تحولات منطقه

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس به وجه مشترک شهید صیاد شیرازی و شهید مرتضی آوینی اشاره کرد و گفت: وجه اشتراک این دو انسان بزرگ ‌نوگرایی آن‌ها بود.

نوباوه: شهیدان "صیادشیرازی و آوینی‌" ‌عارف بودند/ نوگرایی وجه مشترک این دو شهید است
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین،  طی آئینی با حضور مسئولان کشوری و لشکری و به مناسبت سالروز شهادت سیدمرتضی آوینی و امیرسپهبد صیادشیرازی، همایش "مرتضی علی" همزمان با روز هنر انقلاب اسلامی، در تالار حافظ شیراز برگزار شد.

بیژن نوباوه نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این همایش با بیان اینکه شهیدان درس بزرگی به ملت ایران دادند، با اشاره به برگزاری بزرگداشت دو شهید که الگوی مهمی در جامعه اسلامی به حساب می‌آیند، اظهار داشت: شهدا در نزد خداوند زنده و نظاره‌گر رفتار و کردار ما هستند و ما برای ماندگاری خودمان نیاز به برگزاری این بزرگداشت‌ها داریم؛ همان‌گونه که خاطره سید شهدا، علی مرتضی و بشارت‌های همه بزرگان که در راه بشریت جان خود را فدا کردند گرامی می‌داریم.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شهدا مردان زمان خود بودند و ما باید به دنبال پاسخی برای این پرسش باشیم که شهدا چگونه می‌اندیشیدند؟ اگر بعد از ۱۴۰۰ سال اسم سیدشهدا دل‌های ما را روانه دنیای دیگر می‌کند به دلیل قدرت این مرد بزرگ و اتصال او به ابدیت است.

نوگرایی وجه مشترک شهیدان صیاد شیرازی و مرتضی آوینی

نوباوه بیان کرد: من شهید صیاد شیرازی را از سال ۱۳۵۸ می‌شناختم. زمانی که مسئول اجرای برنامه‌های ستاد دعای کمیل تهران بودم و در همان جا بود که با شهید صیاد شیرازی و شهید رجایی آشنا شدم. بیش از آنکه شهید صیاد شیرازی را به عنوان یک فرد نظامی بدانم او را فردی عارف می‌دانم.

وی به وجه مشترک شهید صیاد شیرازی و شهید مرتضی آوینی اشاره کرد و افزود: وجه اشتراک این دو انسان بزرگ که الگوهای بشریت هستند نوگرایی آن‌ها بود که این نوگرایی متکی بر ایدئولوژی و اعتقاد اسلامی شان بود. این وجه قالب ایدئولوژی و اعتقاد اسلامی است.

نوباوه عنوان کرد: در زمان شهادت حاج قاسم تلاش بسیاری شد که مشابهی برای این شهید بزرگوار پیدا کنند. اما سیطره نفوذ سردار سلیمانی، قدرت نظامی، اعتبار و تقوای او به گونه‌ای بود که پیدا کردن مشابه برای او بسیار دشوار بود؛ اینکه چرا سردار سلیمانی و شهید آوینی بزرگ بودند را باید در ظرف زمانی خود آن‌ها بررسی کرد.

ارتش جمهوری اسلامی پنجمین ارتش قدرتمند دنیاست

وی با اعتقاد به اینکه ارتش جمهوری اسلامی پنجمین ارتش قدرتمند دنیاست، گفت: وظیفه هنرمندان این است که در کوتاهترین راه و کمترین زمان بالاترین آگاهی را به جامعه بدهد.

نوباوه شهید صیاد شیرازی را نخبه نظامی دانست و گفت: شهید آوینی زمانی صحبت از هنر برتر کرد و هنر را به در خانه‌ها برد که بسیاری هنوز هنر دوربین دست گرفتن بلد نبودند. 

وی به سبک هنری شهید آوینی اشاره کرد و گفت: هنر شهید آوینی به این دلیل حائز اهمیت است که ارتباط مستقیم با مخاطب داشت؛ آوینی انسانی بود که در بالاترین قله‌های روحی، روانی، ایدیولوژیک و عرفان بود. این وجه مشترک شهید آوینی با شهید صیاد شیرازی بود.

نوباوه با بیان اینکه شهیدان الگوهای ما هستند، اضافه کرد: جوانان باید از شهیدان الگو بگیرند. امروز هنر خیلی رشد پیدا کرده است و شاهد رشد هنر در عرصه‌های مختلف هستیم، اما هنرمندان امروز را نمی‌توان با آوینی‌ها مقایسه کرد. 

وی با تأکید بر اینکه قدرت نظامی ایران جزو برترین‌های دنیاست، گفت: ایران چه در قدرت نظامی و چه در قدرت اقتصادی و چه در قدرت فرهنگی در جهان زبانزد است؛ ملت ایران باید با بالاترین اعتماد به نفس در عرصه حاضر شود.

