تحولات منطقه

بازرس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به تشکیل هیئت نظارت دولتی برای برگزاری پنجمین دوره انتخابات شورای مرکزی و هیئت بازرسان سازمان نظام روانشناسی گفت: زمان برگزاری انتخابات هنوز مشخص نیست.

زمان برگزاری انتخابات هنوز مشخص نیست/ تناقض در مدت اعتبار پروانه‌های روانشناسی صادر شده
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

علیرضا آقایوسفی با بیان اینکه همه چیز در حالت تعلیق قرار گرفته است، به تشکیل هیئت نظارت دولتی برای برگزاری پنجمین دوره انتخابات شورای مرکزی و هیئت بازرسان سازمان نظام روانشناسی اشاره کرد و ادامه داد: فعلاً دفتر رئیس جمهوری به وزیر علوم ماموریت داده و یک هیئت نظارت دولتی برای انتخابات شکل گرفته است.

این روانشناس در پاسخ به این پرسش که با توجه به غیر دولتی بودن سازمان نظام روانشناسی، برخی صاحبنظران این حرفه مخالف تشکیل هیئت نظارت دولتی برای برگزاری انتخابات این سازمان هستند، توضیح داد: به استناد ماده یک قانون سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور - که مصوب مجلس شورای اسلامی است - این سازمان مستقل و غیر دولتی است بنابراین دولت مگر در برخی موارد تعیین شده یعنی انتخاب نماینده وزیر بهداشت و وزیر علوم در شورای مرکزی این سازمان و تنفیذ حکم رئیس سازمان نمی‌تواند به این شکل در امور سازمان نظام روانشناسی مداخله کند.

آقایوسفی در عین حال با اشاره به تعویق برگزاری انتخابات این سازمان افزود: اما از طرفی سازمان نظام روانشناسی تاکنون نشان نداده است که توانایی برون رفت از این بحران را دارد و احتمالاً دولت برای پیشگیری از بروز مشکلات اجتماعی در صدد است با این مستمسک انتخابات را برگزار کند.

بازرس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص انتقاد برخی صاحبنظران از صدور پروانه نظام روانشناسی در درگاه ملی مجوزها و به صرف بارگذاری مدارک تحصیلی تصریح کرد: سختگیری بی‌مورد سازمان نظام روانشناسی در زمینه صدور پروانه حرفه‌ای، بررسی وضعیت متقاضیان دریافت پروانه به صورت غیر حرفه ای در کمیسیون‌ها، تبدیل صدور پروانه حرفه‌ای به ابزاری برای کنترل آدم ها و به طور کلی ناکارآمدی روش‌های قبلی برای صدور پروانه حرفه‌ای را نمی‌توان نادیده گرفت. با این حال از طرف دیگر اینکه افراد بلافاصله با ارائه مدرک تحصیلی پروانه بگیرند نیز ممکن است به سلامت جامعه آسیب بزند.

وی خاطر نشان کرد: پیشنهاد ما معمولاً این است که همانند برخی کشورها متقاضیان فعالیت حرفه‌ای در این رشته در یک آزمون جامع که سوالات آن به فروش نرسد و به طور کلی امنیت و جامعیت آزمون تضمین شود، شرکت و در صورت قبولی به طور حرفه‌ای فعالیت خود را آغاز کنند.

شروط صدور پروانه حرفه‌ای روانشناسی

این روانشناس درباره آخرین شروطی که در درگاه ملی مجوزها برای صدور پروانه حرفه‌ای روانشناسی درج شده است نیز اظهارکرد: سازمان نظام بارها شروطی را که در درگاه ملی مجوزها بارگذاری می‌کند تغییر می‌دهد. در حال حاضر اگر سازمان شروط را تغییر نداده باشد؛ شرط گذراندن ۱۵۰ ساعت کارگاه و ۱۵۰ ساعت کارورزی همچنین ارائه یک نامه از سه فرد دارای پروانه حرفه‌ای از سازمان نظام روانشناسی به عنوان توصیه نامه برای صدور پروانه اشتغال لازم است.

هزینه صدور پروانه چقدر است؟

آقایوسفی درباره هزینه صدور پروانه حرفه‌ای نیز گفت: با توجه به آنچه در درگاه ملی مجوزها درج شده، هزینه صدور پروانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و افراد باید بابت بررسی مدارک و صدور پروانه این مبلغ را پرداخت کنند.

تناقض در مدت اعتبار پروانه‌های روانشناسی صادر شده

به گفته وی پروانه حرفه‌ای متقاضیان در درگاه ملی مجوزها صادر می‌شود و دارای یک QR CODE است، با این وجود سازمان نظام روانشناسی همزمان اقدام به صدور پروانه‌های سه ساله برای متقاضیان می‌کند.

بازرس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور درباره مدت اعتبار پروانه‌های صادر شده توضیح داد: بین پروانه‌ای که در درگاه ملی مجوزها صادر می‌شود با آنچه سازمان نظام روانشناسی برای اعضا صادر می‌کند، مغایرت وجود دارد. به گفته آقای امیر سیاح - رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد - این پروانه‌ها دائمی و دارای QR CODE هستند اما سازمان نظام روانشناسی همزمان برای این متقاضیان پروانه کاغذی صادر می‌کند که روی آن مدت اعتبار سه ساله درج شده است.

آقایوسفی در پایان سخنان خود در پاسخ به این که آیا با توجه به تاخیر در برگزاری انتخابات این سازمان و تناقض ها و ابهاماتی که در صدور پروانه اشتغال برای متقاضیان رخ داده است، روانشناسان با سردرگمی مواجه شده‌اند؟ اظهار کرد: بله! درست است. متاسفانه به نظر می‌رسد حرفه روانشناسی و مشاوره در حال حاضر متولی قدرتمند و صاحب صلاحیتی ندارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.