تحولات منطقه

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به فعالیت هشت هزار شرکت دانش بنیان در کشور اظهار کرد: از این تعداد دو هزار شرکت معادل ۲۵ درصد  در حوزه سلامت فعال هستند.

فعالیت ۲ هزار شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت کشور
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس خراسان به نقل از وبدا، دکتر یونس پناهی در نشست با اصحاب رسانه که در جریان اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار شد، اظهار کرد: وظیفه ما تولید علم و انجام اقدامات پژوهش‌ و فناورمحور بوده و همواره به دنبال آن هستیم تا بتوانیم با داشتن پژوهش‌های کارآمد به‌خوبی در جهت اثرپذیری بیش از پیش اقدامات و فعالیت‌های مرتبط حوزه سلامت مثمرثمر باشیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: ما در سطح کشور ۲۵ شبکه تحقیقاتی، ۶۹ پژوهشکده و بیش از ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی داریم که به تحقیق و پژوهش بر روی موضوعات مختلف از جمله مسئله جمعیت می‌پردازند.

وی با بیان اینکه ما ۸ هزار شرکت دانش بنیان در سطح کشور داریم که ۲ هزار مورد آن و معادل ۲۵ درصد این تعداد در حوزه سلامت فعال هستند که ۳۳ درصد اشتغال‌ها و ۲۷ درصد نیاز بازار را تامین کرده‌اند، خاطرنشان کرد: در کنار این موارد تاسیس مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری سلامت را داشتیم و ابزاری جدید جهت تشکیل گروه‌های تخصصی پژوهشی فراهم کردیم، ضمن اینکه باید به این نکته هم اشاره کنیم که نگاه ویژه‌ای روی موضوع فناوری داریم و می‌خواهیم که این حوزه را بیش از پیش تقویت کنیم.

پناهی افزود: مقام معظم رهبری بر موضوع مرجعیت علمی تاکید کردند و ما هم به این موضوع بسیار مهم توجه ویژه‌ای در سال تولید و اشتغال دانش‌بنیان داشتیم تا محصولات تولیدی قابلیت صادرات و استفاده حداکثری در حوزه سلامت داشته باشد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه ما به دنبال تولید علمی هستیم که منجر به ثروت و سرمایه بشود و اثرات بالای اجتماعی و اقتصادی را داشته باشد، گفت: ما همواره معتقدیم که باید از پژوهش‌ها و تحقیقاتمان حداکثر استفاده را در حوزه سلامت داشته باشیم.

وی ادامه داد: آئین نامه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در وزارت بهداشت تالیف شده و اعلام کردیم که حمایت لازم را در بحث ساخت دستگاه‌های داخلی مورد نیاز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داریم و ۵۰ درصد آن را تقبل می‌کنیم، ضمن اینکه تسهیلاتی هم برای شرکت‌ها لحاظ کردیم و این شرکت‌ها می‌توانند از امکانات پارک‌های علم و فناوری سلامت استفاده کنند.

پناهی تصریح کرد: ما جلسه‌ای با حضور معاونان بهداشت و درمان با پژوهشگران و فعالان شرکت‌های دانش بنیان داشتیم و اعلام کردیم که از محصول باکیفیت ایرانی در جهت تامین نیازهایمان استفاده خواهیم کرد و مشابه این جلسه را در حوزه دارو هم داشتیم و در همین تفاهم نامه همکاری را با ستاد کل نیروهای مسلح امضا کردیم تا داروهای پر هزینه که به دلیل به کشورمان داده نمی شود و یا با قیمت بالا و غیرمعقول داده می‌شود در داخل کشور تولید شود، داروهایی که در درمان sna، تالاسمی، پانسمان بیماری پروانه‌ای و غیره موثر است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ذکر این نکته که ماموریت‌های دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور متناسب با توانمندی و ظرفیت هر منطقه بوده و به‌طور مثال موضوع سرطان را به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل واگذار کردیم، تاکید کرد: همچنین بسیاری از بیماری‌ها با مصرف زیاد نمک ارتباط مستقیم دارند که در این حوزه هم به تعدادی دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها واگذاری ماموریت این حوزه را داشتیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بالای دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از دانشگاه‌های موفق و سرآمد تیپ ۱ کشور در حوزه‌های مختلف از جمله درمان بوده و زیرساخت‌های خوبی هم در این دانشگاه ایجاد شده است، ما در سال گذشته گفتیم که از مهمترین سیاست‌های وزارتخانه انجام کارهای تیمی و دوری از اقدامات جزیره‌ای بوده و در مشهد ساخت یک پژوهشگاه پیشرفته داشتیم که پژوهش‌های مختلف را دارد و حتی می‌خواهیم که پژوهشگاه بین‌المللی را دایر کنیم تا در کنار جذب دانشجویان خارجی، انجام کارهای گسترده‌ در حوزه دارو، رجیستری و غیره را داشته باشیم و در این خصوص وزیر تاکید کرده که مشهد باید به قطب علوم دارویی در حوزه پژوهش تبدیل شود.

