تحولات لبنان و فلسطین

معاون مدیر کل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال حدود ۱۲ هزار بسته معیشتی در رزمایش همدلی و احسان با ارزش ریالی هر بسته ۵۰۰ هزار تومان بین افراد نیازمند توزیع شد.

محرومیت‌زدایی اولویت ویژه ستاد اجرایی فرمان امام (ره)

معاون مدیر کل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال حدود ۱۲ هزار بسته معیشتی در رزمایش همدلی و احسان با ارزش ریالی هر بسته ۵۰۰ هزار تومان بین افراد نیازمند توزیع شد. این تنها بخشی از اعطای بسته‌های معیشتی به خانواده‌های محروم در استان است که به تناوب در ماه‌های مختلف و تا انتهای سال این کمک‌ها ادامه خواهد داشت .
بدیهی ضمن اعلام این مطلب به خبرنگار ما گفت: ستاد اجرایی فرمان امام(ره) که در سال ۱۳۶۸ به فرمان امام راحل(ره) تأسیس شد، در حال حاضر زیر نظر رهبر معظم انقلاب فعالیت می‌کند.
این ستاد در راستای اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی فعالیت می‌کند که در این خصوص، موضوعات مختلفی به ستاد اجرایی فرمان امام(ره) محول می‌شود و در حوزه‌های سازمان اموال و املاک و نیز حوزه‌هایی چون بنیادهای برکت، احسان، ۱۵خرداد و… فعالیت می‌کند که هر کدام به تفکیک، تعریف‌های خودش را دارد.

محرومیت‌زدایی؛ اولویت همه برنامه‌ها
ناصر بدیهی می‌افزاید: در بحث فرایندهای اجتماعی، مسئولیت‌هایی بر عهده ستاد است که رهبر معظم انقلاب برای رسیدگی و مراقبت از اقشار محروم و کم‌برخوردار جامعه در این بخش توصیه‌های مؤکدی دارند.
در این بخش، بنیاد احسان شروع به فعالیت کرده است و فعالیت‌های آن در قالب پویش‌های مختلف در استان اجرا می‌شود.
معاون مدیر کل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در خراسان رضوی ادامه داد: بخشی از فعالیت‌های ستاد از طریق گروه‌های جهادی و مشارکت‌های مردمی صورت می‌گیرد که خروجی آن محرومیت‌زدایی است. از سوی دیگر در استان چند صد گروه جهادی داریم.گروه‌های جهادی در مناطق و پهنه‌های مختلف شهرها مستقر بوده و فعالیت می‌کنند. با توجه به خانوارهایی که زیر پوشش دارند در حقیقت ستاد، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایشان را بررسی کرده و به این واسطه برای طرح‌هایی که در طول سال اجرا می‌کند، توان گروه‌های جهادی را هم پای کار می‌آورد و کار را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. این گروه‌های جهادی با همراهی مردم، مشکلات را مرتفع می‌کنند و ستاد هم با نظارت از آن‌ها حمایت مالی می‌کند .

