به گزارش قدس آنلاین، محمد خزاعی در اجلاس تجارت محصولات کشاورزی و غذا برگزاری این اجلاس را در راستای بحث و بررسی درباره راههای توسعه تجارت محصولات کشاورزی، مورد توجه قرار داد و گفت: همینطور که مشخص است موضوع کشاورزی، غذا و آب به یک بحران جدی جهانی تبدیل شده است. در این بین نقش بخش کشاورزی در اقتصاد بینالمللی مشخص بوده تا آنجا که ۱۲ درصد تولید ناخالص جهان به همین حوزه اختصاص دارد و ارزشافزوده بسیار بالایی را شامل میشود و تولیدات جهانی در این حوزه در نیمقرن اخیر سه برابر شده است.
او بر اساس اطلاعات سازمانهای بینالمللی تأکید کرد: ۸۰۰ میلیون نفر در دنیا با سوءتغذیه مواجه هستند و حجم زیادی از تولیدات کشاورزی اسیر الگوی مصرف نادرست است. از طرفی با تغییر اقلیم و شرایط آبوهوایی روبهرو هستیم. این وضعیت، امنیت غذایی جهانی را تهدید میکند. بنابراین امیدوارم این اجلاس در نهایت به بسته پیشنهادی برسد که به کمک تصمیمگیران کشور برود.
بر اساس اظهارات او از حدود دو سال قبل نهادهای وابسته به سازمان ملل بهطورجدی برای حل مشکلات حوزه کشاورزی وارد عمل شدند. اتاق بازرگانی بینالمللی نیز در این رابطه فعال شده و گردهمایی تشکیل داد و با نهادهای بینالمللی تفاهمنامههایی را امضا کرد تا بهعنوان نماینده بخش خصوصی جهان، کاری برای حل این مشکل انجام دهد. حدود یک سال قبل بعد از هماهنگیها، ستادی در ایتالیا برای مدیریت موضوع و ایجاد مراکز جهانی کشاورزی و غذا در نقاط مختلف جهان تأسیس شد.
خزاعی ادامه داد: این مراکز باید با همکاری سایر نهادها و بخش خصوصی دنیا در راستای استفاده از تکنولوژی جدید، هوشمندسازی و قواعد حقوقی بهروز و غیره با این مشکل برخورد کنند. در نهایت اتاق بینالملل بعد از ایجاد این ستاد با کمیتههای ملی در همه کشورها مکاتبه کرد و قرار شد ۵ تا ۱۰ هاب کشاورزی در دنیا ایجاد شود. در سال گذشته بلافاصله با کمیسیون کشاورزی اتاق ایران وارد مذاکره شدیم و به همت این کمیسیون و متخصصان این حوزه به پیگیری پرداختیم و در نهایت ایران بهعنوان یکی از هابهای اگریفود در دنیا منظور شد.
دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بینالملل تدوین استراتژی کشاورزی و غذا از سوی مراکز تحقیقات و شرکتهای فعال در بخش کشاورزی ایران بهعنوان یکی از هابهای جهانی را وظیفه ایران دانست و ادامه داد: قرار است در ایران جلسهای تشکیل شود و اعضای سایر هابهای انتخاب شده در دنیا دور هم جمع شده و زمینه همکاری بین آنها فراهم شود و مقرر شد اوایل سال ۲۰۲۳ تشکیل این هاب در ایران بهصورت رسمی اعلام شود.
او حضور ایران در این رویداد جهانی را یک فرصت بیبدیل توصیف کرد که باید شرکتهای حوزه کشاورزی از آن بیشترین بهره را ببرند.
نظر شما