تحولات منطقه

عزت‌الله ضرغامی از برنامه‌ریزی برای لغو روادید ایران با برخی کشورها خبر داد. معاون گردشگری نیز گفت:‌ طرح لغو روادید با ایران با کم‌ترین مقاومت، روندی رو به جلو را طی می‌کند.

لغو ویزای ایران با برخی کشورها روی میز دولت/اصلاح جایگاه گردشگری در برنامه هفتم توسعه خواسته جامعه تورگردانان است
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، وزیر میراث فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع دستی در نشست با اعضای جامعه تورگردانان درباره طرح لغو روادید ایران با برخی از کشورها، گفت: روی این که با کدام کشور باید لغو روادید شود برنامه‌ریزی کردیم، جلسات کارشناسی گذاشتیم و نظرات افراد مختلف احصا شده و دلایل اقدام برای لغو روادید با هر کشور را مشخص کردیم.

عزت‌الله ضرغامی بیان کرد: معتقدم در حال حاضر یکی از موضوعاتی که می‌توان با مردم صحبت کرد، گردشگری است. اخبار، تصاویر و ویدئوهای مثبت از ایران باید به دنیا مخابره شود. شبکه تصویری و تلویزیونی ایجاد کردیم که در فضای تلویبیون به صورت آزمایشی در حال فعالیت است. پیشنهاد من این است که این شبکه در تلویبیون را بخشی از شبکه گردشگری درنظر بگیرید و در تولید محتوای این شبکه فعالیت و مشارکت داشته باشید.

او ادامه داد: ما باید تقسیم کار کنیم. اعتقاد من این است که مسائل سیاسی را با دیپلماسی فرهنگی به شکل بهتری می‌توان پیگیری کرد. بدنه صنفی بهتر از بدنه اجرایی و حاکمیت می‌تواند فعالیت کند.

ضرغامی همچنین گفت: تبلیغات نقش اساسی و مهمی در رونق صنعت گردشگری و مقابله با ایران‌هراسی دارد. به‌عنوان مثال در بازدید از یک نمایشگاه خارجی پیشنهاد دادم به جای این‌که به صورت غرفه غرفه به تبلیغ ظرفیت‌ها و جاذبه‌های مختلف گردشگری کشور بپردازیم با ایجاد یک ویدئووال به معرفی ایران بپردازیم. باید بتوانیم از ظرفیت‌های رسانه‌ای استفاده کنیم. اعتقاد من بر این است که ما باید یک هم‌افزایی رسانه‌ای برای معرفی هرچه بهتر ایران ایجاد کنیم.

لغو روادید، گردشگری ایران را از خودتحریمی نجات می‌دهد

علی‌اصغر شالبافیان ـ معاون گردشگری ـ‌ درباره لغو روادید با بازارهای هدف گردشگری نیز ‌گفت: در حال پیگیری این موضوع با وزارت امور خارجه هستیم و با کم‌ترین مقاومت روندی رو به جلو را طی می‌کند.

او گردشگری ورودی را به‌غیر از آورده‌های اقتصادی در ارزش‌آفرینی فرهنگی و تصویرسازی مثبت کشور حائز اهمیت دانست و بیان کرد: امیدواریم لغو رواید در دولت سیزدهم انجام شود و حوزه گردشگری از این خود تحریمی نجات پیدا کند.

معاون گردشگری با اشاره به ضعف‌های قانونی حوزه گردشگری، ‌ گفت: طرح جامع و مستقلی برای تقویت قوانین مربوط به این حوزه برای ارائه در مجلس شورای اسلامی تهیه شده است.

او همچنین درباره حمایت دولتی برای حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی، ‌ گفت: در راستای تخصصی شدن، موضوع حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی به کانون جهان‌گردی و اتومبیل‌رانی واگذار شده و برای حضور در نمایشگاه‌های فیتور اسپانیا، مسکو و ATM دبی و نمایشگاه‌های بازارهای جدید برنامه داریم. همچنین برای حضور در نمایشگاه آنکارا ۴۰۰ متر زمین تدارک دیده شده است.

شالبافیان با اشاره به اهمیت موضوع مقابله با ایران‌هراسی به‌عنوان وظیفه‌ای عمومی، اظهار کرد: در حال حاضر سفرا به‌طور مرتب به شهرهای مختلف سفر می‌کنند و در صورت مهیا بودن شرایط مناسب با آن‌ها جلسه‌ای برگزار خواهد شد.

