تحولات منطقه

مهدی علی‌میرزایی کارگردان فیلم سینمایی «پالتو شتری» ضمن اشاره به تأثیر شرایط اجتماعی بر استقبال مخاطبان از اکران این فیلم، رقم فروش آن را در روزهای ابتدایی اکران قابل قبول توصیف کرد.

علی‌میرزایی: مردم امروز بهتر فیلمم را درک می‌کنند/ به‌دنبال یک آزمایش در سینما
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مهدی علی‌میرزایی نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی «پالتو شتری» همزمان با اکران عمومی این فیلم درباره آن توضیح داد: ترجیح این بود که فیلم بلافاصله بعد از رونمایی در جشنواره فیلم فجر در همان سال تولید آن اکران شود اما این اتفاق رخ نداد.

وی ادامه داد: اولین نوبت اکران پالتوشتری همزمان شد با آغاز بحران کرونا شد و طبیعتاً امکان اکران مهیا نشد و همه چیز موکول به امروز شد. جمع‌بندی ما در این زمان این است که وضعیت تا مدت زیادی به شکل سابق خواهد بود به همین دلیل تصمیم به اکران فیلم در این زمان گرفتیم.

علی‌میرزایی درباره اکران فیلم خود در بازه زمانی نزدیک به جشنواره فیلم فجر و احتمال تأثیر برگزاری این رویداد بر فروش فیلم هم گفت: نتایج اکران برای همه غیرقابل پیش‌بینی است. ممکن است جشنواره و داغ شدن مساله سینما در جامعه منجر شود مردم حین جشنواره و یا بعد از آن بیشتر به سینما بروند. ما در سال ۹۳ و با اکران فیلم «در مدت معلوم» چنین وضعیتی را دیدیم. فیلم در دیماه و مقارن با ایام جشنواره روی پرده رفت و اکران موفقی هم داشت. امیدوارم این اتفاق برای «پالتو شتری» هم رخ دهد. البته که معتقدم با توجه به تحولات اجتماعی سال‌های اخیر، کاراکترهای فیلم امروز بهتر از سوی مخاطب درک می‌شوند. نوعی از تجربه اجتماعی در ماجرای کرونا و تحولات اجتماعی اخیر برای مخاطبان بوجود آمده که گویی به تماشاگران برای فهم روشن‌تری از شخصیت‌های پالتو شتری کمک می‌کند. شاید اگر همان زمان فیلم اکران می‌شد، مخاطب این تجربه اجتماعی کنونی را نداشت.

مردم امروز بهتر فیلمم را درک می‌کنند/ این یک آزمایش برای سینماست

کارگردان «پالتو شتری» درباره اینکه از ابتدا چه انتظاری از میزان فروش این فیلم در گیشه داشته است، گفت: پارامترهای مختلفی بر روی گیشه یک فیلم تأثیر می‌گذارند که یکی از آن‌ها شرایط اجتماعی مردم در بازه اکران است. با این حال فکر می‌کنم «پالتو شتری» به‌واسطه تمایزی که با فیلم‌های دیگر دارد می‌تواند به چشم بیاید و دیده شود. در حال حاضر شاهد فروش نسبتاً خوب فیلم‌های کمدی در سینماها هستیم. موفقیت هرکدام از فیلم‌ها به دیگری کمک می‌کند. در مورد «پالتو شتری» این کنجکاوی می‌تواند در ذهن تماشاگران سینمارو به‌وجود بیاید که در این فیلم چه می‌گذرد و تفاوتی که این فیلم با کمدی‌های رایج دارد در چیست؟

وی تأکید کرد: امید اصلی ما برای گرم شدن سالن‌های اکران فیلم «پالتو شتری» همین تفاوت و تمایز آن با دیگر فیلم‌های در حال اکران است. پالتو شتری البته یک تجربه جدید هم برای من محسوب می‌شود و به نوعی در حال آزمایش کردن این خط از فیلم‌ها هستم. اگر پالتو شتری در اکران موفق بشود نشانه‌هایی به من و بقیه دوستانم می‌دهد که می‌توان سطوح جدیدی و مدل‌های جدیدی از کمدی را به سینمای ایران وارد کرد.

علی‌میرزایی ادامه داد: براساس اطلاعاتی که در همین چند روز از وضعیت اکران در شهرستان‌ها از طریق پخش‌کننده کسب کرده‌ام، سالن‌های اکران فیلم گرم است. ما در طول ۴ روز اول اکران و متناسب با سانس‌ها و سالن‌هایی که در اختیار داشتیم اکران موفقی داشته‌ایم. در مقایسه با دو فیلم کمدی دیگر که هر کدام تقریباً سه برابر ما سالن در اختیار دارند، شرایط برابری را به لحاظ استقبال تماشاگر سپری می‌کنیم. ضمن اینکه در این چند هفته گذشته، سینماروها دو فیلم دیگر را تماشا کرده‌اند و می‌خواهند فیلم جدید را تماشا کنند با این حساب کتاب‌ها و در نظر گرفتن تعداد سانسی که در اختیار داریم و با دیگر فیلم‌ها می‌توان گفت این رقم، رقم قابل قبولی است و امیدواریم روند تصاعدی بگیرد.

کارگردان «پالتو شتری» در پاسخ به اینکه آیا این فیلم را در دسته فیلم‌های کمدی قرار می‌دهد یا خیر هم توضیح داد: فیلم‌های کمدی طیف‌های مختلفی را شامل می‌شوند. فیلم‌های کمدی هم سطوح مختلف دارند و هم جنس خنده‌ای که از مخاطب می‌گیرند متفاوت است. تماشاگران آن هم مختلف است. به نظرم این فیلم هم در دسته کمدی‌های قرار می‌گیرد که هم خنده متفاوتی از مخاطب می‌گیرد و هم به لحاظ داستان و مضمون سطوح مختلفی دارد. از این منظر، هم تماشاگر عام می‌تواند از فیلم پالتوشتری لذت ببرد و هم تماشاگرانی که به دنبال قصه‌های عمیق‌تر و پیچیده‌تری در یک فیلم هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.