تحولات لبنان و فلسطین

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بسته‌های تشویقی برای ساکنان بافت فرسوده کشور به همه استانداران ابلاغ شده است.

ابلاغ بسته‌های تشویقی برای ساکنان بافت فرسوده

به گزارش قدس خراسان آنلاین، محمد آئینی اظهار کرد: این مصوبه تشویقی که آن را در ماه گذشته به تصویب رسانده، اواسط مهربه استانداران ابلاغ شده است.



معاون وزیر راه و شهرسازی درباره لزوم تصویب و اجرای بسته‌های تشویقی برای بافت فرسوده افزود: بیشتر کسانی که در بافت‌ها و واحدهای فرسوده در کشور ساکن هستند، به لحاظ توان مالی بیشتر افراد کم درآمد یا متوسط به پایین هستند و به تنهایی توانایی نوسازی واحدهای ناپایدار خود را ندارند و از طرف دیگر سرمایه گذاران برای شراکت با این افراد، بازدهی سرمایه گذاری را با نقاط برخوردار شهر مقایسه می‌کنند.


وی ادامه داد: زمانی که سرمایه گذار، بازدهی سرمایه گذاری در بافت فرسوده رابا نقاط برخوردار مقایسه می‌کند و می‌بیند سرمایه گذاری در این بافت بازدهی کمتری از نقاط برخوردار شهر دارد، رغبتی به سرمایه گذاری پیدا نمی‌کند، از این رو علاوه بر مالکان و ساکنان بافت ها، سرمایه گذاران، توسعه گران و سازندگان باید به شکل مقتضی برای سرمایه گذاری در بافت فرسوده تشویق شوند.

آئینی با اشاره به محورهای بسته‌های تشویقی برای ساکنان بافت فرسوده بیان کرد: گام نخست، تسهیل در محورهای اداری این کار است.



معاون وزیر راه و شهرسازی برخورداری از پروانه رایگان را از این تسهیلات عنوان و تصریح کرد: کسانی که می‌خواهند پروانه نوسازی یا تراکم ساخت در بافت‌های فرسوده را دریافت کنند، برابر قانون باید ۵۰ درصد به آن‌ها تخفیف داده شود که این درصد می‌تواند با تصویب شورای شهر و شهرداری‌ها تا ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند و معادل ۱۰۰ درصدی که شهرداری تخفیف می‌دهد، دولت می‌تواند برای آن‌ها جبران کند.



وی تسریع در صدور پروانه نوسازی را تسهیل دیگر این بسته دانست و تأکید کرد: متوسط زمان صدور پروانه نزدیک به ۶ ماه طول می‌کشد که در شهرهای بزرگ این زمان خیلی بیشتر است. اگر مدت زمان به یک ماه کاهش پیدا کند می‌تواند مشوق خوبی برای سازندگان باشد.



آئینی اظهار کرد: هم اکنون بسیاری از شهرداری‌ها همه توان خود را به کار بسته اند که مدت زمان را به یک ماه برسانند؛ متوسط صدور پروانه براساس قانون دو هفته است که باید به یک هفته کاهش پیدا کند.



معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تشویق‌های مالی درنظر گرفته شده افزود: تسهیلات بانکی ویژه‌ای در این بافت‌ها فراهم شده است. ساکنان در این بافت‌ها می‌توانند از همه تسهیلات، حمایت‌ها و تخفیف‌های نهضت ملی بدون رعایت شرایط چهارگانه نهضت ملی مسکن برخوردار شوند.



وی ادامه داد: بدین صورت دیگر نیاز نیست فرد سرپرست خانوار و مالک باشد یا نیاز نیست فرم «جیم» سبز داشته باشد. می‌توانند بدون محدودیت از این تشویق استفاده کنند.



آئینی بیان کرد: علاوه بر این، تسهیلات ویژه نوسازی بافت فرسوده که از محل تسهیلات اشتغالزایی تبصره ۱۸ در سال ۱۴۰۰ فراهم شد و در سال جاری هم در حال فراهم شدن است.



معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: بدین منظور در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در کلان شهرها و مشهد ۴۰۰ میلیون تومان و دیگر شهرها ۳۵۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود که ۱۵۰ میلیون تومان آن، صفر درصد است.

وی همچنین درباره مشوق‌ها و تسهیلات در نظر گرفته شده برای اسکان موقت توسط دولت تأکید کرد: برای مالکان در دوره‌ای که قصد دارند تا زمان ساخته شدن واحدشان، در جای دیگری ساکن شوند، می‌توانند از تسهیلات ودیعه قرض الحسنه اسکان موقت استفاده کنند که در تهران ۶۰ میلیون تومان و در دیگر شهرها ۴۵ میلیون تومان است.



آئینی مشوق‌های شهرسازانه را مهم‌ترین موضوع بسته تشویقی عنوان و اظهار کرد: براساس بررسی‌های کارشناسان و متخصصان، این تشویق می‌تواند حرکتی جدی در نوسازی بافت‌های فرسوده ایجاد کند و شتاب دهنده آن باشد.


معاون وزیر راه درباره نحوه استفاده از این بسته تشویقی گفت: سرمایه گذاران، سازندگان و مردم می‌توانند با مراجعه به شهرداری یا اداره کل راه و شهرسازی، از خدمات این مصوبه استفاده کنند.



وی افزود: همچنین متقاضیان برای آگاهی از جزئیات این بسته‌های تشویقی می‌توانند به سایت شرکت بازآفرینی شهری ایران به عنوان دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار به نشانی udrc.ir مراجعه کنند. برای کسانی که تمایل به استفاده از تسهیلات دارند نیز به سامانه facility.udrc.ir یا سامانه حمایتی وزارت راه و شهرسازی مراجعه کنند.



آئینی درباره برنامه‌های در دستور کار وزارت راه و شهرسازی در خصوص بافت فرسوده در کشور ادامه داد: علاوه براین، درصدد هستیم تا مشوقی در قالب زمین برای کسانی که قصد نوسازی بافت‌های فرسوده دارند، فراهم کنیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.