تحولات منطقه

اتابک نادری درباره احترام نظامی به شهاب حسینی می‌گوید و دختر شهید بابایی روزی را روایت می‌کند که بازیگران و عواملِ «شوق پرواز» تحت تأثیر این فرمانده شهید، گریه کردند.

ماجرای احترام نظامی به شهاب حسینی و خاطراتی از سریال «شوق پرواز»
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین امروز زادروز شهید عباس بابایی است. فرمانده‌ای که چهاردهم آذرماه 1329 در قزوین بدنیا آمد و 15 مردادماه 1366 در منطقه عملیاتی سردشت به شهادت رسید. او در دورانِ مجاهدت‌هایش، فرمانده پایگاه هشتم شکاری و معاون عملیات نیروی هوایی ارتش بود.

مجموعه "شوق پرواز" به کارگردانی یدالله صمدی با بازی شهاب حسینی برای نمایش زندگینامه عباس بابایی ساخته شد و از شهریور تا بهمن 1390 در 24 قسمت از شبکه یک سیما پخش شد.شهاب حسینی به خواسته ملیحه حکمت همسر شهید بابایی، در نقش عباس بابایی ایفای نقش کرد.

پروژه‌ای که از سال 1374 با همکاری ارتش شروع شد. مرحله پیش‌تولید این سریال از سال 1376 آغاز و بخش‌هایی از فیلم هم که مربوط به دوران کودکی شهید بابایی در شهر قزوین بود فیلمبرداری شد. کارگردانی سریال در این دوره به‌عهده حسین قاسمی جامی و نویسندگی سه تن از نویسندگان ارتش گذاشته شده بود که به‌علت اختلاف‌نظرهای به‌وجودآمده بین عوامل تولید در همین ابتدا متوقف شد. اما پس از وقفه‌ای 10ساله مجدداً از سال 1386 کلید خورد.

در این دوره نویسندگی فیلمنامه کار مشترک ارتش، بنیاد امور ایثارگران و جانبازان و خانواده عباس بابایی بود. با ورود مرحوم یدالله صمدی به‌عنوان کارگردان تصویربرداری سریال از خرداد 1388 آغاز شد. ملیحه حکمت همسر عباس بابایی با دیدن فیلم «دل‌شکسته» تحت تأثیر بازی شهاب حسینی قرار گرفت و وی را برای ایفای نقش همسرش در سریال پیشنهاد داد که با موافقت سایر عوامل تهیه روبه‌رو شد.

سلما بابایی دختر شهید عباس بابایی درباره صحنه‌هایی که بازیگران و عوامل سریال "شوق پرواز" گریه می‌کردند، این‌طور می‌گوید: بسیاری از مواقع می‌دیدم و می‌شنیدم که آنقدر تحت تأثیر واقعیت‌های زندگی شهید بابایی قرار می‌گرفتند که بازیگران و گروه بارها گریه می‌کردند. جالب است بدانید این سریال تلویزیونی گوشه‌ای از شهید بابایی را نشان داد و نمی‌توانست تمام حقیقت را بیان کند چون باورپذیری‌اش برای مخاطب سخت بود، زیرا بسیاری با دیدن این سریال می‌گفتند "واقعاً چنین آدمی وجود داشته؟!".

او به نکته جالبی اشاره کرد که بسیاری با دیدن این سریال شهید بابایی را الگوی خودشان قرار دادند. خیلی‌ها به خودم گفتند "مسیر زندگی‌مان تغییر کرد"، و حتی می‌گفتند "با عباس بابایی زندگی کردیم".

دختر شهید بابایی همچنین درباره شباهت شهاب حسینی به شهید بابایی هم گفته بود: لحظه به لحظه "شوق پرواز" گریه کردم آنقدر تحت تأثیر قرار گرفتم مخصوصاً با هنرنمایی شهاب حسینی که از لحاظ ظاهری هم خیلی به پدرم شباهت داشت. او نقش کسی را بازی می‌کرد که من به‌عنوان یک فرد عادی شهید عباس بابایی را یک قهرمان ملی می‌دانم. افسوس می‌خورم ای‌کاش کنار ایشان بیشتر فرصت زندگی پیدا می‌کردم تا خیلی چیزها را از ایشان می‌آموختم.

او همچنین به این نکته اشاره کرد: شهاب حسینی به من گفت که "شهید بابایی زندگی من را عوض کرد، به‌شدت علاقه‌مند شهید بابایی‌ام و تأثیرات زیادی روی من گذاشتند".

اتابک نادری بازیگر نقش شهید اردستانی در این سریال تلویزیونی به خاطره‌ای اشاره کرد که به ماجرای احترام نظامی به شهاب حسینی برمی‌گردد؛ "در مراسم تجلیل از سریال شهید بابایی، بغض گلوی همه را گرفت جایی که رئیس وقت سازمان صداوسیما همه را دعوت کرده بود و ملیحه حکمت همسر شهید بابایی هم در قید حیات بود. اتابک نادری اینطور نقل کرد: آنجا دختر شهید بابایی بغض‌شان گرفت که این سریال بابای مرا زنده کرد. ما صحنه آشنایی شهید بابایی و شهید اردستانی را در سالن تیراندازی و پایگاه تهران فیلمبرداری می‌کردیم. موقعیت پادگان دزفول بود و شهید بابایی قرار بود با همسرش ساکن شود. سه خلبان آن پایگاه هم حضور داشتند. ما هم به جهت فیلمبرداری لباس خلبانی پوشیده بودیم که درجه ستوان سوم داشتند."

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.