به گزارش قدس آنلاین، علی رهبری آهنگساز و رهبر ارکستر بینالمللی ایرانی، بار دیگر برای دو برنامه مختلف به سنت پترزبورگ میرود.
کنسرت اول که در روز جمعه سیام دی ماه برگزار میشود دارای دو قسمت است که قسمت اول شامل کنسرتو ویولن اثر فازیل سای، آهنگساز مشهور کشور ترکیه خواهد بود.
به گفته علی رهبری «هزار و یک شب» نام این کنسرتو ویولن است که کاملاً به سبک شرقی آهنگسازی شده است. سولوی ویولن این اثر را نوازنده مشهور آذربایجان، الوین گانی یف خواهد نواخت.
قسمت دوم این کنسرت نیز شامل سمفونی شماره ۴ چایکفسکی است که بنا به اظهارات علی رهبری وی وقتی حدود ۱۷ سال پیش، بعد از ۳۰ سال دوری از وطن به ایران بازگشته بود به پیشنهاد مرحوم فریدون ناصری این سمفونی اجرا نشده در کشورمان را رهبر کرد.
بر اساس برنامهریزی های انجام گرفته، کنسرت دوم، روز شنبه هشتم بهمن ماه برگزار میشود که آن هم دارای دو بخش است.
قسمت اول کنسرت مربوط به اجرای قطعه «تخت جمشید» اثر طالب خان شهیدی از آهنگسازان خوشنام بینالمللی اهل تاجیکستان است.
به گفته علی رهبری طالب خان شهیدی که از شاگردان آرام خاچاطوریان بوده وخود را خیلی ایرانی میداند کما اینکه تیتر آثارش اکثراً ایرانی هستند و در شناسایی نام ایران در جهان بیش از هر آهنگساز دیگر نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است.
قسمت دوم، سمفونی مانفرد اثر چایکفسکی است. این اثر که حدود یک ساعت به طول میانجامد از شاهکارهای چایکفسکی است که حدود ۴۰ سال پیش توسط علی رهبری با ارکستر فیلهارمونیک چک نیز برای کمپانی سوپرافون ضبط شده است. علی رهبری در آن زمان سمت رهبر میهمان دایم ارکستر فیلهارمونیک چک را به عهده داشت.
علی رهبری تیرماه سال ۱۴۰۰ توسط والری گرگیف یکی از مشهورترین رهبران جهان و مدیر کل هنری مجموعه اپرای مارینسکی در سنت پترزبورگ به عنوان رهبر میهمان دایم ارکستر اپرای مارینسکی انتخاب شد. این مجموعه دارای ۴۰۰ نوازنده بیش از ۲۵۰ خواننده کر ۳ سالن اپرا و چند سالن کنسرت دیگر است. در این سالن اپرا، بزرگانی چون چایکفسکی، کرساکف، موسورسکی، راخمانینوف، پروکوفیف، شوستاکوویج و دهها آهنگساز بینالمللی آثارشان را بارها رهبری و اجرا کردهاند.
نظر شما