۶سال پیش که دلار رقمی بین ۳هزار تا ۳هزار و ۵۰۰ تومان داشت، برآورد شورجه و سیداحمد میرعلایی (تهیهکننده) رقمی حدود ۲۵۰ میلیارد تومان بود که در همان زمان هم رقم بالایی بود و آنها را به صرافت انداخت که سرمایهگذاری خارج از سازمان صداوسیما برای کارشان پیدا کنند. پس از بیماری شورجه و واگذاری پروژه به ابراهیم حاتمیکیا، میرعلایی هم از تهیهکنندگی کار فاصله گرفت و محمود رضوی، تهیهکننده این پروژه بزرگ شد. با وجود این هنوز سریال «حضرت موسی(ع)» کلید نخورده و کارگردانی که بیشتر با آثار سینماییاش شناخته میشود و پس از ساخت سریال «حلقه سبز» هم اعتراف کرده بود که آدم سریالسازی نیست، پا در این زمین گذاشته آن هم نوع تاریخیاش.
داوود میرباقری که هم پروژههای بزرگ و درخشانی همچون سریالهای «امام علی(ع)»، «معصومیت از دست رفته» و «مختارنامه» را در کارنامه کاریاش داشت، تولید «سلمان فارسی» را از سه سال پیش کلید زد و در روزهای کرونایی هم به کارش ادامه داد، البته شرایط کرونایی، روند کار را برای او و گروهش کند کرد به طوری که تاکنون کمتر از ۴۰درصد پروژه، فیلمبرداری شده است و احتمالاً این سریال زودتر از سال ۱۴۰۴ به پخش نرسد همچنان که ساخت سریال «امام علی(ع)» برای این کارگردان حدود پنج سال زمان برد و فیلمبرداری سریال «مختارنامه» هم بیش از پنج سال.
در حالی هزینههای چند هزار میلیاردی برای این دو پروژه بزرگ تلویزیون تخمین زده میشود که کل بودجه سیمافیلم از رقم حدود ۶ هزار میلیارد تومانی امسال سازمان ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است و بودجه سریالسازی آن رقمی ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان. با این شرایط سیمافیلم برای ساخت دو سریال آن هم با همان برآورد هر کدام ۲ هزار میلیارد تومان، باید بودجه ۱۰سال سریالسازیاش را پرداخت کند آن هم در شرایطی که بایستی روزی سه و نیم باکس سریال بسازد یعنی در هر سال باید ۴۰ سریال را روی آنتن ببرد. با وجود افزایش قیمتها و برآورد هزینههای پروژه در دست ساخت «سلمان فارسی» و پروژه بر زمین مانده «حضرت موسی(ع)» این سؤال مطرح است که صدا و سیما این هزینهها را چگونه تأمین خواهد کرد؟
خبرنگار: کهندل
نظر شما