تحولات لبنان و فلسطین

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور گفت: روش شناسایی نخبگان باید تغییر کند، چرا که دنیا برای کشف استعدادهای خود راه‌های دیگری را در پیش گرفته است.

روش شناسایی نخبگان باید تغییر کند/لزوم تغییر نگرش در شناسایی افراد نخبه

به گزارش قدس خراسان، روح الله دهقانی فیروزآبادی روز پنجشنبه و در سی و پنجمین نشست روسای بنیادهای نخبگان استانی در مشهد اظهار کرد: مرزهای نخبگان ایرانی، قلب افرادی است که این کشور را دوست دارند و بر همین اساس نخبگان در محدوده مرزهای جغرافیایی نمی‌گنجند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور بیان کرد: برای رسیدن نخبگان به چنین جایگاهی از سوی دولت و نظام برای آموزش آنها، هزینه شده و اکنون زمان مشارکت آنها در حل مسائل کشور است.

وی اظهار کرد: باید شرایط خدمت نخبگان به مردم فراهم شود و در این مسیر از آنها حمایت شود و باید متذکر شد این حمایت نیز دائمی نیست و تا زمانی که نفع دانش آنها به سود مردم باشد، مورد حمایت قرار می‌گیرند و بر همین اساس، بنیاد فقط یک محفل ارتباطی بین نخبگان و مردم است.

دهقانی فیروزآبادی اضافه کرد: با این رویکرد، بنیادهای استانی باید تقویت شوند و ضمن تفویض اختیار به آنها، سعی در پرورش کیفی حمایت از نخبگان صورت پذیرد و حمایت های کمّی نیز از دستور کار خارج شود.

لزوم تغییر نگرش در شناسایی افراد نخبه

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور در ادامه این نشست گفت: حمایت هایی برای شناسایی افراد نخبه صورت می‌گیرد و از سوی دیگر باید شرایطی فراهم شود تا افراد نخبه و تاثیر گذار شناخته شده، به کمک حکمرانی و دولت بیایند که بنیاد ملی نخبگان در این مسیر وظیفه بسترسازی دارد.

وی با اشاره به لزوم تغییر نگاه در شناخت افراد نخبه افزود: در طول سالهای گذشته، افرادی که نمرات بهتری در درسهای دانشگاهی به دست می‌آوردند و یا تعداد مقالات بیشتری ارایه می‌دادند و یا در مسابقات علمی کسب مقام می‌کردند، به عنوان فرد نخبه معرفی می شدند، از سوی دیگر افرادی که در حوزه های تخصصی همچون جوشکاری زیر آب که مورد نیاز کشور است و نفعی به جامعه می‌رساند،کمتر مورد توجه قرار می‌گرفت.

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: برخی از استادان دارای مقاله برتر، در شناخت بعضی از مسائل و پدیده های اجتماعی دچار مشکل هستند ولی اکنون به عنوان نخبه شناخته می‌شوند؛ برای تحول در حوزه نخبگان، باید ملاک‌های تشخیص تغییر پیدا کند، مادامی که بر مبنای روش‌های گذشته زندگی کنیم، نباید انتظار هیچ تحولی را داشته باشیم، بر همین اساس و در اولین مرحله باید به روشهای موجود، شک کرد تا در نهایت منجر به یافتن مسیر جدید برای نسل آینده نخبگانی شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور با بیان اینکه با تغییر نگاه می‌توانیم بسیاری از افراد برتر مسابقات ورزشی و هنری را در زمره نخبگان کشور داشته باشیم، اظهار کرد: روش شناسایی نخبگان باید تغییر کند، چراکه دنیا برای کشف استعدادهای خود راه‌های دیگری را در پیش گرفته است، بر همین رویکرد شبکه ارتباطی بین متخصصان متحول شده و کمیته ها و حوزه های تخصصی، افراد نخبه خود را شناسایی و به سایرین معرفی می‌کنند.

وی با بیان اینکه ساحت های استعداد افراد با یکدیگر متفاوت است، افزود: سیاست حمایت بنیاد ملی نخبگان به اعطای مجوز از سوی این نهاد، باید تغییر کند زیرا این مسیر، نخبه پروری را به انحراف می‌کشاند؛ باید فرد نخبه احساس کرامت کند و نگاه کلیشه ای موجود نیز تغییر یابد.

به گفته دهقانی فیروزآبادی، بر همین اساس و با توجه به رویکرد دولت سیزدهم باید کارها به مردم سپرده شود و در حوزه نخبگان نیز باید، پیگیری انجام کارهای این قشر به خود نخبگان سپرده شود.

خدمت در بنیاد ملی نخبگان ارزشمند است

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور با اشاره به اینکه در معاونت علمی ریاست جمهوری کارها بر روی ریل افتاده، گفت: سعی بر این است که با انرژی و نیروی بسیار، بتوانیم در بنیاد نخبگان کارهای بزرگی انجام شود و ارتقاء ساختاری بنیاد نخبگان بر همین اساس در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: معاونت علمی با جامعه جمعی در ارتباط است ولی در بنیاد نخبگان ارتباط با افراد موثر جامعه شکل گرفته است و بر همین اساس خدمت در بنیاد نخبگان دارای ارزش بیشتری است زیرا کوچکترین بی‌توجهی به این افراد می‌تواند بزرگترین آسیب ها را برای جامعه در نحوه ارائه خدمت به مردم ایجاد کند و بر همین اساس مسوولان بنیاد ملی نخبگان در استانها، به خوبی نقش خود را ایفا می‌کنند.

شاهد توجه بیشتر دولت به نخبگان هستیم

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان نیز با اشاره به برگزاری این همایش اظهار کرد: حضور مدیران و افراد تأثیرگذار بنیاد ملی نخبگان باعث می‌شود که نتایج این نشست راهبردی‌تر شود.

ناصر باقری مقدم افزود: در دولت سیزدهم شاهد فعالیتهای چشمگیری در بنیاد ملی نخبگان بودیم که توانست نسبت به سالهای گذشته و ادوار قبل، دستاوردهای بسیار خوبی را فراهم کند.

وی با اشاره به حمایت های همه جانبه دولت سیزدهم از نخبگان اظهار کرد: شاهد توجه بیشتر دولت به نخبگان هستیم، بطوریکه کارهای انجام شده نسبت به گذشته چندین برابر افزایش پیدا کرده است که نمونه آن، ایجاد شبکه حکمرانی نخبگان در تمام نقاط کشور است.

سی و پنجمین نشست روسای بنیادهای نخبگان استانی امروز با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور در مشهد آغاز شد و فردا، جمعه به کار خود پایان می دهد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.