معرفی ایران وظیفه دولت است

اکبر غم‌خوار ـ عضو هیأت مدیره جامعه تورگردانان ایران ـ به جایگاه گردشگری در قانون‌های برنامه توسعه اول تا پنجم اشاره کرد و افزود: در این برنامه‌ها، گردشگری صنعتی مغفول مانده است و اولین خواسته ما از وزیر این است که جایگاه گردشگری در قانون‌های بالادستی از جمله برنامه هفتم اصلاح شود.

او معرفی ایران به دنیا را از جمله رسالت‌های مهم دولت دانست و افزود: این وظیفه در تمام این سال‌ها آن‌گونه که باید، انجام نشده است.

این عضو جامعه تورگردانان با بیان این‌که گردشگری در حال حاضر وضعیت مناسبی ندارد و نیاز به کمک دارد، تاکید کرد: در این موقعیت باید در نمایشگاه‌ها و جوامع بین‌الملل حضوری فعال و قوی داشته باشیم. کاری فشرده با بودجه مناسب باید برای مقابله با ایران‌هراسی و نشان دادن برقراری امنیت در خیابان‌های ایران انجام شود.

غمحوار همچنین از وزیر میراث فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع دستی درخواست کرد مبلغ ورودی موزه‌ها برای بازدیدکننده داخلی و خارجی یکسان شود.

از تجربه مصر پس از بیداری اسلامی استفاده کنیم

ابراهیم پورفرج ـ رییس جامعه تورگردانان ایران ـ‌ با تاکید بر لزوم اقدامات جدی در شرایط کنونی، گفت: زمانی که بیداری اسلامی (بهار عربی) ‌ در مصر اتفاق افتاد، این کشور حضوری جدی‌تر در نمایشگاه‌های بین‌المللی داشت و غرفه‌ای چندبرابر سال‌های قبل در اختیار گرفت.

او سپس با تاکید بر لزوم حضور پررنگ ایران در چندین نمایشگاه بین‌المللی، اظهار کرد: در صورت‌ حمایت نکردن و حضور نداشتن در این نمایشگاه‌ها بازارمان را از دست می‌دهیم و ضرری غیرقابل جبران متحمل خواهیم شد.

رییس جامعه تورگردانان ایران یادآور شد: دو فصل توریستیِ بهار و پاییز را در پیش داریم و تلاش‌ می‌کنیم با صحبت با شرکت‌های مختلف، رزروهای زیادی انجام شود.

در این نشست تورگردانان دیگر درباره تشکیل جلسه با سفرای اروپایی مقیم ایران برای نشان دادن برقراری امنیت در خیابان‌های ایران، پررنگ شدن نقش حمایتی دولت برای حضور در نمایشگاه‌های خارجی، تخصیص ارز اختصاصی برای حوزه گردشگری و حضور در نمایشگاه‌های خارجی، معرفی ایران در شبکه‌های تلویزیونی بین‌المللی و شبکه‌های محلی کشورهای هدف، حفظ نیروی انسانی، نقش جدی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌عنوان هماهنگ‌کننده بین دستگاه‌های مختلف، برندسازی و تبلیغات گردشگری در عرصه بین‌المللی با تمرکز روی ظرفیت شهرهای بزرگ، اختصاص اینترنت پرسرعت و بدون فیلتر برای ارتباطات جهانی، معافیت‌های مالیاتی، تبلیغ روی مسیرهای گردشگری، نقش جایگاه بخش خصوصی برای تعامل با سازمان توسعه و تجارت و اتاق‌های بازرگانی، ارتباط با انجمن‌های دوستی کشورهای مختلف برای مقابله با ایران‌هراسی، اهمیت تولید محتوا در معرفی ایران و ارتقای آموزشی فعالان گردشگری، رفع فیلتر برخی پلتفرم‌های خارجی، تشکیل کمیته‌ای مشترک به‌منظور گفت‌وگو برای ایجاد زبانی مشترک، اهمیت حضور مثبت و پررنگ ایران در فضای مجازی، تقویت بخش آموزش بازاریابی با حضور اساتید و متخصصان داخلی و بین‌المللی، برطرف کردن خودتحریمی حوزه گردشگری، حمایت شرکت‌های اقتصادی به‌عنوان اسپانسر برای حضور ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی، برنامه‌ریزی کمی و کیفی روی بازار چین و روسیه همچنین تقویت آموزش راهنمایان گردشگری، تولید محتوا براساس مناسبت‌های فرهنگی استان‌ها، تقویت روابط بین‌الملل برای رونق گردشگری و ترویج گردشگری داخلی با برنامه‌های عملیاتی، پیشنهاد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.