اشتغال‌زایی و تسهیلات
این مسئول با اشاره به این نکته که ستاد اجرایی فرمان امام(ره) مستقیم نمی‌تواند با افراد مرتبط باشد و از این رو از طریق گروه‌های جهادی، بحث شناسایی و کمک به خانواده‌ها و اقشار محروم جامعه را انجام می‌دهد، بیان می‌کند: اگر افراد به طور مستقیم به ما مراجعه کنند، به گروه‌های جهادی ارتباط‌شان می‌دهیم. ما در شهر و حاشیه مشهد، تعدادی پهنه تعریف شده برای ارائه خدمت داریم. از این رو ستاد در این مناطق هشت خانه احسان تشکیل داده است.
وی بیان کرد: علامت‌ها و نشانه‌های وجود خانه‌های احسان در حاشیه شهر قرار داده شده تا به واسطه آن، افرادی که در حوزه‌های مختلف، محرومیت و مشکلی دارند، به‌خانه‌های احسان مراجعه کرده و از آن طریق به ستاد اجرایی فرمان امام(ره) معرفی شوند. به این افراد در پویش‌های مختلفی که ستاد در طول سال دارد، کمک‌های مختلفی می‌شود و مسیر رسیدن این کمک‌ها به آن‌ها هم همان خانه‌های احسان و گروه‌های جهادی است.
معاون مدیر کل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در خراسان رضوی افزود: حتی در بحث اشتغال اگر افراد بخواهند کارگاه یا مجموعه کوچکی را برپا کنند که نیاز به تسهیلات و حمایت داشته باشد، به خانه‌های احسان یا گروه‌های جهادی و یا به صورت مکاتبه با ستاد معرفی می‌شوند و در نهایت پس از تأیید و صحت‌سنجی‌های مورد نیاز توسط بنیاد احسان و بنیاد برکت اقدام‌های لازم برای حل‌مشکل این عزیزان انجام می‌شود.
بدیهی ادامه داد: برای مثال در بخش نصرآباد تربت‌جام یکی از گروه‌های جهادی به ما اعلام کرد تعدادی خانم سرپرست خانوار در آن منطقه هستند که تخصص خیاطی دارند. یک خیر هم فضای کارگاه را فراهم کرده؛ اما نیازمند امکانات دیگر هستند. درخواستشان به ستاد ارسال شد و پس از بررسی‌های لازم، چند دستگاه چرخ خیاطی در اختیار آن‌ها قرار گرفت. تمامی این افراد، سرپرست خانوار بودند. خوشبختانه در حال حاضر آن‌ها مشغول کار هستند و در بازدیدی که انجام شد، تقاضای تولید آن‌قدر آنجا زیاد است که سفارش‌های تولید گاهی باید مدتی در نوبت بماند. حتی در موارد متعدد، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) پس از شناسایی افرادی که توان پرداخت تسهیلات را دارند و مشکل آن‌ها نداشتن نقدینگی است، به بانک‌های عاملی که ستاد با آن‌ها قرارداد دارد معرفی کرده و گره از کار آن‌ها باز می‌شود.

حمایت از روستاییان برای کاهش حاشیه نشینی‌ها
وی تصریح می‌کند: رهبر معظم انقلاب تأکید دارند ایجاد مشاغل پایدار در مناطق روستایی انجام شود تا مانع مهاجرت این افراد به شهرها شود و شاهد گسترش حاشیه‌نشینی در شهرها نباشیم. ستاد به این مقوله هم ورود جدی پیدا کرده است و توسط گروه‌های جهادی، افرادی را که در روستاها دارای تخصص هستند، شناسایی و کمک می‌کند تا تسهیلات بلندمدت با نرخ سود بسیار اندک به آن‌ها داده شود. این اقدام به اشتغال‌زایی روستاییان کمک فراوانی می‌کند.
خوشبختانه برای کمک به افراد منعی نداریم و در صورت نیاز، حمایت‌های لازم از آن‌ها انجام می‌شود. البته درخواست‌ها باید در قالب یک تشکل و یا گروه و یا خیریه‌ای به ستاد مکاتبه شود و ستاد پس از بررسی و در صورت تأیید حتماً به آن‌ها از طریق بنیاد برکت، بنیاد احسان و گروه‌های جهادی کمک‌های لازم را انجام می‌دهد.

تأمین مخزن آب در مناطق کم برخوردار
بدیهی در ادامه با اشاره به این نکته که برنامه‌هایی از ابتدای سال در خراسان رضوی در بحث محرومیت‌زدایی انجام شده است، اظهار می‌کند: این اقدامات شامل تأمین ۴۵مخزن آب با حجم ۵ هزار لیتر برای مناطق مرزی و کم‌برخوردار استان است که با همکاری سپاه و آب منطقه‌ای استان در حال اجرا و انجام است.

خبرنگار: سرور یزدی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.