به گزارش قدس آنلاین، وفور کالاهای تقلبی و قاچاق، یکی از معضلات مهم در حوزه قطعات یدکی به شمار میرود؛ اخبار غیررسمی حکایت از آن دارد که ارزش سالانه اجناس قاچاق در این گروه کالایی به بیش از دو میلیارد دلار میرسد.
یکی از مواردی که به کاهش حجم قاچاق و همچنین وفور اجناس تقلبی کمک میکند، شناسهدار شدن محصولات با اصالت است. طبق ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، کلیه تولیدکنندگان و واردکنندگان حوزه قطعات یدکی ملزم به دریافت و نصب شناسه کالا و شناسه رهگیری هستند.
در همین راستا، از ابتدای سال گذشته طرح «اصالتسنجی قطعات یدکی مشمول شناسه رهگیری» توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف جلوگیری از ورود اجناس تقلبی و قاچاق به بازار لوازمیدکی خودرو اجرا شده است؛ بر همین اساس، در حال حاضر افراد میتوانند با دو روش شمارهگیری کد دستوری #۴*۷۷۷۷*۴* و یا از طریق اپلیکیشن سامانه جامع تجارت، نسبت به اصالت کالاهای موجود در بازار که قصد خرید آنها را دارند، اطمینان حاصل کنند.
بر اساس طرح اصالتسنجی قطعات یدکی مشمول شناسه رهگیری، چنانچه قطعه تولیدی یا وارداتی دارای شناسه اصالت قطعات خودرو باشد به این معنی است که برای ورود یا تولید تمام مراحل قانونی را طی کرده است. از طرفی عدم دریافت شناسه اصالت قطعات خودرو باعث میشود که تولیدکننده یا واردکننده لوازم و قطعات مشمول مقررات قاچاق کالا شود. در واقع شناسه اصالت قطعات خودرو بهعنوان یک راه پیشگیری برای جلوگیری از قاچاق در کشور شناخته میشود.
نظر شما