به گزارش قدس خراسان، عبدالله ارجائی ظهر چهارشنبه در حاشیه عملیات اجرایی ساخت بزرگترین نیروگاه «بیوگاز سوز» مشهد اظهار کرد: هر روز بیش از ۲ هزار تن زباله در مشهد جمع آوری میشود و این در حالی است که ۱۲ درصد این مقدار از مبدا تفکیک میشود و البته نسبت به گذشته افزایش نیز داشته است.
شهردار مشهد با بیان اینکه این نیروگاه که با مشارکت بخش خصوصی انجام میشود گفت: گاز متان ۲۰ برابر دی اکسید کربن محیط زیست را تخریب میکند و گازهای تولید شده در محل دفن زباله (لندفیل) مرکز بازیافت در فرایندی به سه مگاوات نیروی برق پاک تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم سهم جمعآوری هوشمند را افزایش دهیم، گام بلندی برداشته ایم و مردم نشان داده اند که در همراهی با طرحهای محیط زیستی، بسیار همراه هستند.
ارجائی افزود: طرحی در دست بررسی است که برخی از مناطق شهر مشهد به صورت آزمایشی موظف به تفکیک تمام زبالههای خود از مبدا شوند و این در حالی است که این طرح در بسیاری از کشورهای دنیا نیز در حال انجام است و ما نیز، نیاز به پشتیبانی از سوی دولت برای اجرای آن داریم.
شهردار مشهد با اشاره به توجه مدیران کشور در به حرکت انداختن سرمایههای راکد افزود: زباله، یکی از این سرمایههایی است که در شهر مشهد بسیار وجود دارد و ما نیز استفاده از آن، با هدف رسیدن به برق پاک را دنبال میکنیم.
اجرای ۲۰ طرح کلان محیط زیست کشوری در مشهد
عضو شورای شهر مشهد نیز در این مراسم گفت: اجرای ۲۰ طرح کلان کشوری در حوزه زیست محیطی شهر مشهد برنامه ریزی شده است و امروز شاهد کلنگ زنی نخستین طرح از آن مجموعه هستیم.
حسن کریمدادی افزود: این نیروگاه که با مشارکت بخش خصوصی در حال ایجاد است در مدت یک سال به نتیجه خواهد رسید و دفن زباله که مشکلات زیاد زیست محیطی دارد منجر به تولید برق پاک می شود.
وی ادامه داد: در گذشته پنج هزار مشترک فعال برای جمع آوری زباله خشک داشتیم که امروز به ۳۰ هزار مشترک رسیده است و مشهد جزء بهترین های کشور در تفکیک زباله است.
نظر شما