تحولات منطقه

۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۸
کد خبر: ۸۳۹۰۸۲

بیل نلسون رئیس ناسا در جدیدترین اظهارات خود هشدار داده است که چین ممکن است مدعی قلمرویی غنی از منابع روی ماه باشد و نگرانی‌هایی در مورد جاه طلبی این کشور در کره ماه وجود دارد.

نگرانی آمریکا از تصرف ماه توسط چین
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، رقابت برای رسیدن به ماه بین ایالات متحده و چین به شکل روزافزون در حال تشدید است و دو سال آینده می‌تواند نشان دهد که چه کسی در این مسابقه برنده می‌شود.

بیل نلسون، مدیر ناسا در مصاحبه‌ای با پولیتیکو هشدار داد که اگر چین در مسابقه فضایی پیروز شود، ممکن است قلمرویی را در ماه تصاحب کند که بر مناطق غنی از مواد معدنی و سایر منابع تسلط یابد یا حتی مانع از سفر دیگر کشورها به ماه شود.

وی گفت: این یک واقعیت است؛ ما در یک مسابقه فضایی هستیم و بهتر است مراقب باشیم که آنها تحت عنوان انجام پژوهش‌های علمی در ماه آنجا را تصرف نکنند. این احتمال وجود دارد که آن‌ها بگویند از اینجا دور شوید، ما اینجا هستیم و این قلمروی ماست.

مقامات ناسا برای توضیح نگرانی‌های خود به جزایری در دریای چین جنوبی اشاره کردند، جایی که ارتش چین در آن پایگاه‌هایی ایجاد کرده است. رئیس ناسا می‌گوید: اگر به گفته من شک دارید، ببینید آنها با جزایر اسپراتلی(Spratly) چه کردند.

یک مسابقه فضایی جدید

برنامه‌های فضایی ناسا و چین برای رسیدن به ماه در چند سال آینده فشرده است و هر دو کشور در ماه‌های اخیر وقت خود را صرف این کار کرده‌اند.

چین در چند سال اخیر، مدارگردها، فرودگرها و کاوشگرهایی را به فضا پرتاب کرده است که به ماه و مریخ رسیده‌اند. آمریکایی‌ها بر این باورند که سازمان ملی فضایی چین خیلی سریع در حال پیشرفت است و این احتمال وجود دارد که بتواند اهداف ناسا را که در پروژه فعلی آرتمیس تعیین شده است، شکست دهد و زودتر از ناسا قدم بر ماه بگذارد.

بیل نلسون گفت: چین در دهه گذشته موفقیت و پیشرفت‌های عظیمی داشته است. همچنین این درست است که تاریخ فرود آنها روی ماه روز به روز نزدیک‌تر می‌شود.

برنامه فضایی چین به تازگی ایستگاه فضایی جدیدی را راه‌اندازی و تکمیل کرده است. پکن اعلام کرده است که امیدوار است تا پایان این دهه فضانوردان خود را بر روی ماه فرود آورد.

در همین حال، ناسا روی مجموعه ماموریت‌های آرتمیس خود به ماه کار می‌کند. ناسا ماموریت" آرتمیس ۱" را در ماه نوامبر برای یک ماموریت ۲۶ روزه به سمت ماه پرتاب کرد. این ماموریت پس از چرخش یک کپسول اوریون به دور ماه، موفقیت آمیز بود و ناسا را یک قدم به هدف خود برای ایجاد حضور انسانی در ماه نزدیک‌تر کرد.

ناسا قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ فضانوردان را بر روی ماه فرود آورد.

شیطنت سیاسی احتمالی چین در ماه

کارشناسان امنیتی نگرانند که چین به غیر از تعیین قلمرو و ادعای مالکیت مناطقی از ماه، همچنین قصد دخالت در سیستم‌های فضایی ایالات متحده را داشته باشد.

تری ویرتز، فرمانده سابق ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌گوید: در یک سطح، این یک رقابت سیاسی است تا نشان داده شود که سیستم‌های چه کسی بهتر کار می‌کند. آنچه آنها واقعاً می‌خواهند کسب احترام به عنوان برترین کشور جهان است. آنها می‌خواهند قدرت مسلط بر روی زمین باشند، بنابراین رفتن به ماه راهی برای نشان دادن کارکرد سیستم آنها است. اگر آنها انسان را به ماه برگردانند، این نشان می‌دهد که آنها بهتر از ما هستند.

سرمایه‌گذاری چین در پروازهای فضایی و سایر فناوری‌های موشکی در بحبوحه رقابت تسلیحاتی مداوم با ایالات متحده و روسیه انجام می‌شود، زیرا هر سه کشور در حال حاضر در حال توسعه سلاح‌های مافوق صوت هستند.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.