به گزارش قدس آنلاین، رجب طیب اردوغان با پیروزی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه، با چالشهای اقتصادی، امنیتی و سیاسی رو به رو است. از سوی دیگر سرکرده گروه تروریستی هیأت تحریر الشام نشستهایی با مسئولان سرویسهای امنیتی آمریکا و کشورهای غربی برگزار کرده است.
روزنامه القدس العربی با اشاره به تحولات سودان نوشت: نگرانیها در سودان نسبت به تبدیل شدن درگیری میان ارتش و شبه نظامیان پشتیبانی سریع، به یک جنگ داخلی گسترده، شدت پیدا کرده است به ویژه آنکه به تازگی حاکم دارفور از شهروندان ساکن این منطقه خواسته برای حفاظت از اموال خود سلاح بردارند.
پیش از آن نیز وزیر دفاع سودان از نظامیان بازنشسته خواسته بود سلاح به دست بگیرند. در حال حاضر درگیریها در تعدادی از شهرهای دارفور و شهر خارطوم از سرگرفته شده است.
روزنامه رأی الیوم با اشاره به توافق هستهای ایران نوشت: رسانههای عبری زبان از نگرانیهای مقامات رژیم صهیونیستی نسبت به توافق هستهای مرحلهای میان ایران و غرب، پرده برداشتهاند. تحلیلگران صهیونیست معتقدند که سخنان مسئولان ایرانی مبنی بر وجود رایزنیها با کشورهای غربی برای دستیابی به توافق هستهای، باعث شده، مقامات صهیونیست نسبت به هرگونه تلاش برای دستیابی به یک توافق هستهای جدید، به شدت نگران شوند.
روزنامه یمنی المسیره نیز با اشاره به تداوم تجاوزات ائتلاف سعودی علیه این کشور نوشت: در جریان حملات ائتلاف سعودی علیه روستاهای استان صعده، یک شهروند یمنی مجروح شده است. همچنین انفجار مینهای برجای مانده از متجاوزان در استان الجوف، منجر به شهادت ۲ کودک که با یکدیگر برادر بودند، شد.
روزنامه سوری الثوره در مقالهای نوشت: تاریخ نشان میدهد که آمریکا نخستین کشوری است که علیه یک کشور دیگر از سلاح هستهای استفاده کرده است. از کشوری که دست به چنین کاری میزند بعید نیست با ایجاد آزمایشگاههای بیولوژیکی، سلاحهای میکروبی برای کشتار انسانها بسازد. صدها آزمایشگاه، طی سالهای گذشته برای گسترش این دست از سلاحها و استفاده از آنها در بسیاری از کشورهای جهان به شکل بیماریهای واگیردار فعالیت کردهاند.
آمریکا بعد از تمام این اقدامات، در حالی که در نزدیکی کشورهای مثل روسیه، چین و کره جنوبی فتنه انگیزی میکند، برای امنیت و صلح جهانی اشک میریزد. به نظر میرسد آمریکا نمیتواند خود را بدون دشمن خارجی جعلی، تصور کرده و از همپیمانان خود برای مبارزه با این دشمن خیالی تا آخرین سرباز، مایه بگذارد. آیا اوکراین مثال خوبی برای این موضوع نیست؟
روزنامه لبنانی البناء با اشاره به پیروزی رجب طیب اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه نوشت: دور دوم انتخابات ترکیه وجود یک شکاف در جامعه این کشور را نشان داد؛ شکافی که برخواسته از ۳ بحران بزرگ است: بحران اقتصادی روزافزون در ترکیه، پرونده آوارگان سوری در این کشور و مسائل امنیتی با کشورهای همسایه در سایه مسأله کردها. اردوغان کلیدهای سحرآمیز برای حل این قفلها در دست ندارد چرا که حل بحران اقتصادی نیازمند تأمین امنیت و ثبات ترکیه در سایه برقراری روابط بین المللی متوازن است.
از سوی دیگر مسائل اقتصادی ترکیه به رابطه این کشور با روسیه و ایران گره خورده است. هر دو کشور همپیمان سوریه هستند و پرونده چالشهای امنیتی کردها و آوارگان سوری، با این کشور در ارتباط است. این در حالیست که دمشق شرط از سرگیری رابطه با ترکیه را عقب نشینی نظامیان این کشور و محو تشکلهای شبه نظامیان در شمال شرقی و غربی سوریه اعلام کرده است.
روزنامه لبنانی الاخبار نوشت: ابومحمد الجولانی سرکرده هیأت تحریر الشام اخیراً نشستهایی با مسئولان اطلاعاتی غربی به ویژه آمریکا و فرانسه داشته است. این اقدامات با هدف بازسازی وجهه و جایگاه تشکیلات تروریستی مذکور صورت میگیرد تا در میان محافل غربی مقبول واقع شود.
الجولانی همزمان تلاش دارد رقبای خود را تدریجاً از عرصه کنار زده و دایره قدرت خود را در شمال سوریه گسترش دهد به ویژه آنکه اخباری در خصوص طرح آنکارا برای عادی سازی روابط با دمشق منتشر شده است.
روزنامه العربی الجدید با اشاره به بحران اقتصادی در آمریکا نوشت: کاخ سفید و مذاکره کنندگان جمهوری خواه به توافق ابتدایی در خصوص افزایش سقف بدهیهای آمریکا دست یافتهاند. به نظر میرسد این توافق میتواند فعلاً جلوی یک زلزله علیه اقتصاد جهانی را بگیرد و بحران بزرگی را علیه آمریکا به تأخیر بیاندازد. این توافق، یک فاجعه مالی گسترده در آمریکا به تأخیر انداخته و فعلاً ثبات ایجاد کرده است.
نظر شما