تحولات لبنان و فلسطین

دبیر قرارگاه خدمات سفر فرمانداری مشهد گفت: ساختار قرارگاه خدمات سفر در کشور تعریف شده است و مصوبه هیات وزیران را دارد اما با توجه به نیازهای شهرستان مشهد ساختار این قرارگاه در شهر مشهد براساس نیاز ها اصلاح شد. 

برنامه ریزی ساختار قرارگاه خدمات سفر براساس نیاز مشهد است 

به گزارش قدس خراسان، شامگاه ٢٢ اسفند ١۴٠١ یازدهمین و آخرین جلسه شورای اداری شهرستان مشهد با حضور معاون استاندار خراسان رضوی و فرماندار شهرستان مشهد و مسئولان دستگاه های اجرایی این شهرستان در محل فرمانداری مشهد برگزار شد. 

در این جلسه حسین امیرکلالی با ارائه گزارشی از مجموعه فعالیت های قرارگاه خدمات سفر برای حضور ده میلیونی زائران در ایام پایانی سال و نوروز اظهار کرد: مدیران اجرایی شهرستان مشهد با توجه به ساختار قبلی همواره در سایه ادارات کل به صورت جزیره ای فعالیت می کردند که به نوعی شایسته امکان کار میدانی فراهم نبود.  

دبیر قرارگاه خدمات سفر فرمانداری مشهددر ادامه تصریح کرد: اقدام بی سابقه ای که در یک سال اخیر در مشهد اتفاق افتاده، باعث شد تا روحیه خدمتگزاری در شهرستان مشهد احیا شود.  

شاهد یک ساختار جدید در خدمتگزاری به زائران در مشهد هستیم

وی با اشاره به ساختار قرارگاه خدمات سفر تشریح کرد: ما در شهر مشهد شاهد یک ساختار جدید در خدمتگزاری به زائران هستیم و ساختار قرارگاه خدمات سفر طبق دستورالعمل های اجرایی باید در کمیته های تخصصی دستگاه های اجرایی که فعالیت می کنند شکل بگیرد، اما با اصلاح فرآیندها ۴ کارگروه تخصصی به ریاست معاونت های فرمانداری در حوزه های زیربنایی امنیتی و انتظامی، فرهنگی،  بازار و تنظیم بازار، نظارت و بازرسی تشکیل داد و در زیرمجموعه این حوزه ها ۱۲ کمیته تخصصی از میان دستگاه‌های اجرایی مرتبط با خدمات سفر ایجاد شد.  

دبیر قرارگاه خدمات سفر تصریح کرد: از ابتدای نوروز ۱۴۰۱ تاکنون بیش از ۳۲ جلسه در قرارگاه خدمات سفر برگزار شده است  و بیش از ۴۵۰ مصوبه در این جلسات به تصویب رسیده که شخص فرماندار پیگیر اجرای این مصوبات بودند و اگر نواقصی بوده با ورود فرماندار برطرف شده است.  

امیر کلالی با اشاره به تعریف قرارگاه خدمات سفر در هیات وزیران تاکید کرد: این ساختار در کشور تعریف شده است  و مصوبه هیات وزیران را دارد اما با توجه به نیازهای شهرستان مشهد ساختار قرارگاه خدمات سفر شهر مشهد دچار تغییر شد. 

وی یادآور شد:  این قرارگاه در مناسبت های مختلف از جمله نوروز ۱۴۰۱، عید فطر، دهه کرامت، دهه پایانی صفر و سایر مناسبت ها جلساتی را برگزار کرد و مصوبات همه در جهت اجرا و اصلاح پیگیری شد.  

امیرکلالی با اشاره به اقدامات قرارگاه خدمات سفر برای نوروز ١۴٠٢ عنوان کرد: در نوروز ۱۴۰۲ اقدامات قرارگاه خدمات سفر در شش بخش تعریف شده که مهمترین آن  اقامت و اسکان زائران است.  

وی در ادامه گفت: میراث فرهنگی به عنوان مسئول بخش اسکان  سه اقدام جدید را برنامه ریزی کرد که بسیج تمام امکانات و ظرفیت سازی برای اقامت راحت، ارزان و در دسترس زائران از جمله این اقدامات است. 

ایجاد ۶۰۰ هزار نفر اقامت در بخش ظرفیت های رسمی

دبیر قرارگاه خدمات سفر فرمانداری شهرستان مشهد تصریح کرد: ایجاد ۶۰۰ هزار نفر اقامت در بخش ظرفیت های رسمی زیر نظر میراث فرهنگی، تدبیر برای اسکان موقت و پیش بینی اسکان اضطراری در صورت نیاز از برنامه‌ریزی انجام شده است تا دچار مشکلات در این زمینه نباشیم.  

