تحولات لبنان و فلسطین

نخستین پارک علم و فناوری دانش آموزی کشور هم زمان با نیمه شعبان در فضایی به مساحت هزار متر مربع در سه راه ادبیات مشهد با حضور حجت الاسلام حجت گنابادی‌نژاد معاون امور هماهنگی زائران استانداری خراسان رضوی به بهره برداری رسید.

بهره‌برداری از نخستین پارک علم و فناوری نوجوانان کشور در مشهد/واگذاری مدیریت سرزمین علم و فناوری نوجوانان به دانش‌آموزان

به گزارش قدس خراسان، مسعود میرزایی در مراسم بهره‌برداری از نخستین پارک علم و فناوری نوجوانان کشور در مشهد اظهار کرد: با توجه به اقتضائات کشور و نظام اسلامی، پارک علم و فناوری خراسان در دوره جدید تلاش کرده تا براساس مزیت‌های استانی سرمایه‌گذاری و همچنین با برنامه‌ریزی فعالیت‌هایی را در عرصه صنایع معدنی، صنایع غذایی، کشاورزی، صنایع خلاق فرهنگی، فناوری فرهنگی و ... انجام دهد

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با بیان اینکه ما در تولید علم موفق هستیم، زیرا جزو ۵ الی ۶ کشور برتر دنیا قرار داریم و تلاش می‌کنیم مصرف علم را هم بتوانیم به خوبی تولید علم، فراگیریم، افزود: حمایت‌های مسئولان امر باعث شد تا برنامه‌ریزی تغییر الگویی را در بحث دانش‌آموزان و جوانان داشته باشیم.

وی از طرحی به عنوان «منش» خبر داد و گفت: این طرح برگرفته از مردمی‌سازی، نقطه‌زنی و شبکه‌سازی است. اگر بتوانیم مردمی‌سازی و شبکه‌سازی را به خوبی در کنار نقطه‌زنی اجرا کنیم، قطعا خواهیم توانست در تولید ناخالص داخلی کشور نقش مهمی داشته باشیم.

میرزایی تصریح کرد: برای ثروتمند شدن بایستی شبکه‌سازی را در حد اعلا انجام دهیم و یکی از نقاط برجسته شبکه‌سازی و مردمی‌سازی، نوجوانان و جوانان هستند. به این منظور، جوان نباید صرفا وارد تحصیلات لیسانس، ارشد و دکتری شود، بلکه باید مسیر را به گونه‌ای طراحی کنیم تا بتوانیم از قابلیت‌های دانش‌آموزان در مسیر فناوری که همان مصرف علم است، بهترین بهره را ببریم.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی اظهار کرد: قرار است سرزمین علم و فناوری منجر به ورود تعداد زیادی دانش‌آموز به شرکت‌های دانش‌بنیان شود و به ما تکلیف شد که تمام مدیریت این سرزمین را به دانش‌آموزان بسپاریم بنابراین ما پس از بازدید لیستی را در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهیم تا علاقه‌مندی خود را در عرصه‌های مختلف بیان کنند.

وی ادامه داد: با حدود ۴۰ شرکت صاحب ایده در کشور صحبت کرده‌ایم تا در فاز اول بیش از ۳۰۰ دانش‌آموز را در این شرکت‌ها معرفی کنیم و فعالیت خود را آغاز کنند. در فاز بعدی، شرکت‌های دانش‌آموزی را تاسیس می‌کنیم تا مسیر فناوری را برای آن‌ها تعریف کنیم. این اقدام باعث می‌شود بتوانیم یک مسیر روشن و شفاف را پیش روی جوانان نخبه و ارزش‌آفرین قرار دهیم تا در نهایت منجربه سرافرازی بیش از پیش نظام شوند.

میرزایی در بخشی دیگر از سخنان خود، گفت: در حال حاضر ۹۵۰ شرکت فنآور در این استان فعال هستند که ۳۲۰ شرکت از این تعداد، طی زمستان سال ۱۴۰۰ تاکنون تاسیس شده است. ا

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی اظهار امیدواری کرد: با تاسیس نخستین سرزمین فناور دانش آموزی کشور در مشهد می خواهیم ضمن بهره گیری از ظرفیت فناورانه نوجوانان، توانمندی نوجوانان خراسان رضوی را در کشور عرضه و معرفی کنیم، با وجود اینکه ایده‌های دانش‌بنیان در جمعیت دانش آموزان و نوجوانان روند رو به رشدی دارد، اما تاکنون مکانی برای جذب ایده ها و فعالیت های دانش بنیان نسل نوجوان و آماده کردن آنان برای تولید و مصرف علوم دانش بنیان وجود نداشته است

طبق گفته وی پیش از این دانش آموزان برای آشنایی با محصولات دانش بنیان، باید به محل کنونی پارک و علم فناوری خراسان رضوی واقع در جاده چناران می آمدند، بنابراین شهرداری فضایی با زیربنای حدود هزار مترمربع در سه راه ادبیات مشهد در اختیار پارک علم و فناوری خراسان رضوی قرار داد تا هم تردد دانش آموزان علاقه مند آسان شود و هم محصولات دانش بنیان جذاب و مورد علاقه آنان گردآوری و در معرض دید نوجوان قرار گیرد.

میرزایی با بیان اینکه در حال حاضر نوجوانان دهه هشتادی ما بسیار زرنگ تر و خلاق تر از نوجوانان دهه های گذشته هستند، گفت: آنها می توانند با برخی حمایتها، شرکتهای دانش بنیان ایجاد کنند. گفتنی است؛ در سرزمین علم و فناوری نوجوانان شرکت‌هایی در حوزه‌های فناوری‌های ساخت راه و شهرسازی و مدیریت شهری هوشمند، هوش مصنوعی و ICT و سایر فناوری‌ها اعم از مواد و متالوژی مهندسی بافت و نساجی، حوزه محیط زیست و استاندارد، حوزه‌های فنی و مهندسی و صنعتی مکانیک رباتیک و مکاترونیک برق و الکترونیک و... حضور داشتند که توسط دانش‌آموزان به مسئولان و مدیران حاضر در مراسم معرفی شدند.

خبرنگار: الهام معصومی نژاد

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس ۱۶:۲۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۷
    0 0
    پس موارد مشابه در پارک یزد و اصفهان و زاهدان و ... چه هستند؟