تحولات منطقه

امام جمعه رشت‌ گفت: سدی به نام کمال‌خان نزدیک سیستان بود که منابع آبی در آنجا جمع‌آوری می‌شد در دوره رضاشاه و به پیشنهاد انگلیسی‌ها، قراردادی نوشتند که براساس آن قرارداد، سالانه حجمی از این منابع آبی برای ایران و مابقی برای افغانستان باشد.

امام جمعه رشت: سد ‌کمال‌خان ذخیره‌گاه آبی ایران بود اما ‌رضاخان ‌به افغانستان بخشید
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین از رشت، آیت‌الله رسول فلاحتی ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه در مصلی امام خمینی(ره) رشت اظهار داشت: اهل‌بیت عصمت و طهارت، همه درس‌ها نسبت به روابط اجتماعی را به جامعه مسلمان و بشر آموخته‌اند.

امام جمعه رشت با اشاره به اهمیت دفاع و ایستادگی مقابل دشمنان تصریح کرد: همه فقها درباره جهاد دفاعی معتقدند «زمانی‌که دشمن به مسلمانان حمله کنند، بر مسلمان واجب است که از خود دفاع کند».

آیت‌الله فلاحتی با بیان اینکه جمهوری اسلامی امروز با داشتن موشک‌های دوربرد نقطه‌زن و سلاح‌های پیشرفته توانسته دشمن را وادار به عقب‌نشینی کند تا جایی‌که جرأت حمله نظامی به جامعه اسلامی را نداشته باشند گفت: دشمن پس از ناامیدی در جنگ سخت، به جنگ نرم روی آورد و پدیده کشف حجاب‌ها نیز در راستای همان جنگ نرم است البته دشمنان در این زمینه هم وادار به عقب‌نشینی خواهند شد.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با اشاره به جایگاه مردم ایران در جهان و هوشمندانه عمل کردن مردم ایران در تصمیم‌گیری‌ها افزود: رمز ماندگاری انقلاب و رویش‌های جدید مردمی انقلاب، همین فهم عمیق مردم است که امام(ره) به ملت دادند.

وی با تاکید بر نقش امام خمینی(ره) در افزایش قدرت جهان‌بینی مردم ایران بیان کرد: جمهوری اسلامی و ملت ایران توانستند قدرت 2500 ساله شاهنشاهی را در ایران ساقط کنند و این موفقیت و انقلاب اسلامی نتیجه هجرت امام رضا(ع) و معارف ترویج یافته توسط آن حضرت بود و دیگر این ملت زیر بار هیچ ظلمی نخواهد رفت.

وی با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در جمع مسئولان دیپلماسی و تاکیدات ایشان پیرامون 3 مسئله حکمت، عزت و مصلحت خاطرنشان کرد: توجه به اصل عزت در دیپلماسی، به معنای دوری جستن از التماس در روابط بین‌الملل و تکیه بر اصول و ارزش‌های ملت ایران است.

امام جمعه رشت با بیان اینکه برخی دولت‌های بعد از انقلاب به‌خاطر عدم توجه به نکات مذکور، در روابط بین‌الملل ملتمسانه برخورد می‌کردند افزود: توجه به اصل حکمت در دیپلماسی نیز به معنای تعامل خردمندانه و محاسبه شده همراه با قدرت و حکیمانه برخورد کردن در روابط اجتماعی و بین‌الملل است.

آیت‌الله فلاحتی توجه به اصل مصلحت را به‌معنای  انعطاف برای دور زدن مواضع سخت در دیپلماسی دانست و تاکید کرد: مصلحت این نیست که هرچه دشمنان گفتند بپذیریم بلکه شناختن موارد انعطاف و کجا انعطاف به‌خرج دادن در این زمینه اهمیت دارد و حتی یک مدیر سیاسی در داخل کشور هم باید به شرایط بالا واقف و آگاه است.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با اشاره به جزئیات حق‌آبه ایران از هیرمند اذعان کرد: جنایاتی که رضا قلدر و پسرش علیه ملت ایران در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، جغرافیایی و فرهنگی مرتکب شدند بی‌سابقه بوده است؛ در آن زمان که رضاشاه بی‌سواد با کمک انگلیسی‌ها روی کار آمد، انگلیسی‌ها سعی کردند در ایران، عراق، افغانستان و ترکیه ساز و کارهایی ایجاد کنند و اولین کسی‌که سر تسلیم مقابل انگلیسی‌ها و ساز و کار آن‌ها فرود آورد، رضاشاه بود و در همان زمان، بخشی از اراضی کشورمان را به دیگر کشورها بخشید.

وی با اشاره به اینکه دشت «ناامید» که اکنون در افغانستان است متعلق ایران بود افزود: سدی به نام کمال‌خان نزدیک سیستان بود که منابع آبی در آنجا جمع‌آوری می‌شد؛ در دوره رضاشاه و به پیشنهاد انگلیسی‌ها، قراردادی نوشتند که براساس آن قرارداد، سالانه حجمی از این منابع آبی برای ایران و مابقی برای افغانستان باشد و حق ما را تقسیم کردند در حالی‌که این ذخیره آبی حق ایران بود.

امام جمعه رشت با بیان اینکه مردم سیستان در طول این سال‌ها، سختی‌های زیادی را به‌خاطر فقدان آب تحمل کردند افزود: پس از روی کار آمدن طالبان، رییس جمهور ایران همواره به دادن حق‌آبه ایران تاکید کرد تا در بستر تعامل محقق شود لذا تعامل سازنده با همسایگان که در دولت فعلی رو به رشد است، همچنان مدنظر قرار دارد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.