امیرکلالی با تعریف مشکلات نوروز ١۴٠١ اظهار کرد: درنوروز۱۴۰۱ نبود انسجام اطلاعات باعث اختلال در خدمتگزاری شد و برای حل این موضوع در نوروز ۱۴۰۲  سامانه اسکان پایه گذاری شده است تا در لحظه، ظرفیت های تکمیل و خالی اسکان رصد شود  و کار هدایت زائران با توجه به اینکه افراد آموزش دیده اند از طریق این سامانه بررسی و انجام شود.  

دبیر قرارگاه خدمات سفر فرمانداری شهرستان مشهد عنوان کرد: از مزایای این سامانه این است که هر یک از کاربران در هر جای شهر می توانند کار هدایت زائر را انجام دهند و مختصات محل اقامت را برای زائر ارسال کنند و در مجموع ظرفیت اقامت نسبت به سال قبل  افزایش ۲۶ درصدی داشته است.  

وی با اشاره به روش های دیگر هدایت زائران تصریح کرد:  ۳۷۰۰ محل اقامتی در نرم افزار نشان بارگذاری شده است تا از طریق این نرم‌افزار زائران مقصد خود را بیابند.  

امیرکلالی با بیان چگونگی تامین و توزیع کالا ادامه داد: این بخش با همکاری اداره جهاد کشاورزی اتاق اصناف و سازمان صمت به ریاست معاونت برنامه ریزی و توسعه فرمانداری ایجاد شده و عرضه ۲۰ قلم کالای اساسی در ۱۸ مرکز عرضه مستقیم کالا با قیمت مصوب، انعقاد تفاهمنامه و نصب بنر اطلاع رسانی در  ۶۰۰ واحد صنفی منتخب در اطراف حرم، راه اندازی ۲۲ نانوایی یارانه‌ای ثابت و سیار در اطراف حرم، اختصاص ۸ هزار تن آرد برای نانوایی های اطراف حرم، تامین گوشت مرغ میوه و کلیه نیازمندی‌های ۱۰ میلیون زائر در بازه زمانی ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین از جمله اقدامات این بخش بوده است.  

ایجاد ۴پایگاه بازرسی در مسیرهای منتهی به حرم

دبیر قرارگاه خدمات سفر استانداری خراسان رضوی گفت: در حوزه بازرسی و نظارت ایجاد ۴پایگاه بازرسی در مسیرهای منتهی به حرم  و ۶ پایگاه جهت نظارت و بازرسی در محدوده اطراف حرم پیش‌بینی شده است.  

وی ادامه داد: بسیج نیروها از جمله بسیج  ۷۰۰ نفر از  نیروهای پایگاه شهید امانی و ۶۰۰ نفر از دستگاه‌های اجرایی برای  کار نظارت در فروش کالا و خدمات از جمله اقدامات دیگر در این زمینه است تا اجحافی در حق زائران نشود.  

آماده سازی ۴۳۳۰ چشمه سرویس بهداشتی در مشهد

امیرکلالی ضمن تشکر از شهرداری مشهد برای زیبا سازی محیط شهری عنوان کرد: ۵ایستگاه  استقبال از زائر در مبادی ورودی زمینی، هوایی و ریلی پیش‌بینی شده است. آماده سازی ۴۳۳۰ چشمه سرویس بهداشتی در شهر مشهد و افزایش ۲۳۰ چشمه سرویس بهداشتی نسبت به سال قبل از دیگر اقدامات اجرایی بوده است. 

وی با بیان افزایش ساعات کاری وسایل حمل و نقل عمومی گفت: ظرفیت پارکینگ ها در هسته پیرامونی حرم به ۵۳۰۰ امکان پارک رسیده است و برای خدمت رسانی بهتر  ۱۸ پایگاه اطلاع رسانی زائر  و۳۸ اکیپ راهنمای زائر برای اسکان زائران در نظر گرفته شده است.  

دبیر کارگروه خدمات سفر با اشاره به آماده باش کامل کادر درمان عنوان کرد:افزایش پایگاه های بهداشت و درمان، استقرار پزشکان و مراقبین سلامت، تشکیل تیم‌های بهداشت محیط و کنترل مواد غذایی از اقدامات حوزه بهداشت ودرمان است و ۳۵ بیمارستان همراه با کادر درمان در آماده باش کامل در این ایام هستند. 

