به گزارش قدس آنلاین، حفظ سیاست تولید اوپک پلاس در آستانه اجرایی شدن تحریمهای اتحادیه اروپا علیه نفت خام روسیه و همچنین تعیین سقف قیمت برای نفت این کشور باعث افزایش قیمت نفت در روز دوشنبه شد.
در همین حین، شهرهای بیشتری در چین محدودیتهای کرونایی را کاهش دادهاند که نشانه مثبتی برای تقاضای سوخت خواهد بود.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۷۷ سنت معادل ۰.۹۰ درصد افزایش به ۸۶ دلار و ۳۴ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۷۳ سنت معادل ۰.۹۱ درصد افزایش ۸۰ دلار و ۷۱ سنت معامله میشود.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش از جمله روسیه در ائتلاف اوپک پلاس در روز یکشنبه توافق کردند به طرح کاهش ۲ میلیون بشکهای تولید در ۲۰۲۳ ادامه دهند.
این تصمیم اوپک پلاس کاملاً قابل انتظار بود چون طبق گفته تحلیلگران، تولیدکنندگان بزرگ این ائتلاف منتظر تأثیر تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا و همچنین سقف قیمت ۶۰ دلاری گروه ۷ برای نفت خام روسیه هستند، آنهم در شرایطی که روسیه تهدید کرده عرضه نفت به کشورهای موافق این طرح را متوقف میکند.
این تصمیم نشاندهنده غیر قابلپیشبینی بودن عرضه و تقاضا در ماههای آینده است. اتحادیه اروپا مجبور است نفت خام روسیه را با نفت خاورمیانه، غرب آفریقا و آمریکا جایگزین کند که حداقل در کوتاهمدت مانع کاهش قیمت نفت میشود.
یکی از عوامل اصلی مؤثر بر تقاضای نفت سیاست کرونای صفر چین است؛ اما بهنظر میرسد اعتراضات در شهرهای مختلف چین ازجمله پکن و شانگهای باعث کاهش قابل توجه محدودیتهای کرونایی و در نتیجه افزایش تقاضا برای سوخت شود.
متخصصان بازار عقیده دارند تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا علیه محصولات نفتی روسیه که از پنجم فوریه اجرایی میشود از تقاضای نفت در سه ماهه اول سال آینده میلادی حمایت میکند، چون بازار با کمبود نفت و گازوئیل مواجه خواهد شد.
منبع: رکنا
نظر شما