به گزارش قدس خراسان، علی شکاری اظهار کرد: هشت میلیون هکتار از مساحت 11.6 میلیون هکتاری سطح استان را اراضی ملی و منابع طبیعی تشکیل میدهد به عبارتی 70درصد سطح استان که از این سطح 756هکتار را جنگلها و 6.5میلیون هکتار را مراتع و 5.5 میلیون هکتار را بیابانهای استان همپوشانی دارند.
وی ادامه داد: سالانه حدود 15تا20هزار هکتار عملیات بیابان زدایی انجام میدهیم که در مجموع 1.5میلیون هکتار عملیات کنترلی بیابان زایی در سطح استان انجام شده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری خراسان رضوی خاطرنشان کرد:در استان خراسان رضوی بیش از 500هزار هکتار تاغزار داریم که 300هزار هکتار آن به طور دست کاشت توسط منابع طبیعی کاشته شده که بیشترین سطح جنگلهای دست کاشت کشور در این استان است.
شکاری افزود: یکی از طرحهای مهم اجرایی در دولت سیزدهم ابلاغ طرح کاشت مردمی یک میلیارد درخت در چهار سال توسط ریاست جمهور است که جهت اجرای آن نیاز به مشارکت مردم و کلیه دستگاهی دولتی،نهادهای مردمی،شهرداریها، انجمنها و گروههای ورزشی داریم.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری خراسان رضوی تصریح کرد:آموزش وپرورش،صدا و سیما، نیروهای نظامی و انتظامی، مجموعه بسیج اقشار ،شورای هماهنگی مبارزه با قاچاق مواد مخدر در این راستا تفاهم نامه هایی انجام گرفته و سوالات و ابهامات در خصوص امکان کاشت و تامین آب در قالب موشن گرافی تهیه ودر شبکه های اجتماعی منتشر کردیم.
شکاری بیان کرد: برای عملیاتی کردن این طرح از ظرفیت اردوگاه های آموزش وپرورش،کمپ های اصلاح وپرورش ،پادگانهای آموزشی،مراکز هنرستانها در قالب تفاهم نامههای مذکور استفاده میشود و در بحث توزیع وکاشت نیز در قالب تفاهم نامه با متقاضیان نهال با ارایه نقطه جغرافیایی و محل کشت اقدام میشود.
وی ادامه داد: در این طرح اجرای تعهدات بین المللی، از جمله کنوانسیونهای بین المللی بیابانزدایی،تغییر اقلیم و تنوع زیستی مورد توجه قرار گرفته است.این طرح با هدف کاهش سطوح تخریب یافته و ارتقای سطح ناپایداریهای منابع طبیعی شکل گرفته و از ظرفیت مردمی در کنار امکانات دولتی به نحوی بهینه استفاده میشود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری خراسان رضوی تاکید کرد: طرح مذکور از سال 1402شروع خواهد شد و در سال جاری نیز میزان 1300 اصله نهال از گونه های مقاوم و سازگار مانند سنجد،عناب،زیتون تلخ،اقاقیا،چنار،صنوبر،پسته،توت،بنه و...از محل تولید نهالستانهای منابع طبیعی در سراسر استان توزیع و بیش از 700هزار نهال جنگلی مقاوم از محل نهالستانهای بخش خصوصی توزیع و کاشت میشود.
انتهای پیام/
نظر شما