تحولات منطقه

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۳
کد خبر: ۸۷۳۹۰۶

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: الگوی کشتی که برای محصولات بخش زراعی استان ابلاغ شده سبب صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش ۹ درصدی عملکرد محصولات زراعی خواهد شد.

۸۰ محصول زراعی و باغی در خراسان رضوی کشت می‌شود
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، غلامحسین ساربان اظهار کرد: الگوی کشتی که برای محصولات بخش زراعی استان ابلاغ شده سبب صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش ۹ درصدی عملکرد محصولات زراعی خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص الگوی کشت در سال جاری بیان کرد: وسعت خراسان رضوی دارای ۱۱ میلیون و ۶۴۰ هزار هکتار بوده که از این میزان ۳.۵ میلیون هکتار دارای استعداد کشاورزی  و یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار از این اراضی در اختیار کشاورزان است. سالانه در استان حدود یک میلیون هکتار زیر کشت محصولات زراعی و باغی قرار می‌گیرد که از این رقم ۲۸ درصد سهم اراضی دیم و ۷۲ درصد اراضی آبی است. همچنین بالغ بر ۸۰ محصول زراعی و باغی در استان کشت می‌شود.

وی افزود: در صورت مناسب بودن شرایط آب و هوایی بالغ بر ۶ میلیون تن محصولات زراعی و باغی در استان تولید می‌شود.

ساربان تصریح کرد: در حال حاضر در دی ماه سال گذشته فقط الگوی کشت محصولات بخش زراعی استان ابلاغ شده که سبب صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش بهره‌وری محصولات زراعی خواهد شد بر همین اساس حدود ۶۰ درصد از اراضی زراعی استان در قالب الگوی کشت قرار خواهد گرفت و پیش‌بینی شده که عملکرد محصولات زراعی استان تا ۹ درصد رشد داشته باشد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه در قالب الگوی کشت، کشت برخی از محصولات همچون چغندر قند، گندم آبی، کشت جو و گندم دیم کاهش خواهد یافت، افزود: شدیدترین تغییرات الگوی کشت استان مربوط به محصولات جالیزی بوده که ۹۵۰۰ هکتار از اراضی جالیزی کاهش و سطح زیر کشت محصولاتی همچون علوفه‌ و حبوبات نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

وی ضمن اشاره به تغییرات اقلیم استان که به شدت وابسته به بارندگی است، عنوان کرد: در سال‌هایی که بارندگی بیشتر بوده عملکرد محصولات بهتر است. در حال حاضر در یک دوره ۱۰ ساله بالغ بر ۸۷ درصد و در دوره یک ساله ۹۳ درصد از وسعت استان تحت پوشش خشکسالی شدید قرار دارد.

ساربان افزود: در سال گذشته در خراسان رضوی ۱۰۲ میلیمتر بارندگی انجام شده که نسبت به دوره آماری ۵۱.۶ درصد کاهش داشته است و متاسفانه آخرین استان به لحاظ بارندگی هستیم. در حقیقت رتبه اول خشکسالی بعد از سیستان و بلوچستان، گلستان، سمنان، قزوین و تهران را داریم. بنابراین در سال‌هایی که با خشکسالی شدید مواجه باشیم، شاهد تغییر الگوهای کشت خواهیم بود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: اولین ابلاغ برای اجرای الگوی کشت در استان مربوط به ۱۲۰ هزار هکتار کشت گندم دیم بوده که عملا به ۷۵ هزار هکتار رسیده است. باتوجه به سرمای دی ماه، پیامد گرمای فروردین ماه و کاهش شدید بارندگی پیش‌بینی می‌کنیم که از این ۷۵ هزار هکتار تنها ۲۰ هزار هکتار قابلیت برداشت داشته باشد.

وی با بیان اینکه حدود ۹ درصد وسعت استان در اختیار بخش کشاورزی است، اظهار کرد: خراسان رضوی رتبه دوم سطح زیر کشت محصولات باغی در کشور را به خود اختصاص داده ولی در زمینه تولید رتبه ششم را دارد که دلیل آن این است که بخشی از محصولات از جمله پسته با مزیت نسبی روبه‌رو است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.