امضای این بودجه با وجود مخالفت بایدن با ماده مورد حمایت جمهوریخواهان در این بودجه که الزام واکسیناسیون کرونا برای نیروهای آمریکایی را لغو میکند، انجام شد.
به گفته مقامات کاخ سفید، بایدن و لوید آستین وزیر دفاع آمریکا معتقد بودند که لغو این الزام به نفع نیروها یا ارتش آمریکا نیست. با این حال رئیس جمهور آمریکا تصمیم گرفت درخواستهای جمهوریخواهان برای لغو الزام واکسن را بپذیرد تا بتواند این بودجه را تصویب کند.
این لایحه ۴۵ میلیارد دلار بیشتر از درخواست بایدن، به بخش دفاعی بودجه اختصاص می دهد و تقریباً ۱۰ درصد بیشتر از بودجه دفاعی آمریکا در سال گذشته است.
قانونگذاران آمریکایی با توجه به تورم و تقویت رقابت نظامی کشور با چین و روسیه بودجه بیشتری به بخش دفاعی و نظامی این کشور اختصاص داده اند.
این بودجه همچنین شامل افزایش ۴.۶ درصدی حقوق سربازان و نیروی کار غیرنظامی وزارت دفاع آمریکا می شود.
پیش از این، روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی نوشت: چشمانداز افزایش تهدیدهای نظامی از جانب چین و روسیه حمایت دو حزبی در آمریکا را برای افزایش هزینههای نظامی پنتاگون برانگیخته است. از همین رو انتظار میرود که ساخت تسلیحات ورای آنچه برای جنگ اوکراین نیاز است، افزایش پیدا کند.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، کنگره در هفتههای پیش رو به دنبال تایید نهایی بودجه نظامی ملی برای سال مالی جاری است که تقریبا ۸۵۸ میلیارد دلار برآورد شده است. این میزان ۴۵ میلیارد دلار بیشتر از چیزی است که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درخواست کرده بود.
طبق این گزارش، هزینه خرید نظامی در سال آینده به شدت افزایش پیدا میکند که از جمله آن میتوان به رشد ۵۵ درصدی بودجه ارتش برای خرید موشکهای جدید و ۴۷ درصد افزایش برای خرید سلاحهای نیروی دریایی میشود.
نیویورک تایمز همچنین اضافه کرد: شرکت لاکهید مارتین بیش از ۹۵۰ میلیون دلار سفارش موشک از جانب پنتاگون دریافت کرده تا انبارهای تسلیحات مورد استفاده برای اوکراین را پر کند. در این راستا ارتش آمریکا نیز سفارش بیش از ۲ میلیارد دلار برای دریافت سامانههای موشکی به شرکت ریتیان تکنولوژی داده است.
در این میان متحدان واشنگتن در اروپا و آسیا نیز سفارشهای بیشتری را به شرکتهای دفاعی آمریکایی دادند تا خودشان را در مقابل تهدیدهای فزاینده جهانی مسلح کنند. ژاپن در ماه جاری هزینه دفاعی خود را در ۵ سال آینده دو برابر کرد و به نظر موضع صلح طلبی که عمدتا از سال ۱۹۴۵ حفظ کرده بود را کنار گذاشته است.
ترکیب جنگ اوکراین و ظهور یک دوره جدید از تقابل ابرقدرتها، تلاشها را برانگیخته تا صنعت نظامی تسلیحات را به ارتشها تزریق کند. این مساله در برخی موارد به یک فوریت تبدیل شده و آمریکا و متحدان ناتو همچنان به دنبال سرازیر کردن تسلیحات به سمت اوکراین هستند.
منبع: ایرنا
نظر شما