تحولات لبنان و فلسطین

۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۹
کد خبر: 865658

در این رواق، ره توشه تنها زیارت و دعا نیست. با هر گامی که زائر بر می‌دارد بر بینش و معرفتش افزوده می‌شود، آنگاه که دستی بر کتاب‌های چیده شده بر قفسه‌های رواق کتاب می‌کشد.

رواق کتاب، ‌ایستگاهی برای تفکر

اگر چه در قسمت جنوبی حرم مطهر و مسجد گوهرشاد، بین بست شیخ بهایی و قسمت جنوب غربی رواق امام خمینی(ره) گنبد شبیه‌سازی شده «قدس» توجه زائران را به خود جلب می‌کند، اما کمتر کسی است که تابلوی آبی رنگ «رواق کتاب» را در ضلع شرقی صحن قدس دیده و دنبال نکند.

در این رواق، ره توشه تنها زیارت و دعا نیست. با هر گامی که زائر بر می‌دارد بر بینش و معرفتش افزوده می‌شود، آنگاه که دستی بر کتاب‌های چیده شده بر قفسه‌های رواق کتاب می‌کشد. اگر گوشه‌ای را برای خلوت بر می‌گزیند، خلوت انس با کتاب است. گویی بجای خلوت با خالق هستی، با کتاب‌ها خلوت می‌کند.

دانشی از کتاب‌های حرم سوغات معنوی زائران

در «رواق کتاب» کتاب‌هایی کم حجم تحت نظر کارشناسان گزینش، آماده سازی و دست چین شده و در دسترس زائران مشتاق زیارت قرار گرفته و مشتاقان مطالعه می‌توانند از بین کتاب‌های متنوعی که برای رده‌های مختلف سنی جمع‌آوری شده، کتابی جهت مطالعه بیابند.

در این رواق کتاب‌های مختلفی با موضوعات فرهنگی و دینی یافت می‌شود و زائری که به قصد کسب معرفت در این رواق گام می‌نهد، می‌تواند با انتخاب کتاب مورد علاقه‌اش و با مطالعه آن، پاسخ سؤالاتش را بیابد.

اینجا در «رواق کتاب» زائری که پنجه بر پنجره فولاد می‌زند، هر از گاهی هم می‌تواند دستی بر کتاب‌های حرم بزند و کوله سفرش را با دانشی از کتاب‌های حرم پر کند.

در رواق کتاب حرم مطهر امام رضا(ع) تنها با انبانی از کتاب‌های متنوع روبرو نیستید بلکه این جا مکانی برای رونمایی از تازه‌های نشر هم هست و با رونمایی هر کتاب و اثر جدید، اهل کتاب و فرهنگ دور هم جمع می‌شوند.

رواق کتاب، راهی برای رسیدن به حقیقت

رواق کتاب در حقیقت، ‌ایستگاهی برای مطالعه است و مسئولان با هدف زیارت توام با معرفت و گسترش فرهنگ مطالعه بین زائران این بخش را راه‌اندازی کرده‌اند.

معاون تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی در خصوص این رواق می‌گوید: فراهم کردن امکان مطالعه در بخش‌های مختلف حرم هنگام فراغت از زیارت، مهمترین هدف راه‌اندازی این رواق بوده است.

حجت‌الاسلام حسین شریعتی‌نژاد، با بیان اینکه در رواق کتاب و ‌ایستگاه‌های مطالعه در حرم مطهر رضوی، ۵۰۰ عنوان کتاب قرار دارد، عنوان می‌کند: این کتاب‌ها، تحت نظر کارشناسان گزینش، بررسی و آماده‌سازی می‌شود و در دسترس زائران مشتاق مطالعه قرار می‌گیرد.

او با اشاره به موضوعات برگزیده کتاب‌ها نیز اضافه می‌کند: موضوعاتی همچون تفسیر قرآن، آیات و روایات، زندگی اهل بیت(ع)، حضرت امام رضا(ع) و آداب زیارت، انقلاب اسلامی و شبهات دینی و... در این مجموعه گنجانده شده است و تلاش شده کتاب‌ها برای سنین مختلف فراهم شود. از دیگر ویژگی‌های رواق حرم، کتاب‌هایی با حجم کم است تا زائران در فرصت کوتاهی که دارند، فرصت مطالعه را از دست ندهند.

به گفته حجت‌الاسلام شریعتی نژاد، علاوه بر رواق کتاب چهار ایستگاه مطالعاتی نیز در رواق‌های دارالعباده، نجمه خاتون، دارالحجه و دارالقران و ‌ایستگاه‌های کوچکتری نیز در نقاط مختلف حرم امام رضا(ع) دایر شده است.

حالا هر فردی که به رواق کتاب می‌آید، شاهد تازه‌های نشر هم هست. کتاب‌های تازه منتشر شده‌ای که دوستداران فرهنگ مطالعه را گرد هم می‌آورد.

رواقی برای زائران کتاب خوان

رواق کتاب برای جذب بیشتر مخاطبان، مسابقه کتابخوانی و خوانش کتاب برای کودکان و نوجوانان را هم در دستور کار خود دارد. اگر هوس کردید، یک نفر با لحنی آهنگین و کلامی خوش برای کودکتان قصه و خاطره بگوید، سری به رواق کتاب بزنید. اینجا برخی از نویسندگان کتاب را هم دعوت می‌کنند و گاهی کتابخوانی و جشن امضای کتاب با حضور نویسنده هم برگزار می‌شود.

حجت الاسلام شریعتی‌نژاد ادامه می‌دهد: ما روزانه با استفاده از ظرفیت خادمان کتاب این ‌ایستگاه‌ها را مورد سنجش قرار می‌دهیم تا هم کم و کسری موجودی کتاب‌ها را رفع کنیم و هم کتاب‌هایی که از رده خارج شده‌اند را حذف و کتاب‌های جدید جایگزین آن‌ها کنیم. به گفته او تاکنون استقبال خوبی از رواق کتاب شده و با وجود فرصت اندک زائران، میزان استقبال مخاطبان بسیار بوده است.

او یادآور می‌شود: بر پایی نمایشگاه پوستر در حاشیه «رواق کتاب»، دریافت اطلاعات مخاطبان و زائران برای تشکیل شبکه فعالان حوزه کتاب، رونمایی از کتاب‌ها با همکاری انتشارات سوره مهر، به‌ کارگیری و معرفی نرم‌افزارهایی نظیر طاقچه، پژوهان و قائمیه، استفاده از ظرفیت سامانه بلوفای و چند دقیقه مطالعه برای مخاطب از دیگر برنامه‌های اجرایی در حاشیه «رواق کتاب» است که مخاطبان می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. رواق کتاب همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۹ پذیرای زائران علاقه‌مند به کتاب است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.