تحولات منطقه

وزیر امور خارجه عربستان سعودی با اشاره به اینکه این کشور از بازگشت آوارگان سوری و عراقی به کشورهایشان حمایت می‌کند، گفت که ریاض به دنبال توسعه برنامه هسته‌ای خود است.

بن فرحان: ریاض خواستار بازگشت آوارگان سوری و عراقی است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی بعد از ظهر امروز پنجشنبه گفت که این کشور برای مبارزه با تأمین مالی داعش، تلاش زیادی کرده است.

بن فرحان در یک نشست خبری مشترک با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا تأکید کرد: بر سر لزوم قطع منابع تأمین مالی داعش، توافق کردیم. البته جای تأسف دارد که کشورهای زیادی حاضر نیستند شهروندان خود را که عضو داعش بوده‌اند، مجددا در کشورهای خود بپذیرند.

شبکه خبری العربیه به نقل از این مقام سعودی گزارش داد، در دیدار با بلینکن، تأکید کردیم که باید بستر مناسب برای بازگشت آوارگان به سوریه و عراق فراهم شود. برخی از کشورها نمی‌پذیرند که شهروندان خود را که در اردوگاه الهول سوریه حضور دارند، به کشور خود بازگردند.

علیرغم ادعای آمریکا مبنی بر مبارزه با داعش یا تلاش برای برچیدن اردوگاه الهول که محل استقرار خانواده‌های عناصر داعش است، مسئولان سوری و عراقی بارها تأکید کرده‌اند که این اردوگاه و عناصر حاضر در آن، اهرم فشاری در دست آمریکا هستند و این کشور حاضر نیست این اهرم را به هیچ عنوان از دست بدهد.

محمد کریم عضو پارلمان عراق دی ماه گذشته خبر داد که ایالات متحده آمریکا با اعمال فشار، قصد دارد به هر نحوی، اردوگاه خانواده‌های عناصر تروریستی داعش در سوریه را حفظ کند. کریم گفت: فشارهایی از سوی آمریکا وجود دارد تا اردوگاه الهول سوریه حفظ شود؛ [اردوگاهی] که تهدید و بزرگترین خطر برای اوضاع امنیتی کشور [عراق] به شمار می‌رود (جزئیات بیشتر).

وزیر خارجه سعودی در بخش دیگر اظهارات خود به مسئله برنامه هسته‌ای در این کشور پرداخت و گفت: ما برنامه هسته‌ای بومی خود را توسعه می‌دهیم. واشنگتن و سایر کشورها هم خواستار توسعه این برنامه هستند.

وی در پایان به مسئله فلسطین اشاره و تأکید کرد که بدون صلح رژیم موقت صهیونیستی با مردم فلسطین، هر گونه عادی‌سازی روابط با این رژیم، دارای «فایده اندک» خواهد بود.

وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و ایالات متحده آمریکا امروز در پایان نشستی که در ریاض برگزار شد، بیانیه مشترکی صادر کردند. در این بیانیه بر «اهمیت تلاش‌های مشترک عملی برای کاهش تنش در منطقه» تاکید و «از تصمیم عربستان سعودی و ایران برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک استقبال» شد.

وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری و آمریکا درباره سوریه نیز اعلام کردند: «ما به دستیابی به یک راه حل سیاسی برای بحران سوریه به گونه‌ای که وحدت و حاکمیت این کشور حفظ شود، متعهدیم».

نشست وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از روز گذشته در ریاض آغاز شد. در این نشست همکاری بین دو طرف در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و تجاری علاوه بر اوضاع سیاسی منطقه و مسائل منطقه‌ای و بین المللی دارای اهمیت مشترک بررسی شد.

پایان پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.