تحولات منطقه

وزارت بهداشت دولت نجات ملی یمن وابسته به جنبش انصارالله هشدار داد، زندگی بیش از ۵۰۰۰ بیمار دچار نارسایی کلیوی به دلیل اینکه داروها و تجهیزات دیالیز رو به اتمام است، در معرض خطر قرار دارد.

حدود ۵۰۰۰ بیمار کلیوی در یمن با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، انیس الاصبحی، سخنگوی وزارت بهداشت دولت نجات ملی یمن اظهار کرد: داروها و تجهیزات دیالیز در آستانه اتمام است و ما ذخیره کافی در مراکز دیالیز نداریم و تنها مقدار اندکی دارو داریم که تنها می‌توانیم تا مارس آتی مقاومت کنیم و اگر در فوریه جاری کمک‌های لازم را دریافت نکنیم، با فاجعه‌ای روبه‌رو می‌شویم و این شرایط می‌تواند زندگی نزدیک به ۵۰۰۰ بیمار دچار نارسایی کلیوی را که به صورت مداوم به دیالیز نیاز دارند و ۵۰۰ تن از آنها نیز باید پیوند کلیه انجام دهند،‌ به خطر بیاندازد.

الاصبحی در ادامه گفت: ۱۷ مرکز ویژه دیالیز در صورتی که دارو و محلول‌های خاص جلسات دیالیز را دریافت نکنند، ‌با خطر تعطیلی مواجه هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت یمن در ادامه با انتقاد از نقش سازمان جهانی بهداشت در برابر فاجعه بیماران کلیوی در یمن گفت: از ابتدای سال گذشته نیز با ارسال پیام‌ها و نیز در دیدارها، از سازمان جهانی بهداشت خواسته بودیم دارو و محلول‌های خاص بیماران دیالیزی را برای ما فراهم کند اما پس از یک سال انتظار و تمام شدن انبار مراکز دیالیز پیامی را از طرف این سازمان دریافت کردیم که از ما خواسته منبع مالی داخلی را برای خرید داروها و محلول‌ها پیدا کنیم.

او افزود: پیام سازمان جهانی بهداشت مستبدانه بود و در نتیجه پاسخ دیرهنگام و به دور از مسؤولیتش در برابر بیماران کلیوی، شوکی را به ما وارد کرد.

این مسؤول یمنی در ادامه گفت: سازمان جهانی بهداشت وابسته به سازمان ملل می‌داند ما در نتیجه محاصره (محدودیت‌های ائتلاف عربی ضد یمن به رهبری عربستان در مورد گذرگاه‌های انصارالله) و وارد نشدن تجهیزات پزشکی به دلیل تعطیلی فرودگاه بین‌المللی صنعاء و نبود منابع مالی، با یک فاجعه واقعی روبه‌رو هستیم.

الاصبحی افزود: بیمار کلیوی سالانه به ۵۰۰ هزار جلسه دیالیز نیاز دارد که هزینه هر جلسه آن بیش از ۴۰ دلار است. این بیمار در هفته به سه جلسه دیالیز نیاز دارد که وزارت بهداشت به دلیل نبود مقدار کافی محلول‌های پزشکی آن را به دو جلسه کاهش داده است.

سخنگوی وزارت بهداشت یمن در ادامه سازمان ملل و سازمان جهانی بهداشت را به تشدید مشکلات بیماران کلیوی با رها کردن آنها و خودداری از انتقال هوایی این بیماران از فرودگاه بین‌المللی صنعاء متهم کرد.

درگیری‌ها در یمن بر بخش بهداشت و درمان تاثیر منفی داشته و برخی نهادهای بین‌المللی تخمین می‌زنند دیگر نیمی از مراکز بهداشتی یمن فعالیت ندارند و آنهایی هم که فعال هستند، با کمبود شدید دارو، تجهیزات و کادر درمان مواجه هستند.

ائتلاف عربی ضد یمن از ۲۶ مارس ۲۰۱۵ حملات خود به یمن را آغاز کرد و طبق گزارش سازمان ملل، درگیری‌ها در این کشور تا پایان سال ۲۰۲۱ موجب کشته شدن ۳۷۷ هزار یمنی و خسارت ۱۲۶ میلیارد دلاری به اقتصاد این کشور شد و اکنون ۸۰ درصد مردم یمن به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.