به گزارش قدس آنلاین، علیرضا اولیایی منش گفت: همانطور که میدانید قرارگاهی در سطح ملی و به تبع آن در سطح دانشگاه در زمینه جوانی جمعیت تشکیل شده است. دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز بلافاصله پس از تصویب قانون جوانی جمعیت و ابلاغ آن به سراسر کشور به صورت فعال و جدی به این موضوع پرداخت و خوشبختانه موفقیت بزرگی در این زمینه کسب کرد.
وی افزود: مجموعه فعالیت دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص جوانی جمعیت از ابتدای کار تاکنون مورد ارزیابی وزارت بهداشت قرار گرفته و بر اساس اعلام وزارتخانه، دانشگاه علوم پزشکی تهران بعد از علوم پزشکی قم موفق به کسب رتبه دوم در کشور و رتبه نخست در میان دانشگاههای بزرگ شده است.
اولیایی منش تصریح کرد: دبیرخانه قرارگاه در معاونت بهداشتی دانشگاه واقع شده و از همان ابتدا تعداد زیادی کمیته (کمیته رسانه، رصد و پایش، علمی، بهداشت، پشتیبانی، درمان، بیمه و فرهنگی) بر مبنای دستورالعملهای ارسالی تشکیل شد که همگی جلسات متعددی را شکل دادند و کارهای بسیار خوبی را به انجام رساندند. اکنون همه این کمیتهها به خوبی فعال هستند و علاوه بر جلسات ماهیانه کمیته که با حضور رئیس دانشگاه برگزار میشود، زیر کمیتهها نیز جلسات هفتگی و گاهاً روزانه خود را برقرار میکنند و برنامههای این قرارگاه در همه معاونتهای دانشگاه پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران موضوع جوانی جمعیت را بسیار جدی گرفته و در این زمینه نیز موفقیتهای خوبی هم کسب کرده است، خاطر نشان کرد: در زیرکمیته رسانه که ذیل روابط عمومی دانشگاه شکل گرفته است، سه جمعیت هدف (دانش آموزی، کارمندی و دانشجویی) را مد نظر قرار داده و کارگاهها، برنامههای آموزشی و جشنوارهای را برای آن طراحی کرده اند. در این کارگاهها دانش آموزان با بلوغ، سلامت بلوغ و اهمیت آن در باروری به خوبی آشنا میشوند. همچنین دانشجویان در زمینه ازدواج به موقع و کارکنان در خصوص اثرات سو تک فرزندی مطالبی را میآموزند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، سپس به برنامههای این معاونت در زمینه جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: در معاونتهای دیگر نیز برنامههای مختلفی در جریان است. از جمله آنکه معاونت بهداشت با توسعه کلاسهای آموزش هنگام ازدواج، توانست ظرفیتهای آموزشی را در منطقه تحت پوشش خود افزایش دهد.
وی از راه اندازی "اتاق مادر و کودک" و "اتاق شیردهی" در ۳۲۰ مرکز و پایگاه در اختیار خبر داد و افزود: تعدادی از این اتاقها تا کنون راه اندازی و مابقی آنها در دست اقدام است. همچنین در جمعیت تحت پوشش دانشگاه، مادران سه فرزند را شناسایی و به استانداری به منظور دریافت تسهیلات و بستههای حمایتی معرفی کرده ایم.
اولیایی منش ادامه داد: شبکه بهداشت کشور، از طریق سامانه سیب به صورت مویرگی شناسایی کاملی از جمعیت تحت پوشش خود دارد به نحوی که تا کنون ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از ۳.۵ میلیون جمعیت در آن عضو هستند. حوزه بهداشت، اشراف بسیار خوبی نسبت به جمعیت تحت پوشش خود دارد. دانشگاه از طریق همین شبکه اقدام به شناسایی زوجین نابارور در منطقه کرده چرا که سازمان بیمه سلامت و سازمانهای بیمه گر بر اساس این قانون موظف شده اند تا خدمات ناباروری را تحت پوشش قرار دهند.
وی به حمایت کمیته درمان و بیمه از زوجین نابارور اشاره کرد و گفت: مسیر ارجاع آنها نیز به خوبی مشخص شده است تا خدمات را با فرانشیز و سوبسید دولت دریافت کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: کمیته پژوهشی نیز عناوین تحقیقاتی مختلفی را در زمینه چالشهای این حوزه شناسایی کرده است. همچنین کمیته پشتیبانی در تدارک ایجاد مهدکودک برای حمایت از پرسنل دانشگاه هستند. کمیته درمان نیز تحت عنوان "نجات جان مادر" برنامه ویژه ای را در چهار بیمارستان امام خمینی، بهارلو، ضیائیان و شریعتی آغاز کرده است تا در این بیمارستانها بحث مالی مانع از پذیرش بیماران نشود و به صورت ۲۴ ساعته به مادران پرخطر و یا نیازمندی که از طریق شبکه بهداشت ارجاع میشوند خدمات بارداری ارائه شود.
اولیایی منش در پایان ابراز امیدواری کرد در دانشگاه شرایطی فراهم شود که با خیال راحت جوانان ازدواج و برای فرزند آوری اقدام کنند.
نظر شما