تحولات منطقه

۳۰ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۱
کد خبر: ۸۲۹۲۶۹

محققان بیمارستان «کینز کالج لندن» در مطالعه اخیرشان به رهبری پروفسور «کیومرث اشکان» از تولید واکسن سرطان مغزی که سبب افزایش بقای بیماران می‌شود، خبر داده‌اند.

واکسن سرطان مغز ساخته شد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، محققان بیمارستان «کینز کالج لندن» در مطالعه اخیرشان به رهبری پروفسور «کیومرث اشکان» از تولید واکسن سرطان مغزی که سبب افزایش بقای بیماران می‌شود، خبر داده‌اند. نتایج این مطالعه نشان داده در کار آزمایی بالینی فاز ۳ یک واکسن به نام "DCVax-L" که در بیمارستان کینز کالج لندن و سایر مراکز درمانی در سراسر جهان استفاده شده است، از سلول‌های ایمنی بیماران برای مورد هدف قرار دادن سرطان مغز استفاده می‌کند و می‌تواند بقای بیماران را برای چندین ماه یا در برخی موارد، سال‌ها افزایش دهد.

این اولین بار در ۱۷ سال اخیر است که چنین نتایج قابل‌توجهی در کار آزمایی بالینی فاز ۳ برای یک درمان سیستمیک در گلیوبلاستوما به دست می‌آید و اولین بار در ۲۷ سال است که نشان داده شده است که این درمان بقا را در بیماران مبتلا به گلیوبلاستومای عودکننده افزایش می‌دهد. این واکسن برای هر بیمار به صورت جداگانه با جداسازی سلول‌های ایمنی خاص آن فرد به نام سلول‌های دندریتیک یا یاخته‌های دارینه‌ای از خون آن‌ها تزریق می‌شود. سپس این سلول‌ها با نشانگرهای زیستی حاصل از نمونه‌ای از تومور بیمار آماده می‌شوند.

هنگامی‌که واکسن حاوی این سلول‌ها دوباره به بیمار تزریق می‌شود، آن اطلاعات را به اشتراک می‌گذارد تا کل سیستم ایمنی بدن، آن هدف را شناسایی کرده و به آن حمله کند. این واکسن به مدت هشت سال بر روی بیش از ۳۰۰ بیمار از بریتانیا، ایالات‌متحده آمریکا، کانادا و آلمان که همه آن‌ها مبتلا به گلیوبلاستوما (تهاجمی‌ترین شکل تومور مغزی در بزرگسالان) بودند آزمایش شد. ۱۳ درصد از بیماران تحت درمان با واکسن حداقل ۵ سال پس از تشخیص زنده ماندند. پروفسور اشکان، جراح مغز و اعصاب در بیمارستان کینز کالج لندن و محقق ارشد این کارآزمایی بالینی گفت: «ایمونوتراپی یک رویکرد امیدوارکننده برای درمان سرطان است و نتایج نهایی این آزمایش فاز ۳، راه تازه‌ای را در جهت امید به بیمارانی که با گلیوبلاستوما مبارزه می‌کنند ارائه می‌دهد. نشان داده شد که این واکسن طول عمر را افزایش می‌دهد و جالب است که این واکسن در بیمارانی که به‌طور سنتی پیش‌آگهی ضعیف‌تری دارند به‌عنوان‌مثال، در گروه‌های بیماران مسن‌تر و همچنین در بیمارانی که جراحی رادیکال به دلایل فنی یا دلایل دیگر امکان‌پذیر نبود، مزایای واضحی دارد.»

خطرات چاقی برای سلامتی

چاقی یک مشکل جهانی است. این عارضه خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد و برای بسیاری منجر به ابتلا به بیماری‌های طولانی‌مدت می‌شود. چاقی همچنین منجر به ایجاد هزینه‌های شخصی و اجتماعی زیادی می‌شود. تعداد افراد مبتلابه چاقی در جهان همچنان در حال افزایش است. به گزارش ایسنا، بر اساس منبع معتبر سازمان جهانی بهداشت، شیوع چاقی در سراسر جهان بین سال‌های ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۶ میلادی سه برابر شده است.

در ایالات‌متحده، بیش از ۴۰ درصد از بزرگسالان دارای چاقی هستند و در بریتانیا نیز بیش از یک‌چهارم مردم با این عارضه زندگی می‌کنند. چاقی برای سلامتی مضر است. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)، برخی از خطرات چاقی عبارت‌اند از: افزایش مرگ‌ومیر (خطر مرگ) به هر دلیلی، فشارخون بالا، کلسترول بد (LDL) بالا، کلسترول خوب (HDL) پایین یا سطوح بالای تری گلیسیرید، دیابت نوع دو، بیماری‌های قلبی-عروقی، سکته مغزی، آرتروز، آپنه خواب و مشکلات تنفسی و بسیاری از انواع سرطان. به گفته متخصصان، با توجه به پیامدهای وخیم چاقی از نظر بیماری‌های همراه و مرگ‌ومیر، این یافته‌های اپیدمیولوژیک به روز، نیاز به اقدامات هماهنگ از سوی دولت‌های محلی و منطقه‌ای، جامعه علمی، بیماران و همچنین صنعت مواد غذایی به‌طور یکسان دارد. متخصصان خواستار تلاش‌های هماهنگ بین‌المللی برای مبارزه با همه‌گیری چاقی مشابه با موارد مورداستفاده در برابر همه‌گیری کووید ۱۹ شدند.

چرا چاقی در حال افزایش است؟

افزایش سرانه مواد غذایی، افزایش در دسترس بودن و بازاریابی غذاها و نوشیدنی‌های پرکالری، حجم بیشتر غذا، جایگزینی فعالیت‌های بدنی اوقات فراغت با فعالیت‌های کم‌تحرک مانند تماشای تلویزیون و استفاده از وسایل الکترونیکی، ناکافی بودن خواب و استفاده از داروهایی که باعث افزایش وزن می‌شوند، در این مورد نقش دارند. یکی از متخصصان آمریکایی در این مورد گفت: «دلایل چاقی چندعاملی است. مطمئناً ژنتیک نقش دارد. تکامل هم یک فرآیند بسیار کند است، اما می‌تواند نقشی در این زمینه ایفا کند. در درجه اول، چاقی می‌تواند ناشی از تغییر رژیم غذایی ما به سمت غذاهای پرانرژی‌تر، سبک زندگی کم‌تحرک و عوامل محیطی مانند شهرنشینی باشد.» چاقی فقط در بزرگسالان در حال افزایش نیست و تعداد کودکان مبتلابه چاقی به طرز نگران‌کننده‌ای افزایش یافته است.

منبع: ستاره صبح

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.