وی ادامه داد: ایران اسلامی در سالهای آغازین پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی مورد هجوم یک کشور همسایه با حمایت همه جانبه سیاسی و نظامی و اطلاعاتی خارجی قرار گرفت که ۸ سال به طول انجامید.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: نظام ایران به استناد اسناد منتشره دولت آمریکا، از همان ماههای اول پیروزی انقلاب اسلامی در معرض طراحی سیستماتیک به منظور تغییر نظام قرار داشت و ایران سعی کرد امنیت ملی و مرکزی خود را به شکل بومی حفظ و توان دفاعی خود را به منظور بازدارندگی تقویت کند.
کنعانی با بیان اینکه ایران اسلامی همواره برای تأمین امنیت خود و منطقه کوشیده است، تصریح کرد: از مهمترین اقدامات ایران در تأمین امنیت منطقه، مبارزه با تروریست، مواد مخدر، افراطیگری و مبارزه با قاچاق بوده و در این مسیر ایران هزینههای سنگینی را متحمل شده است.
وی با بیان اینکه کمک به امنیت منطقه رویکرد اصولی ایران است اظهار داشت: نتایج این رویکرد را در عراق، سوریه، افغانستان و یمن به وضوح دیده میشود و تلاشهای ایران در سالهای اخیر مانع سقوط دولتهای منطقه توسط تروریستهای چند ملیتی شد و از طرح تجزیه برخی کشورها در منطقه جلوگیری و با اشغال کشورها به طور مؤثر مخالفت کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه حضور نظامی بیگانگان در خلیج فارس مُخل امنیت مشترک کشورهای منطقه است تصریح کرد: ایران ابتکارات و ایدههای مختلفی را در سالهای مختلف مطرح کرده و در سالهای اخیر طرح صلح هرمز و امید به عنوان چارچوب امنیت دسته جمعی برای کشورهای حوزه خلیج فارس را ارائه کرده است.
کنعانی خاطرنشان کرد: کمک به تقویت همکاریهای نظامی، امنیتی و انتظامی با کشورهای همسایه و کشورهای دوست در اقصی نقاط جهان در اولویت وزارت خارجه ایران است و در مسیر تحقق اهداف و منافع مشترک در همکاری با کشورهای دوست از هیچگونه کمکی دریغ نخواهد کرد.
وی افزود: اخیراً وزیر امور خارجه ایران در سومین نشست مجمع گفتوگوی تهران پیشنهاد برگزاری نشست وزارت خارجه و دفاع کشورهای منطقه را مطرح کرد و ایران همواره منادی امنیت منطقهای و بومی بوده و معتقد است امنیت قابل خریداری نبوده و امنیت اجارهای پایدار نخواهد بود.
سخنگوی وزارت امورخارجه عنوان کرد: ایران معتقد است که رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان یک رژیم نامشروع راهبرد امنیت خود را در ناامنی همسایگان دارد و حضور آنها در منطقه امنیتساز نیست
نظر شما