تحولات منطقه

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور درباره وضعیت مساجد بین راهی، گفت: وضعیت مساجد بین راه فاجعه بار است و وزارت‌خانه‌های مربوطه باید پاسخ دهند.

حجت‌الاسلام حاج علی اکبری: وضعیت مساجد بین راه فاجعه‌بار است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری، در بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز، اظهار کرد: ما در مجموعه نظام جمهوری اسلامی که این اجلاس به منزله اذان نماز برای کل کشور و همه مجموعه‌ها محسوب می‌شود، باید نگاهمان را مجددا نسبت به نماز عوض کنیم.

وی افزود: برخی عرصه‌ها به نظر می‌رسد برای ما عادی شده و این عادی شدن هم در کمیت نماز، در حوزه جماعت و هم در بخش کیفیت، به تدریج اثر می‌گذارد.

رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور تصریح کرد: نیاز به نگاه مجدد داریم و در این نگاه مجدد باید توجه کنیم که جایگاه نماز در همه حوزه‌های کشور باید در افق فرا راهبردی دیده شود تا به همه مجموعه‌ها مشرف باشد، نه اینکه به صورت امری عادی و زینتی در بخش‌های گوناگون دیده شود.

حاج علی اکبری رویکرد مطرح شده در اجلاس سراسری نماز را الهام بخش همین مسئله دانست که به اعماق یعنی مدرسه، خانواده، دانشگاه و دانشگاه فرهنگیان و غیره نگاه می‌کند.

وی گفت: این نگاه بسیار مغتنم است و نشانه نماز باید در همه حوزه‌های کشور به صورت برجسته وجود داشته باشد.

رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه با اشاره به اینکه سال آینده سی‌امین اجلاس سراسری نماز برگزار خواهد شد، چند پیشنهاد مطرح و اضافه کرد: با توجه به اینکه سال آینده سی‌امین اجلاس نماز است باید تدابیری برای برپایی اجلاسی متفاوت هم در نحوه برگزاری و هم در مقدمات آن اندیشیده شود .

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری ادامه داد: از همین حالا چند جمع اندیشه‌ورز و کارگروه در موضوعات مشخص و اساسی مثل خانواده، مدرسه، مسجد، رسانه و غیره تشکیل شود تا اجلاس سال آینده جمع‌بندی کار این کارگروه‌ها باشد.

وی اضافه کرد: همچنین می‌توان امتداد استانی این کار را به صورت متفاوتی طراحی و برای هر کارگروه، بخش نظارت و ارزشیابی نیز اضافه کرد تا نگاه انتقادی باشد و پیشنهادهای روشن همراه با اقدامات ارائه شود.

رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه در ادامه به مسئله مسجد اشاره و اظهار کرد: حقوق بر زمین مانده در مورد مسجد زیاد داریم که در کارگروه‌های اجلاس آینده می‌توان تصمیمات بهتری برای آن گرفت. در زمینه کالبد مسجد نیز در شهرهای جدیدی که ساخته شده یا در حال ساخت است وضعیت اصلا قابل قبول نیست و این شهرها هیچ نسبتی با شهر ساخته شده در کشور اسلامی ندارند و باید در این زمینه تجدید نظر شود.

امام جمعه موقت تهران گفت: وضعیت مساجد بین راه فاجعه بار است و وزارت‌خانه‌های مربوطه باید پاسخ دهند.

کیفی‌سازی و شکوفایی نماز جمعه

حجت‌الاسلام حاج علی اکبری در خصوص نهاد نماز جمعه و وظیفه‌ شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، گفت: وظیفه ما در خصوص نماز، اصلی و ذاتی است. اقدامی که اکنون در دستور کار نهاد ما قرار دارد کیفی‌سازی و شکوفایی نماز جمعه است و قدم‌هایی برداشته شده و البته باید قدم‌های بزرگ‌تری برداشته شود؛ اما سر من در این مورد پایین است و باید خود من مورد سوال قرار بگیرم.

وی از همه درخواست کرد اهتمام به نماز جمعه را کار خودشان بدانند، چون این کار عمومی است و محدود به یک نهاد نیست.

رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور گفت: از ائمه جمعه خواهش کردیم نسبت به احیا و آبادانی مساجد مناطق خود اهتمام داشته باشند و امیدواریم تا سال آینده بتوانیم گزارش روشنی از وضعیت مساجد در همین‌جا ارائه کنیم.

نماز در صدر دستور جلسات شوراهای فرهنگ عمومی

حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری به نقش ائمه جمعه به عنوان مسئول شورای فرهنگ عمومی کشور اشاره کرد و افزود: به نظر من سهم نماز، اقامه کیفی نماز و گسترش کمی آن باید از شورای فرهنگ عمومی کشور به دست بیاید. یعنی باید نماز در صدر دستور جلسات شوراهای فرهنگ عمومی قرار بگیرد .

وی اضافه کرد: باید تدبیر تازه‌ای در این زمینه اندیشیده شود که این بر عهده ماست و در این زمینه هم قدمی را برخواهیم داشت و گزارش آن را سال آینده تقدیم خواهم کرد.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه نکته پایانی خود را به آموزش و پرورش اختصاص داد و گفت: در ارتباط با آموزش و پرورش، شبکه امامت مصمم به نقش‌آفرینی‌های جدی‌تر در بحث ستاد همکاری‌های حوزه و آموزش و پرورش، شوراهای آموزش و پرورش، اقامه نماز در آموزش و پرورش و ارتباط با دانشگاه فرهنگیان است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.