استقرار ۲۰ خودرو اورژانس در اطراف حرم مطهر رضوی

وی در پایان عنوان کرد: ۱۴۰ درمانگاه در سطح شهر مشهد و ۲۰ درمانگاه در حریم حرم مطهر جهت خدمت رسانی به زائران در این ایام فراهم دیده شده است و بیست خودرو اورژانس در اطراف حرم مستقر هستند و  آمادگی برای ایجاد بیمارستان صحرایی در صورت لزوم دیده شده است، فعال بودن ۹۲ داروخانه شبانه روزی که ۸ مورد داروخانه شبانه روزی در اطراف حرم مطهر در نظر گرفته شده است تا زائران از این نظر کمبودی نداشته باشه باشند و امیدواریم بتوانیم در سطح مطلوبی به زائران خدمتگذاری کنیم.

لغو مرخصی مدیران دستگاه های اجرایی 

در پایان یازدهمین جلسه شورای اداری شهرستان مشهد، معاون استاندار و فرماندار شهرستان مشهد گفت: امسال سال پرفراز و فرودی برای کشور ما بود و سختی‌های خود را داشت. از همین رو لازم بود با یک برنامه جهادی، انقلابی و همراه با با بصیرت حرکت خود را ادامه دهیم. امسال ما یک مسیر ۲ وجهی را پشت سر گذاشتیم. از یک سو باید به آینده برای ترسیم مناسب آن نگاه می‌کردیم و از طرف دیگر لازم بود به گذشته نگاه کنیم که ضعف‌های زیاد داشت. این مسیر دوگانه در تلاطم ورود دشمن برای بهره‌گیری از آن و به زانو درآوردن نظام جمهوری اسلامی یک ضلع سومی هم پیدا کرد. نباید از یاد برد که در سال جاری دشمن از هیچ کاری علیه کشور فروگذار نکرد. 

محسن داوری با تاکید بر خدمت رسانی دستگاه های اجرایی عنوان کرد: همه دستگاه‌های اجرایی به وظایف ذاتی خود در ایام نوروز به صورت ویژه بپردازند و در زمینه خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران فعال باشند. ما باید به گونه‌ای عمل کنیم که ما از زائر استقبال کنیم نه اینکه او دنبال ما باشد و زائر نباید به موردی به غیر از زیارت فکر کند. 

وی افزود: نباید از یاد برد که روزهای اول و دوم فروردین ماه روزهای مهمی است و از همین رو لازم است مسئولان توجه خاصی به این روزها داشته باشند. ما در مشهد میزبان هستیم و وظیفه ویژه‌ای بر دوش‌مان است و تمام مرخصی‌ها و تعطیلات مدیران شهرستان مشهد در نوروزامسال لغو می‌شود و اگر کسی خلاف این موضوع عمل کند، قطعا ترک فعل کرده است. 

داوری با اشاره به فرا رسیدن چهارشنبه آخر سال به مسئولان دستگاه های اجرایی تاکید کرد: در این زمینه ۲ انتظار از مسئولان می‌رود. نخست اینکه اقدامات حفاظتی را از مجموعه‌های خویش به عمل آورند. البته این موضوع به معنای بستن در مجموعه نیست بلکه باید شرایط به گونه‌ای مهیا شود که کسی به هر دلیلی سهوا یا عمدا امکان خسارت زدن نداشته باشد. باید توجه داشت که دشمن دنبال استفاده از چنین فضایی است. حداقل کاری که مسئولان می‌توانند انجام دهند، این است که زیرمجموعه‌های خویش و خانواده‌های آنان را برای چهارنشبه آخر سال توجیه و کنترل کنند. 

فرماندار مشهد ضمن تاکید بر ارائه گزارش به مردم گفت: همه دستگاه‌ها برنامه سال آینده خویش را تهیه کنند و نیمه دوم فروردین ماه این موضوع از آنان مطالبه خواهد شد. همچنین انتظار می‌رود همه مجموعه‌های مدیریتی در شهرستان اقدامات خود در سال ۱۴۰۱ را به فرمانداری مشهد منعکس کنند تا این گزارش ها به مردم اطلاع رسانی شود. 

داوری  به معضل ساخت و سازهای غیرمجاز در ایام تعطیل پرداخت و تصریح کرد: ایام تعطیل فرصتی برای ساخت و سازهای غیرمجاز است. همه متولیان امر باید بر این مساله نظارت و مکلفند سازوکاری ایجاد کنند که ساخت و سازی به صورت غیرمجاز صورت نگیرد و در واقع از این مساله پیشگیری شود. 

وی با اشاره به کمبود آب در مشهد عنوان کرد: امسال حجم نزولات بارشی در مشهد نسبت به سال قبل بسیار کمتر بود و در واقع با بحران آب مواجهیم. از همین رو ضرروی است که در زمینه صرفه‌جویی در مصرف آب اقدامات لازم صورت گیرد. همچنین لازم است آبفای شهرستان اقدامات لازم را برای جلوگیری از ایجاد بحران آب در مشهد به عمل آورد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.