پناهی تاکید کرد: درصد قابل توجهی از دانشمندان یک درصدی کشور از دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و در این شهر شرکت‌های توانمند زیادی هستند که اقدام به تولید دستگاه‌ها، ابزارها، ماشین‌ آلات و دیگر تجهیزات مورد نیاز حوزه سلامت می‌کنند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ما شاهد تعامل بسیار خوبی میان دانشگاه‌های فردوسی و علوم پزشکی مشهد در تمامی معاونت‌ها از جمله حوزه پژوهش هستیم و این نوع همکاری‌ها را بسیار موثر می‌دانیم، خاطرنشان کرد: ما با توجه به ظرفیت بالای دانشگاه علوم پزشکی مشهد انتظارات زیادی از این دانشگاه داریم، چون می‌دانیم که توانایی انجام آن را دارد و قطعاً نگاه ویژه‌ای به این دانشگاه که خدمت‌رسان زائران و مجاوران امام رضا(ع) است خواهیم داشت.

وی تصریح کرد: موضوع دخانیات و مصرف بالای آن به‌خصوص در خانم‌ها و همچنین کاهش سن مصرف سیگار و قلیان بسیار نگران‌کننده بوده و موجب ایجاد بسیاری از بیماری‌ها از جمله انواع سرطان‌ها می‌شود و باید روی موضوع مبارزه با دخانیات به‌طور ویژه کار شود.

پناهی با اشاره به اینکه ما باید با همکاری رسانه‌ها پایش‌های لازم را در بحث دخانیات داشته باشیم تا سن مصرف سیگار و قلیان پائین نیاید و در کنار آموزش‌های لازم و تبیین آسیب‌های آن را داشته باشیم، بیان کرد: ما در دنیا می‌بینیم که فروش سیگار به افراد زیر ۱۸ سال ممنوع است، ضمن اینکه در کشورهای مختلف دنیا رقم بالای مالیات دخانیات لحاظ شده تا مردم کمتر به این سمت بروند و ما هم پیشنهاد آن را مجلس شورای اسلامی داده‌ایم تا این رقم افزایش یابد و رقم اضافه آن به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اختصاص یابد و این هزینه صرف تحقیقات و پژوهش‌های مرتبط با این حوزه بشود.

باورهای نادرست رواج یافته در بحث سیگار در سطح جامعه بسیار آسیب‌زا است

در این نشست دکتر مجید غیورمبرهن، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: متاسفانه باورهای غلط در بحث سیگار در سطح جامعه رواج یافته که بسیار آسیب‌زا است و از مردم می‌خواهیم که فقط به منابع رسمی و معتبر مراجعه کنند و اخبار نادرستی که در خصوص آرامش بخشی ناشی از مصرف سیگار منتشر می‌شود را باور نکنند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که پروژه‌های کلانی داریم که پیگیر اجرای آن در سال آینده هستیم، تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد ماموریت‌های زیادی را در حوزه پژوهش و فناوری دارد که ماموریت‌های تغذیه‌ای یکی از مهمترین این ماموریت‌ها بوده و در این خصوص روی موضوعاتی همچون مسائل زیرساختی، تولید گوشت صنعتی، بررسی تاثیر الگوی غذای سالم در حفظ و امنیت سلامت و پیشگیری از بیماری، اقدامات رجیستری‌ها و استارتاپ‌ها، فعالیت‌های خدمات‌محور در موضوعات مختلف تغذیه‌ای و ارائه آموزش‌ها و فرهنگ‌سازی لازم در این حوزه کار شده است.

وی بیان کرد: ما در حوزه پژوهش اقدامات شاخص زیادی در موضوعات مختلف از جمله تغذیه داشتیم و فعالیت‌های پس از افتتاح مرکز یونسکو دانشگاه علوم پزشکی مشهد به شکلی بهتر و تخصصی‌تر دنبال شده و حاصل آن رسیدن به نتایج بهتر و اثربخش‌تر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.