به گزارش قدس آنلاین، محمد فرخزاده اعلام کرد: این افزایش ساعت بازدید از آرامگاه حافظ ساعتی پیش به ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس ابلاغ شده و از امشب اعمال میشود.
وی یادآور شد: ساعت بازدید از حافظیه از نیمه خردادماه براساس اظهار ادارهکل میراث فرهنگی درباره نداشتن امکانات لازم در تأمین دوربینهای حفاظتی، روشنایی و نیروی انسانی برای تأمین امنیت این مکان فرهنگی، با مصوبه شورای تأمین شهرستان شیراز به ساعت ۱۹ محدود شده بود.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس بیان کرد: حافظیه از پربازدیدترین مکان گردشگری کشور است و روزانه بسیاری از افراد از جای جای ایران و از سههزار کیلومتر آن سوتر به شیراز سفر میکنند تا از این مکان و دیگر اماکن فرهنگی این شهر بازدید کنند.
فرخ زاده افزود: با توجه به گرمای هوا در طول روز، بسیاری از گردشگران ترجیح میدهند برای بهره بردن از هوای خنک شبانه و نورپردازی و زیباییهای گردشگری شب، از این ساعات برای حضور در اماکن فرهنگی استفاده کنند.
وی ادامه داد: کاهش زمان بازدید و بستهشدن درب حافظیه در ساعت ۱۸:۳۰ سبب میشود تا گردشگران از این فرصت محروم شوند.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس گفت: علاوه بر این در اطراف حافظیه کسبه فراوانی مشغول فعالیت هستند که کاهش زمان بازدید گردشگران شغل و درآمد آنها را با چالش مواجه میکند.
فرخ زاده افزود: همچنین در زمان حاضر ۱۵۰ نفر در حافظیه شاغل هستند که با محدود شدن ساعات بازدید فعالیت آنها به یک شیفت کاهش مییابد و در عمل تنها ۷۵ نفر آنها قادر به فعالیتند.
وی اظهار کرد: اینکه امروز دستگاهی اعلام کند که در انجام مأموریتهای ذاتی خود موفق نیست نباید دلیلی برای کاهش زمان استفاده مردم از اماکن فرهنگی شود بلکه این دستگاه باید با پیگیری نیازهای خود از وزارتخانه مربوطه این کمبودها را رفع کند و وجود اشکال در این ساختار نباید دلیلی برای پاینن آوردن رنکینگ گردشگری شیراز شود.
وی یادآور شد: حافظیه در نوروز میزبان ۱.۵ میلیون گردشگر در ایام نوروز بوده و از مجموعههای شاخص گردشگری فارس و کشور به شمار میرود بنابراین رفع نیازهای آن مطالبه مردم فارس از وزارت میراث فرهنگی است و این وزارتخانه باید اهتمام ویژهای به پر بیننده ترین مرکز گردشگری کشور داشته باشد.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس گفت: دید ما به دیگر اماکن فرهنگی شیراز مانند باغهای جهان نما، ارم و دلگشا هم همین است و باید تا زمان که گردشگر نیاز دارد این مکانها برای غنا بخشی به اوقات فراغت و آشنایی با دانش فرهنگ و تمدن کشور در اختیار آنها گذاشته شود.
وی هشدار داد: عدهای به صورت سازمان یافته وارد این اماکن شده و دست به هنجارشکنی می زنند که سبب دریغ شدن خیری بزرگی از همه میشود و مردم باید در قبال این رفتارها هوشیار باشند.
فرخزاده بیان کرد: امروز محیط حافظیه نیاز به برپایی رویدادهای مختلف دارد مانند روایتگری زندگی حافظ، شعر خوانی، خوشنویسی و تفسیر غزلیات وی دارد تا بازدیدکنندگان تنها با آرامگاه مواجه نشوند بلکه شاهد یک رویکرد فرهنگی متفاوت باشند.
وی گفت: این رویدادها میتواند به غنا بخشی مسایل فرهنگی کمک کند و تجربه نشان داده هر جا که دانش و آگاهی ایجاد شده بسیاری از این ناآگاهیها از محیط رخت بربسته است.
ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس، نیمه خردادماه با انتشار اطلاعیهای ساعت بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی استان را اعلام کرده بود که بر این اساس ساعت فعالیت حافظیه به ساعت ۱۹ محدود شده بود. این تصمیم درخواستهای متعدد مردم را برای تغییر به همراه داشت.
نظر شما