تحولات منطقه

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با تأکید بر جدی گرفتن هشدارها در مورد افزایش بیابان زایی گفت: ۳۶ درصد خراسان جنوبی را بیابان تشکیل می‌دهد.

روند افزایشی بیابان ها در خراسان جنوبی/ هشدارها را جدی بگیریم
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، علیرضا نصرآبادی پیش از ظهر شنبه در نشست خبری اظهار کرد: در هفته جهاد کشاورزی هشت پروژه افتتاحی در حوزه منابع طبیعی داشتیم که هفت پروژه مربوط به آبخیزداری و یک پروژه مربوط به مدیریت مناطق بیابانی بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه این پروژه‌ها در هفت شهرستان برگزار شده است، بیان کرد: ۱۴ میلیارد تومان اعتبار نیز برای اجرای این پروژه‌ها سرمایه گذاری شده است.

نصرآبادی با تأکید بر اینکه هزار و ۱۰۰ خانوار از محل اجرای این پروژه‌ها بهره مند شده‌اند، گفت: امیدواریم اجرای این پروژه‌ها که در مدت زمان کوتاهی اجرا شد، در بهبود وضعیت منابع طبیعی خراسان جنوبی نقش آفرین باشد.

نقش زنان در کاهش روند بیابان‌زایی

وی در زمینه روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی و خشکسالی افزود: شعار امسال روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی «نقش و حقوق زنان در مدیریت پایدار سرزمین» نامگذاری شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: با توجه به نقش تربیتی زنان به عنوان رشد دهندگان نسل آینده در خانواده و جامعه، این قشر از جامعه در زمینه ترویج راهکارهای مقابله با خشکسالی نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

نصر آبادی اظهار کرد: ۳۶ درصد از مساحت خراسان جنوبی را اراضی بیابانی و ۵۰ درصد آن مراتع کم تراکم بیابانی تشکیل می‌دهند که یک زنگ هشدار برای ما محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: در واقع ۱۲ میلیون هکتار از وسعت خراسان جنوبی تحت تأثیر مناطق بیابانی چه بیابانی شدید و یا کانون‌های بحران فرسایش بیابانی و یا عرصه‌های بیابانی قرار دارند و از این جهت باید برنامه‌ریزی دقیق برای جلوگیری از گسترش بیابان داشته باشیم.

اثرات منفی بیابان‌زایی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: از بین رفتن توان زیستی محیطی و اقتصادی اراضی، افزایش ریزگردها و طوفان‌های گرد و غبار، نابودی پوشش گیاهی مراتع، کاهش حاصلخیزی خاک، افزایش بیکاری و مهاجرت، تشدید فقر در مناطق خشک و بیابانی از جمله پیامدهای بیابان‌زایی است.

نصرآبادی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی دومین استان بیابانی کشور است، ادامه داد: مشارکت کلیه جوامع محلی در جهت کاهش آثار بیابان‌زایی، کاشت درختان و گیاهان مقاوم و متناسب با مناطق خشک، تعادل دام و مراتع برای حفاظت از پوشش گیاهی موجود، احیا شوره زارها با اعمال روش‌های مناسب از جمله راهکارهای مقابله با بیابان‌زایی است.

وی ادامه داد: در حوزه کشاورزی و کشت نیز باید گونه‌های مناسب با اقلیم خشک و کم آب بر استفاده کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ برای مقابله با بیان زایی اقدامات متعددی انجام شده است، یادآور شد: نهال کاری، مدیریت روان آب‌های سطحی، احداث بادشکن زنده و غیر زنده، مالچ پاشی و بذرکاری از جمله اقداماتی است که برای مقابله با بیابان‌زایی در استان انجام شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.