تحولات منطقه

نوجوانی یکی از مقاطعی ست که خاطراتش برای همیشه توی ذهن آدم می‌ماند.

موزه مرکزی آستان قدس رضوی را خانوادگی ببینید/ سفری در زمان برای دستیابی هویت
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

برای من مشهدی هیچ عجیب نیست که بسامد خاطراتی که به حرم گره خورده اند بیشتر از بقیه باشد منتهی در این مجموعه هم گاه خاطراتی هستند که از بقیه ماندگارترند و از پس عبور سال و ماه همچنان تازه به نظر می رسند. مانند خاطره یک روز اردوی فرهنگی از مدرسه به موزه حرم مطهر. خاطره ای که تصاویر آن هنوز توی ذهنم با قدرت جایشان را حفظ کرده اند و مکانی پر از کمدهای چوبی با درهای شیشه ای که حافظ گنجینه های تاریخی بودند این کمدها و قفسه ها با محتویات داخلشان هنوز برای من وسوسه  برانگیز او همچنان تماشایی ست و لذت تماشای انواع نقاشی ها و طرح های گل و مرغ و قران های خطی نفیس و.. همراه من است. حالا که دیار دوباره این مجموعه دست داده است حس می کنم ان نوجوان کنجکاو دیروز همچنان زنده است و دوباره اماده است که به کمک گنجینه های موجود در موزه مرکزی آستان قدس سفری در زمان داشته باشد. سفری که در این روزهای خوش اردیبهشتی می تواند شما و خانواده تان را سرگرم کند و یک خاطره ماندگار برای فرزندانتان بسازد.

گنجینه هدایای رهبر انقلاب؛ موزه‌ای کامل و جذاب برای گردشگران

شاید گنجینه هدایای رهبر انقلاب شروع جذابی برای بازدید از موزه مرکزی آستان قدس رضوی باشد، در این گنجینه آثاری مشاهده می‌شود که توسط سران کشورهای خارجی، شخصیت‌های برجسته ایرانی و خارجی، هنرمندان و ارادتمندان به رهبر انقلاب اهدا شده و ایشان نیز این آثار را به موزه آستان قدس رضوی تقدیم کرده‌اند.

هدایای اهدا شده همچون تابلوهای خط و تذهیب، نقاشی، فرش، تراش روی شیشه، معرق چوب و صدف، سوزن دوزی، قلم‌زنی روی مس، انواع ظروف، ماکت‌ها و مدال‌ها از جمله آثار این گنجینه را شامل می‌شود.

همچنین مجموعه نفیسی بالغ بر ۱۴هزار عنوان کتاب خطی توسط رهبر انقلاب به آستان قدس رضوی اهدا شده است.

وجود ۵۷۸ نسخه در حوزه علوم قرآنی که شامل ۷۵ جلد قرآن کریم خطی، ۳۹۷ نسخه در موضوع علوم قرآنی و ۱۰۵ نسخه در حوزه تجوید و قرائت می‌شود نیز از دیگر وقف‌های رهبر انقلاب به موزه آستان قدس رضوی است.

یکی از آثار نفیس اهدایی رهبر انقلاب به این موزه، قرآن منسوب به دستخط مبارک امام حسین (ع) است که در حال حاضر نیز از آثار منحصر به فرد وجزء نفایس خطی جهان اسلام محسوب می‌شود.

گنجینه قرآن و نفایس آستان قدس رضوی؛ گنجینه‌ای از آثار مربوط به قرون نخستین اسلامی تا قرن چهاردهم هجری قمری

گنجینه قرآن و نفایس آستان قدس رضوی در طبقه بالای گنیجینه هدایای رهبر انقلاب قرار دارد و در آن می‌توان آثار مربوط به قرون نخستین اسلامی تا قرن چهاردهم هجری قمری را مشاهده کرد.

در این گنجینه قرآن‌های نفیس و با ارزش منسوب به ائمه اطهار (ع) از جمله امام علی، حسن، حسین، سجاد و رضا است که بر روی پوست آهو و به خط کوفی اولیه نوشته شده‌اند.