نوباوه یادآور شد: ما سنگرمان را بغل گوش اسراییل و در حیات خلوت اسراییل گذاشته‌ایم؛ قدرت جمهوری اسلامی در زمینه نظامی، فرهنگی و اقتصادی جمهوری زبانزد دنیاست. در حال حاضر بسیاری از سران کشورهای منطقه معتقدند که اگر با ایران دفاع استراتژیک نبندند اسرائیل آن‌ها را می‌بلعد. سران کشورها بر این باور هستند که نباید با ایران چنین رفتارهایی شود چراکه روزی می‌رسد که برای دست دادن با مسئولان ایران مجبور می‌شوند صف طولانی ببندند.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی و سیدشهدا دنیا را احیا کرده‌اند، گفت: تنها راه حل مسائل، مسلسل‌های متکی بر ایمان است؛ مسلسلی که دست سیدشهدا بود متکی بر ایمان آن‌ها بود. جوانان کشور باید ایمان داشته باشند و راه شهدا را ادامه دهند تا بتوانیم بر دشمنان پیروز شویم؛ قطعا این انقلاب برای ما، آرمان حضرت مهدی (عج) است.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: می‌توانیم با قدرتی که انقلاب اسلامی به ملت ایران داده است قله‌های اصلی را هم فتح کنیم.

سرهنگ قاسم علیپور معاون هماهنگ کننده سپاه فجر استان فارس نیز با اشاره به نقش شهید والامقام شهید صیاد شیرازی در دوران دفاع مقدس و هشت سال جنگ تحمیلی در هم افزایی مشترک بین سپاه و ارتش و ایفای نقشی که داشتند، افزود: ارزش ایشان در موضوعات فردی و زندگی سیاسی به وضوح قابل مشاهده بود که وی روزهای جمعه به نیت رضای خداوند به خانواده خود کمک می‌کرد.

وی در ادامه با اشاره به هفته هنر انقلاب اسلامی، ابراز امیدواری کرد تا در این  هفته با همکاری مجموعه‌های فرهنگی و هنری و دستگاه‌های اجرایی به نقش بی بدیل شهید آوینی با ۸۰ آثار فاخر پرداخته شود، موضوعی که از آن غفلت کردیم و رهبرمعظم انقلاب اسلامی بارها به آن تاکید کردند.

سیاوش نقیبی‌نژاد، دبیر اجرایی همایش مرتضی علی نیز در خصوص این رویداد گفت: این همایش به میزبانی بسیج هنرمندان فارس و در گرامیداشت ایام هفته هنر انقلاب اسلامی و با حضور بیژن نوباوه، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و امیرسرتیپ غلامحسین دربندی، از همرزمان شهید صیادشیرازی، برگزار شد.

 نقیبی‌نژاد با اشاره به حضور خواهر شهید صیادشیرازی و مصطفی دالاییک، پرویز رمضانی و شاهرخ کیوان‌نیا به عنوان دست‌اندرکاران روایت فتح و از همکاران شهید آوینی در این رویداد، افزود: هشت اثر از تولیدات شهید آوینی با نام‌های "سرباخته کوی عشق برای شهید مطهرنیا، عروج برای شهید علی اکبر رحمانیان، اشلو برای شهید مرتضی جاویدی، شهید دیده ور برای حماسه سوسنگرد، یک اثر برای حماسه جهادسازندگی فارس در عملیات والفجر، مستند شهید خلیل پرویزی، سرباز گمنام"، با موضوع استان فارس است.

وی با بیان اینکه شهید آوینی علاوه بر این فیلم خانگزیده‌ها را سال ۱۳۵۸ و با موضوع ناصرخان و خسروخان قشقایی ساخت و ۶ اثر دیگر در زمان دفاع مقدس برای لشکر ۳۳ المهدی تولید کرد، گفت: یک برنامه هشت قسمتی با عنوان "گنجینه آسمانی" با نگاهی خاص به آثار شهید آوینی، تهیه شده که در هفته هنر انقلاب اسلامی از سیمای فارس پخش می‌شود.

در این مراسم از هنرمندان و دست اندکار روایت فتح شامل، محمدصادق صادقی مقدم، از اعضای تیپ ۳۳ المهدی، فیلمبردار شهید آوینی در عملیات کربلای پنج و فیلم سرباخته کوی عشق، محمد یوسف زادگان سازنده بالکن و کوزوو که در بوسنی هرزگوین بوده و روایت عروج شهید علی اکبر رحمانیان را در عملیات والفجر هشت برای شهید آوینی ساخته، جعفر امیری، اهل فیروزآباد، فیلمبردار لشکر نوزده فجر و خبرنگار صدا و سیما در مرکز آبادان و نخستین تصویربردار آزادسازی خرمشهر که نخستین تصاویر نصب پرچم توسط رزمندگان بر گنبد مسجد جامع، اثر اوست، خانواده شهید غلامعباس ملک مکان، اهل بوانات، یار و همراه شهید آوینی که آوینی در تاریخچه بنیانگذاری روایت فتح از وی به نیکی یاد می‌کند، در ۱۳۵۸ قائله ناصرخان، خسروخان و در جبهه آبادان در کنار شهید حضور داشته و در سال ۱۳۶۰ در آبادان شهید می‌شود، قدردانی شد.

در این مراسم  کتاب "دایره المعارف شهدای هنرمند استان فارس" رونمایی شد. همچنین در برگزاری این همایش، علاوه بر بسیج هنرمندان، حوزه هنری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگی شهرداری، سازمان حفظ آثار، سپاه فجر، ارتش و... یاری و همراهی داشته‌اند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.