به گزارش قدس آنلاین، مسئول واحد بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز دوشنبه ۲۲ خرداد در این مراسم یکی از شایعترین علتهای کم بینایی را تنبلی چشم دانست و گفت: میزان شیوع تنبلی چشم از ۲ تا ۵ درصد در جهان گزارش شده است.
دکتر فریبا مرادی خاطرنشان کرد که سال گذشته در سطح استان فارس بالغ بر ۲۰۰ هزار کودک سه تا ۶ ساله، برای شناسایی موارد احتمالی تنبلی چشم، غربالگری شدند.
مرادی با اشاره به شناسایی ۳۶۰ کودک مبتلا به تنبلی چشم طی سال گذشته در فارس، اضافه کرد: در صورت درمان نشدن بیماری تنبلی چشم، اثرات کم بینایی تا آخر عمر با بیمار باقی میماند.
او با اشاره به اینکه در بیشتر موارد، ظاهر چشم فرد بیمار، طبیعی است و هیچ نشانهای از بیماری در آن دیده نمیشود، تنها راه پیشگیری از تنبلی چشم را تشخیص به موقع عوامل ایجاد کننده آن دانست و ادامه داد: از آنجا که بسیاری از این عوامل برای خانوادهها ناشناخته است، چشم همه کودکان باید حداقل سه بار طی سنین ۳ تا ۶ سالگی و قبل از ورود به دبستان غربالگری شوند.
مسئول واحد بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گروه هدف اصلی این برنامه را کودکان ۳ تا ۶ سال برشمرد و گفت: والدین میتوانند برای انجام غربالگری تنبلی چشم، به مراکز مثبت زندگی تحت پوشش ادارات بهزیستی استان فارس مراجعه کنند.
مرادی تاکید کرد: همکاری بیش از پیش مراقبان سلامت و بهورزان در اطلاع رسانی و ارتقای آگاهی مردم و هدایت والدین کودکان گروه هدف به مراکز غربالگری تنبلی چشم، اهمیت بسیاری در این زمینه دارد.
نظر شما