به گزارش قدس آنلاین، در ادامه تنش بین روسیه و ژاپن، معاون شورای امنیت ملی روسیه روز شنبه «فومیو کیشیدا» نخستوزیر ژاپن را به «اطاعت شرمآور» از ایالات متحده متهم کرد.
به نوشته وبگاه «چاینا مورنینگ پست»، «دیمیتری مدودوف» معاون شورای امنیت ملی روسیه در پاسخ به دیدار روز جمعه کیشیدا و «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا و صدور بیانیه مشترک این اظهارات را بیان کرد.
در بیانیه کیشیدا و بایدن آمده است:«به صراحت اعلام میکنیم که هرگونه استفاده از سلاح اتمی توسط روسیه در اوکراین اقدامی خصمانه علیه بشریت خواهد بود و به هیچ وجه قابل توجیه نیست.»
مدودوف گفت این بیانیه نشاندهنده «توهم» نسبت به روسیه و خیانت به صدها هزار ژاپنی است که در آتش بمب اتمی هیروشیما و ناکازاکی سوختند.
وی افزود، کیشیدا به جای درخواست توبه از ایالات متحده برای این امر، نشان داد که تنها خدمتگزار آمریکاییهاست. است.
مدودوف گفت که این شرم تنها با خودکشی به سبک ژاپنیها در جلسه کابینه ژاپن پس از بازگشت کیشیدا از بین میرود.
از زمان تهاجم روسیه به اوکراین، مدودوف بارها هشدار داده که مداخله غرب در این بحران میتواند منجر به جنگ اتمی شود.
روابط روسیه و ژاپن دهههاست که متاثر از اختلافات دو طرف بر سر مجمعالجزایر کوریل در شمال شرق آسیا از زمان پایان جنگ جهانی دوم است. در سال ۱۹۵۶، اتحاد جماهیر شوروی سابق و دولت ژاپن اعلامیه مشترکی را امضا کردند که در آن مسکو موافقت کرد تا امکان انتقال جزایر «هابومای» و «شیکوتان» به حاکمیت توکیو را پس از انعقاد معاهده صلح بررسی کند، اما صحبتی درباره سرنوشت جزایر «کُناشیر» و «ایتوروپ» به میان نیامد.
شوروی سابق امیدوار بود که بیانیه مشترک به مناقشه پایان دهد، در حالی که ژاپن این سند را تنها بخشی از راه حل مشکل میدانست و از ادعای حاکمیت خود بر تمام جزایر چشمپوشی نمیکرد. مذاکرات در سالهای بعد از آن نیز به جایی نرسید و معاهده صلح بعد از پایان جنگ جهانی دوم هرگز امضا نشد. در این میان، آمریکا نیز بهعنوان آتشبیار معرکه به ماجرا اضافه شد و توکیو را تهدید کرد که اگر با واگذاری فقط دو جزیره از چهار جزیره به روسیه موافقت کند، این امر بر روند بازگرداندن اوکیناوا به حاکمیت ژاپن تأثیر میگذارد.
موضع روسیه نیز این است که این جزایر پس از جنگ جهانی دوم بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق شدند و شکی در حاکمیت کنونی آنها نیست.
نظر شما