به گزارش قدس آنلاین؛ به نقل از خبرگزاری راشا تودی، این وزارتخانه عصر شنبه در بیانیهای اعلام کرد که دولت مجارستان «متعهد به حفاظت از منافع جامعه کشاورزان مجارستان» است و ممنوعیت ورود محصولات کشاورزی اوکراین را تا ۳۰ ژوئن (نهم تیرماه) اعلام کرد.
براساس این بیانیه، بوداپست امیدوار است که به بروکسل «زمان کافی برای ارائه اقدامات معنادار و پایدار اتحادیه اروپا برای بازنگری در ماهیت کامل معافیت از گمرک کالاهای اوکراینی» بدهد. به گفته این وزارتخانه، فهرست محصولات ممنوعه شامل «تعدادی دیگر از محصولات کشاورزی» هم خواهد بود.
وزیر کشاورزی مجارستان در توضیح این «اقدامات فوقالعاده» گفت: کشاورزی اوکراینی با روشهای تولیدی که دیگر در اتحادیه اروپا مجاز نیست و در نتیجه، با هزینههای بسیار پایین تولید و از جمله با فرصتهای تجارت آزاد و معاف از مالیات، موجب میشوند تا رقابت برای کشاورزان اتحادیه اروپا غیرممکن شود.
در همین حال لهستان هم با اعلام محدودیتهای مشابه، بر لزوم حفاظت از کشاورزان محلی تاکید کرده که با واکنش کییف روبرو شده است. همچنین اسلواکی روز جمعه در اقدامی جداگانه، فرآوری و فروش غلات اوکراینی را به دلیل کشف یک آفتکش خطرناک ممنوعه در اتحادیه اروپا در محموله ۱۵۰۰ تُنی ممنوع کرد.
کییف تصمیم ورشو برای اعمال ممنوعیت روی غلات و سایر محصولات کشاورزی اوکراین را محکوم کرد و این کشور را به نقض توافقی که دو کشور در ماه جاری امضا کردند، متهم کرد. وزارت کشاورزی اوکراین مدعی شد که این اقدام ناقض توافقی است که هفته گذشته و در پی اعتراضات گسترده کشاورزان لهستانی به دست آمد. در آن زمان، ورشو گفت که کییف «با محدود کردن و توقف موقت صادرات به لهستان موافقت کرده است.»
این وزارتخانه گفت: ما درک میکنیم که کشاورزان لهستانی با وضعیت دشواری روبرو هستند، اما تاکید میکنیم که اکنون سختترین وضعیت برای کشاورزان اوکراین است. حل و فصل مسائل مختلف با اقدامات شدید یکجانبه، حل و فصل مثبت وضعیت را تسریع نمیکند.
در همین حال، این وزارتخانه از ورشو خواست تا در اسرع وقت به توافق جدیدی در این زمینه دست یابد و نگرانیهای دو طرف را برطرف کند.
نظر شما