به گزارش قدس خراسان، ماجرا از آنجا شروع شد که پیش از ظهر دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۲، اعضای شورای شهر مشهد در قالب یک جلسه کاری و غیرعلنی دور هم جمع شدند تا درباره انتخاب شهردار از بین هشت گزینه خود تصمیمگیری کنند.
ماجرای توییت تند عضو شورای شهر چه بود؟
ساعتی پس از جلسه، توییت یکی از اعضای شورای شهر در فضای مجازی سؤال برانگیز شد.
مجید طهوریان عسگری در توییت گلایهآمیز خود اینگونه نوشت: «امروز و در اولین جلسه سال جدید که با موضوع تعیین فرایند انتخاب شهردار مشهد برگزار شد، رئیس شورا بدون توجه به آییننامه داخلی، پیشنهاد اینجانب را به رأی نگذاشت تا ثابت کند شورا سر ندارد، پدر ندارد. این اقدام، خلاف صریح قانون شورا بود».
این عضو شورا در تشریح ماجرا به خبرنگار قدس خراسان گفت: با توجه به اینکه دستکم سه نفر از فهرست هشت نفره گزینههای شهرداری مشهد، شرط ۹ سال سابقه مدیریت عالی را که جزو شروط آییننامه وزارت کشور برای انتخاب شهردار است ندارند، پیشنهاد کردم سه نفر دیگر را جایگزین یا به فهرست اضافه کنند.
۳ نفر مدنظر عضو معترض شورا چه کسانی هستند؟
طهوریان عسگری ادامه داد: از فهرست اولیه گزینههای شهرداری که اعضای شورا ارائه کرده بودند، ما در نهایت هشت نفر اول که بیشترین رأی را داشتند به عنوان گزینههای نهایی اعلام کردیم تا پس از طی روال مشخص، یک نفر از آنها را به عنوان شهردار کلانشهر مشهد انتخاب کنیم. سه نفر بعدی این فهرست یعنی آقایان حاجیبگلو، ناصحی و شیران خراسانی هفت رأی موافق داشتند.
وی تصریح کرد: با این حال آقای موحدیان، رئیس شورای شهر مشهد حتی اجازه به رأی گذاشتن این پیشنهاد را نداد و این در حالی است که سخنگوی شورا مفاد قانونی را قرائت کردند.
رئیس کمیسیون ویژه بهسازی و نوسازی توس متذکر شد: رئیس شورا قانوناً موظف است پیشنهادهایی که از جانب اعضا میرسد، به شور بگذارد؛ اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد. ما نیز شکایت این تخلف را به هیئت رئیسه اعلام کردیم.
طهوریان عسگری متذکر شد: اگر به شکایت ما ترتیب اثری داده نشود، شکایت خود را به فرمانداری اعلام میکنیم.
توافق کردیم هشت نفر اول فهرست را انتخاب کنیم!
اما عدد هشت از کجا آمده است که عضو معترض شورا در صحبتهای خود جایگزینی سه نفر بعدی با هفت رأی را صحیح میداند در حالی که هفت رأی کمتر از نصف به اضافه یک در رأیگیریهای مرسوم شورایی است.
سخنگوی شورای شهر مشهد درباره مبنای انتخاب هشت نفر از فهرست ۲۹ نفره به خبرنگار قدس خراسان گفت: وقتی اعضای شورای شهر افراد پیشنهادی خود برای سمت شهردار مشهد را ارائه کردند، ما به یک فهرست ۲۹ نفره رسیدیم و تصمیم گرفتیم هشت نفر را که دارای بیشترین رأی در بین اعضا هستند، انتخاب کنیم تا پس از ارائه برنامههایشان، یک نفر را به عنوان شهردار مشهد اعلام کنیم.
موسیالرضا حاجیبگلو با بیان اینکه تعیین عدد هشت تابع قاعده خاصی نبود و صرفاً بر اساس توافق اعضای شورا این تصمیم گرفته شد، افزود: پیشنهاد آقای طهوریان عسگری این بود که سه نفر بعدی از آن فهرست ۲۹نفره(یعنی بنده، آقای ناصحی و آقای شیران خراسانی) به فهرست اضافه یا جایگزین آن سه نفری شوند که براساس آییننامه وزارت کشور شرایط لازم برای شهردار شدن را ندارند.
اعضای شورا به آییننامه وزارت کشور بیتوجهی کردند
وی با بیان اینکه من و آقای ناصحی پیش از این هم اعلام کرده بودیم انصراف دادهایم، گفت: در هر صورت به لحاظ حقوقی باید رئیس شورای شهر مشهد این پیشنهاد را به رأی میگذاشت و این بیتوجهی از سوی او اشتباه بود.
نایب رئیس شورای شهر مشهد در پاسخ به این سؤال که چرا افرادی را در فهرست هشت نفره انتخاب کردهاید که به لحاظ آییننامه وزارت کشور شروط لازم برای شهردار شدن را ندارند، گفت: ما تذکر هم دادیم؛ اما اعضایی که آنها را پیشنهاد داده بودند، توجهی به این مسئله نکردند.
گفتنی است؛ محمدرضا قلندر از شهرداران سابق مناطق مشهد، خلیلالله کاظمی از معاونان سابق شهرداری مشهد، جواد اصغری سرپرست فعلی شهرداری مشهد، سید ابراهیم رئیسیون از معاونان سابق شهرداری، سعید حسینقلیزاده مقدم از شهرداران سابق مناطق مشهد، مهدی برادران؛ معاون وزیر صمت، مهدی خداشناس؛ شهردار منطقه ۳ مشهد و کاظم یزدانمهر؛ شهردار منطقه ۶ مشهد هشت گزینه نهایی شورای شهر مشهد برای انتخاب به عنوان شهردار مشهد هستند.
بر اساس آنچه از جلسه داخلی و زمزمههای درون شورای شهر به گوش میرسد طبق نظر و ادعای برخی اعضای شورای شهر مشهد، از میان هشت گزینه مطرح شده برای انتخاب شهردار مشهد، آقایان حسینقلیزاده مقدم، یزدانمهر، خداشناس، کاظمی و اصغری شرط ۹ سال مدیریت عالی برای تصدی پست شهردار را ندارند.
برخی نیز از منع یکی دیگر از گزینههای فهرست هشت نفره به دلیل قانون منع به کارگیری بازنشستگان خبر میدهند و همه این حاشیهها یعنی برخی اعضای شورای شهر یا اطلاعی از آییننامه وزارت کشور برای انتخاب شهردار کلانشهرها ندارند! یا اطلاع دارند؛ اما برنامهریزی کردهاند با لطایفالحیل، گزینههای خود را به عنوان شهردار آینده مشهد در اذهان عمومی معرفی کنند. بر کسی پوشیده نیست که مطرح شدن نام افراد برای تصدی منصب شهرداری کلانشهری مثل مشهد در محافل سیاسی، خود رزومهای برای ترقی افراد محسوب میشود. امروز چهارشنبه باید منتظر باشیم و ببینیم از بین این گزینههای گل یا پوچ شهرداری، چه کسی میتواند نظر موافق اعضا را برای کلیدداری شهر بهشت جلب کند.
خبرنگار: معصـومـه مــؤمـنیـان
نظر شما