مراسم رونمایی از پروژههای حفاظت و مرمت بناها و آثار تاریخی و اقدامات یگان حفاظت از میراث فرهنگی در یک سال گذشته با حضور سید عزتالله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی، فاطمه داوری مدیر اداره کل حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی، علی دارابی قائم مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی و جمعی از اعضای این وزارتخانه برگزار شد.
داوری درباره روز و هفته میراث فرهنگی گفت: ۲۸ اردیبهشت در تقویم ملی به عنوان روز میراث فرهنگی نام گذاری شده و شعار جهانی این روز پایداری،بهزیستن و حال خوب است.
از خرداد پارسال تا اردیبهشت امسال پروژههایی در زمینه بهبود و حفاظت از آثار و بناهای تاریخی پیگیری و مورد بررسی قرار گرفته است که ۱۵۹ مورد از آنها در زمینه تاریخی و ۲۱ مورد آنها در زمینه محوطههای تاریخی بوده است.
وی در ادامه درباره حفاظت از آثار تاریخی گفت: ذات حفاظت مستمر است و پایان یافتنی نیست. هدف ما این است که طوری از برخی آثار حفاظت و نگهداری کنیم که تا سالها خیالمان از آن ها راحت باشد.
مدیر اداره کل حفاظت از آثار تاریخی،بناها و محوطههای تاریخی درباره برنامه آینده این سازمان بیان کرد: در سال آینده رویکرد جدیدی با تدبیر مقام عالی وزارت و مشارکت با مردم و بخش خصوصی خواهیم داشت.
سردار حسن مهری، فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره کاستیهایی موزه های سراسر کشور توضیح داد : ۲۰ درصد از موزههای کشور دارای امکانات حفاظتی است و در زمینه امنیت برخی از موزههای کشور کاستی داریم . همچنین تنها ۲۶ درصد از موزههای کشور امکان اعلام تردد دارند و ۲۴ درصد از موزه های کشور دوربین مدار بسته ندارند.
وی درباره دورههای آموزشی جلوگیری از قاچاق آثار فرهنگی و تاریخی گفت: به دستور مقام عالی میراث فرهنگی دوره آموزشی جلوگیری از قاچاق آثار تاریخی را در سال گذشته اجرا کردیم. اما پیشنهاد میکنیم که این آموزشها به صورت بین المللی ادامه پیدا کند تا سایر کشورها هم از آن استفاده کنند.
مهری در ادامه درباره آثار کشف و ضبط شده در سال گذشته بیان کرد: در سال گذشته ۱۹ هزار وسایل تاریخی را ثبت و ضبط کردیم که ۸۴۰۰ مورد از آنها تقلبی بوده است.
نظر شما