مذکور در ابتدای هر هفته، نشاندهنده تکاپوی تمام معاونتها، سازمانها و مناطق ۲۲گانه تحت مدیریت ساختمان بهشت شهرداری تهران است؛ تکاپویی که به تدریج، بهبود کیفیت خدمترسانی به شهروندان تهرانی را در همه ابعاد در پی خواهد داشت.
اهمیت رفع معارضین و اصرار بر همافزایی با دستگاهها در پایتخت
هر چند برخی اعضای شورای شهر در جلسه بررسی کارنامه یک ساله شهرداری تهران، نسبت به ضرورت تفاوت قائل شدن میان افتتاح پروژههای بزرگ شهری و کلنگزنیها سخن به میان آوردهاند اما مدیران شهرداری تهران موضع متفاوتی دارند.
آنها معتقدند، بسیاری از معضلات شهر به واسطه ناتوانی در رفع معارضین یا استفاده از ظرفیت سایر دستگاهها در سالیان گذشته ایجاد شده و یا شدت یافته و همین مسئله سبب ایجاد اختلال در خدمترسانی به شهروندان شده است؛ موضوعاتی که تمرکز بر رفع و رجوع آن در ماههای اخیر کاملا مشهود بوده و به نوعی به مزیت کادر ششم مدیریت شهری تهران مبدل شده است.
به عنوان مثال، تفاهم با وزارت دفاع و آموزش و پرورش به عنوان عمده معارضین اتصال میدان جی به میدان فتح در پروژه اتصال یادگار امام به آزادگان و نیز تفاهم با بنیاد مسکن، وزارت دفاع و بخش خصوصی برای انبوهسازی مسکن در مناطق ۱۸، ۱۶ و ۱۳ در پازل سیاست همافزایی توانمندی دستگاهها تعریف میشود.
تمرکز بر رفع معارضین و اداره شهر به شیوه مشارکتی، خود نوعی دستاورد بهویژه در پروژههای بزرگ شهری محسوب میشود؛ پروژههایی که به بهانه دعاوی حقوقی و کمبود منابع مالی اغلب نیمه تمام ماندهاند و فعال شدنشان میتواند گوشهای از گرههای شهر را باز کند.
بر اساس سطور فوق، اصرار بر برگزاری شنبههای امید و افتخار، حتی اگر دستاوردهای کوچک یا صرفاً آغاز به کار یک پروژه مسکوت مانده را به دنبال داشته باشد اما پافشاری بر چنین ایدههایی، پیامدهای خوشایندی برای شهر به دنبال خواهد داشت؛ ایدهای که به نوعی ساکنان نقاط مختلف تهران را هر هفته با اخبار خوش مواجه میکند.
بر این اساس، احکام یک ساله شهردار تهران برای مسئولان اداره شهر به موازات رقابت شکل گرفته برای نقشآفرینی در شنبههای امید و افتخار، سطح بهرهوری و جنبوجوش درون شهرداری تهران و به نفع شهروندان تهرانی را افزایش داده است؛ موضوعی که میتواند دستاورد مهمی به جای بهانهتراشی و ترک فعلها در بحبوحه تنگنای مالی به حساب آید.
منبع: تسنیم
نظر شما