تحولات لبنان و فلسطین

رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین گفت: ۵ خانه خلاق استان قزوین در آینده نزدیک راه‌اندازی می‌شوند و شرکت‌های خلاق و فعال در حوزه فناوری‌های نرم و تولیدمحتوای فرهنگی در این خانه‌ها مستقر می‌شوند.

راه‌اندازی ۵ خانه خلاق در استان قزوین

به گزارش قدس آنلاین، جعفر احمدی امروز در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان که در سالن اجتماعات امیرکبیر دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) برگزار شد، اظهار داشت: در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری استان بیش از 20 غرفه نمایشگاهی توسط دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان فعال شدند و حدود 22 واحد فناور محصولاتشان را ارائه دادند.

وی با اشاره به برگزاری 6 کارگاه آموزشی در کنار نمایشگاه پژوهش و فناوری اضافه کرد: همچنین برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت و تورهای فناوری یکی از اقدامات مناسب در جهت نمایش و به رخ کشیدن داشته‌های استان قزوین در حوزه فناوری و نوآوری بود. حداقل فایده این اردوها این است که بتوانیم ارزش‌آفرینی در حوزه فناوری را بین دانشجویان جوان، دانش‌آموزان و فارغ‌التحصیلات ترویج کنیم.

احمدی ادامه داد: امسال در هفته پژوهش 10 تور فناوری و راهیان پیشرفت در سطح دانشگاه‌ها و مدارس برگزار شد و دانشجویان و دانش‌آموزان ما در گروه‌های 60 و 80 نفره از توانمندی‌های صنعتی و فناوری ما در کارخانجات و مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی بازدید کردند.

وی از تشکیل کمیته انتخاب فناوران برتر استان قزوین خبر داد و گفت: با بررسی این کمیته 8 شرکت فناور برتر استان قزوین در سال 1401 شناسایی شدند که امروز این فناوران برتر مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

رئیس پارک علم و فناوری قزوین در ادامه با یادآوری اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه علوم انسانی و فرهنگی به عنوان شرکت‌های خلاق شناخته می‌شوند، گفت: 5 خانه خلاق استان قزوین در آینده نزدیک راه‌اندازی می‌شوند و شرکت‌های خلاق و فعال در حوزه فناوری‌های نرم و تولیدمحتوای فرهنگی در این خانه‌ها مستقر می‌شوند. در ضمن از مسئولان می‌خواهیم که برای فعال‌سازی خلاق قزوین در سرای سعدالسلطنه اقدام جدی انجام دهند.

مرزهای پارک علم و فناوری و دانشگاه‌ها برداشته می‌شود

احمدی با اشاره به موضوع برگزاری نمایشگاه‌های علم و فناوری در استان تصریح کرد: این نمایشگاه‌هایی که در طول سال به صورت پراکنده برگزار می‌کنیم، در حد شأن و جایگاه علمی و تاریخی استان قزوین نیست. چرا که قزوین جزو 5 قطب صنعتی کشور و همچنین در ردیف استان‌های دانشگاهی و تولیدکننده علم محسوب می‌شود، اما شاهد نمایش توانمندی استان قزوین در این نمایشگاه‌ها نیستیم.

وی افزود: استان قزوین به تنهایی می‌تواند به یک ناحیه نوآوری تبدیل شود و سیاست ما هم این است که مرزهای پارک علم و فناوری با دانشگاه برداریم تا اکوسیستم فناوری و نوآوری در استان شکل بگیرد.

شناسایی 860 دانش‌آموز خلاق در استان قزوین

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین هم در این مراسم سیاست نظام تعلیم و تربیت کشور تربیت دانش‌آموزان خلاق و اندیشمند دانست و گفت: به دنبال تربیت دانش‌آموزانی هستیم که قدرت حل مسئله داشته باشند و بتونند از عهده مسائل و مشکلات خودشان بربیایند و تفکر انتقادی و مهارت همدلی را یاد بگیرند.

نقی سیاهکالی مرادی از شناسایی 860 دانش‌آموز خلاق در استان قزوین خبر داد و افزود: بسیاری از دانش‌آموزان در حوزه‌های مرتبط با خلاقیت با انگیزه و علاقه ورود پیدا می‌کنند که مصداق آن جشنواره خوارزمی است که جمعیت زیادی از دانش‌آموزان ما در آن شرکت می‌کنند و قزوین هم جوز استان‌هایی است که در این حوزه حرف برای گفتن دارد.

وی ادامه داد: متأسفانه در دوره‌ای نظام آموزش و پرورش ما به محفوظات دانش‌آموزان بیشتر اهمیت می‌داد. یعنی اینکه دانش‌آموزان اطلاعاتی را در حافظه‌شان بسپارند و بعد درباره این اطلاعات به معلم جواب داده تا نمره مطلوب بگیرند و بعد هم همه این اطلاعات را از یاد ببرند. اما امروز فضای آموزشی دیگر این‌گونه نیست و درک و خلاقیت محور کار قرار گرفته است.

سیاهکالی مرادی با بیان اینکه پیوند و ارتباطات خوبی بین دانشگاه و مدرسه ایجاد شده گفت: برای اینکه بتوانیم دانش‌آموزانی در تراز انقلاب و نظام جمهوری اسلامی را تربیت کنیم که بتوانند مسائل و مشکلات سختی‌های کشور را حل کنند، باید ارتباط بین دانش‌آموزان و دانشجویان و همچنین اساتید و معلمان روز به روز بیشتر شود.

دبیر شورای آموزش و پرورش استان قزوین یادآور شد: اگر قرار باشد اتفاق مثبتی در این کشور بیفتد، راهکارش پیش خود ماست و از این‌رو فقط باید به توان داخلی و بومی اتکا کنیم؛ چرا که با وجود دشمنی‌های امروز خیلی نمی‌توانیم به دیگران متکی شویم.

وی اضافه کرد: اگر در ده‌ها حوزه علم و فناوری، علوم پزشکی و نظامی پیشرفت کرده و به اقتدار و توانمندی رسیدیم، به خاطر این است که به جوانان خودمان تکیه کردیم. امروز 7 هزار متخصص با معدل سنی 28 سال در فناوری هسته‌ای داریم که تحصیل‌کرده‌های همین دانشگاه‌ها و مدارس هستند و امروز جوانان فرهیخته ما می‌توانند تغییرات بسیارمثبتی را در کشور ایجاد کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.