به گزارش قدس آنلاین بازار مسکن در دو بخش خرید و اجاره از شرایط متفاوتی برخوردارند؛ به طوری که اجاره بها متناسب با افزایش قیمت مسکن دچار رشد نشده است. اگرچه نرخ اجاره تابعی از قیمت ملک است اما انتظار میرود در سال جاری همانند پنج سال اخیر در بازار اجاره ظرفیت لازم برای رشد به اندازهی قیمتها در بخش خرید و فروش وجود نداشته باشد. رشد اجاره بها در پنج سال گذشته تقریبا نصف افزایش قیمت مسکن بوده است.
بررسیهای میدانی نشان میدهد بازار اجاره در شهر تهران فعلا در آرامش نسبی به سر میبرد. معمولا جنبوجوش در بازار اجاره با آغاز فصل جابهجایی بالا میرود. از اوایل خردادماه به تدریج میزان عرضه و تقاضا در بخش اجاره افزایش مییابد و نرخهای جدید بروز و ظهور پیدا میکند.
وضعیت بازار اجاره ۲/۵ ماه مانده به فصل جابهجایی
از روز گذشته واحدهای عرضه شده به بازار اجاره مقداری افزایش یافته و واسطههای ملکی انتظار دارند به تدریج بر حجم عرضه و تقاضا افزوده شود. سال گذشته اجاره بها در تهران به طور میانگین ۴۶ درصد رشد داشت.
آنطور که مشاوران املاک میگویند برخی صاحب خانهها که زمان قراردادشان با مستاجر در روزهای اخیر به پایان رسیده یکی دو ماه قرارداد را تمدید میکنند تا آپارتمان خود را در فصل جابهجایی با نرخهای جدید عرضه کنند.
به هر ترتیب انتظارات تورمی در بازار اجاره وجود دارد اما با توجه به ظرفیت مالی محدود اقشار اجارهنشین، افزایش نرخها باید معقول و منطقی باشد. بعضا شاهدیم که بسیاری از مالکان منصف مستاجران را درک میکنند و حتی در زمان تمدید قرارداد، نرخ اجاره را افزایش نمیدهند.
از سال ۱۳۹۹ با آغاز اپیدمی ویروس کرونا دولت قبل پرداخت وام به مستاجران را در دستور کار قرار داد؛ وامی که اثر چندانی در بازار اجاره ایجاد نکرد. در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز این تسهیلات پرداخت شد. در حال حاضر به مستاجران ساکن در تهران ۱۰۰ میلیون تومان، مراکز استانها ۷۰ میلیون و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر ۴۰ میلیون توام تسهیلات کمک ودیعه مسکن پرداخت میشود.
متقاضیان دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن میبایست با مراجعه به سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به آدرس saman.mrud.ir ثبت نام کرده تا پس از تایید احراز شرایط و معرفی به بانک نسبت به تکمیل مدارک اقدام کنند.
منبع: خبرگزاری ایسنا
نظر شما