در این گنجینه، آثار مربوط به قرون نخستین اسلامی تا قرن چهاردهم هجری قمری است و در مجموع ۷۶۰ قرآن خطی، هشت برگ از قرآن بایسنقری، یک برگ از قرآن به خط پیرآموز، ۱۴ جلد مرقع، ۱۰ جلد لاکی روغنی، ۲۱ قلمدان و تعدادی وسایل کتابت در معرض دید علاقمندان گذاشته شده است.

گنجینه هنرهای تجسمی؛ آثاری از هنرمندان مشهور ایران و جهان

اگر علاقمند به تماشای آثاری از اساتید برجسته ایران و جهان نظیر استاد کمال الملک، استاد شمس، ویلیام جمیز انگلیسی و بنیامین ویلیامز ‎لیدر ایتالیایی هستید، بازدید از گنجینه هنرهای تجسمی موزه آستان قدس رضوی را به شما پیشنهاد می‌کنیم، زیرا در این گنجینه همه این آثار برای علاقمندان به نمایش گذاشته شده است.

همچنین، تابلوهای نفیس دیگری نیز از نگارگران و نقاشان ایرانی همچون استاد رضا بدرالسماء، استاد مهدی فرخی، جمشید سرحدی و خانم منصوره قدیریان و... زینت‌بخش سالن گنجینه هنرهای تجسمی شده است.

برای تماشای آثار این گنجینه می‌توانید به طبقه اول در موزه مرکزی آستان قدس بروید.

وجود ۱۰۰ تخته قالی و قالیچه در گنجینه تخصص فرش

ساختمان موزه فرش آستان قدس رضوی ساختمان جدیدی با مساحت ۶ هزار و ۶۰۰ متر مربع بوده که ۱۰۰ تخته قالی و قالیچه را در این فضا به نمایش گذاشته است.

قالی هفت شهر عشق که نمای هفت شهر مقدس مکه، مدینه، نجف، کربلا، کاظمین، سامرا و مشهد در آن بافته شده و قالی گلابتون که در آن تارهایی از ابریشم با رشته نازک طلا یا نقره پیچیده شده از جمله فرش های مشهور و منحصر به فرد این گنجینه محسوب می شود.

موزه گنجینه تمبر و اسکناس با برخورداری از ۵۰ هزار تمبر از ۱۸۰ کشور جهان

از ۱۸۰ کشور جهان حدود ۵۰ هزار تمبر در موزه گنجینه تمبر و اسکناس نگهداری می‌شود، همچنین، در این گنیجینه تمبرهای ایرانی که شامل دوره‌های قاجار، پهلوی و جمهوری اسلامی ایران است نیز به چشم می‌خورد.

در بخشی از این گنجینه تمبرهای متعلق به هر کشور برحسب قاره‌های پنجگانه جهان، اولین تمبر پستی ایران معروف به تمبر شیـر و خورشید متعلق به زمـان ناصـرالــدین شـاه قاجار و تمبر نیمه ناصری «به علت گران بودن قیمت تمبر آنها را نصف می کردند» از جمله تمبرهای ارزشمند این مجموعه محسوب می‌شود.

سایر گنیجینه‌ها

در دیگر بخش‌های موزه می‌توان از گنجینه ظروف، سلاح های گرم و سرد و ابزار نجوم و ساعت هم بازدید کرد.

وقتی شی‌ای را در هر بخش از این گنجینه‌ها نگاه می‌کنید احساس می‌کنید در آن لحظه آن شی شما را با خود به سفری دور دنیا یا حتی دوره ای تاریخی می برد. شما با بازدید از یک موزه انگار به شهرهای دور سفر کرده  و باشخصیت های تاریخی ملاقات کرده و سبک زندگی گذشتگان را مرور می کنید.  مروری که شما و فرزندانتان را به گذشته تاریخیشان پیوند زده و به این شکل بخشی از هویت انها را برایشان یادآوری می کند. با این توصیف می توان گفت که مجموعه موزه های این چنین در واقع نگهدار هویت ما هستند و دیدار از انها دیدار با هویت مان است

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.